Przejdź do forum
Od 100pkt do diamen...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Od 100pkt do diamentu w 31 dni (Pyszu vs Kramer)

62 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
5,632 Wyświetlenia
Pyszu
Oldschool Grinder

Są wyjątki potwierdzające regułę :P (niestety tylko wyjątki)
Osobiście trafiłem na genialnego człowieka Erica Ambikite Kiekie (wykładowcę mikroekonomii ex biznesmena ) . Przedstawiciela Afrykańskich korzeni we wschodnioeuropejskich realiach.
Urodził się w jakiejś zabitej dechami wiosze w Afryce, gdzie ludzie dziękowali bogu że spadł deszcz i mają co pić. 99% ludzi żyjących w takich warunkach jest za mało inteligentna żeby wpaść na to, że wcale nie trzeba tak żyć.
On pewnie wstał któregoś dnia i stwierdził, że nie chce tak żyć. Nie miał NIC do stracenia, dlatego zaryzykował i podjął wyzwanie pt. "chce żyć godnie"

Nie urażając nikogo. Większość nawet nie wie do czego jest zdolna i się tego do końca życia nie dowie.
Masa ludzi jest tak mocno jest przywiązana do "ochłapów", że boi się nawet tego "prawie niczego" zaryzykować.
Ale tutaj się zaczyna już rozpatrywanie szerszych aspektów moralnych i tego kto co ceni. Większość chciałaby... i do końca życia chcieć będzie.
Nieliczni są w stanie uwierzyć, że chcieć to znaczy móc.
Oczywiste jest że nie wszystkim się udaje.
Jeszcze bardziej oczywiste jest to, że tym którzy nie próbują z PEWNOŚCIĄ się NIE uda.
Największą kasę idzie zrobić na ludzkiej nieświadomości.

Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

hmmm... teraz z kolei niby jestem 9, ale w artykule, w którym było dziś podsumowanie nie łapałem się do tej dziesiątki, więc chyba trzeba poczekać na ostateczna wersje, chociaż ta jest miła :)

StrategyPoints
1 Panadol1 22 059
2 tyriel 16 879
3 JJack 16 636
4 peterson506 14 352
5 kosciej 11 121
6 przemolegia 9 892
7 kopoland 9 842
8 Lukasus 9 538
9 Teges 8 733
10 jayson2008 8 517

u mnie to jak z Ogame, jak juz coś robie, to staram się jak najlepiej :).

mrozny
PokerStrategist

Pyszu napisał
Są wyjątki potwierdzające regułę :P (niestety tylko wyjątki)
Osobiście trafiłem na genialnego człowieka Erica Ambikite Kiekie (wykładowcę mikroekonomii ex biznesmena ) . Przedstawiciela Afrykańskich korzeni we wschodnioeuropejskich realiach.
Urodził się w jakiejś zabitej dechami wiosze w Afryce, gdzie ludzie dziękowali bogu że spadł deszcz i mają co pić. 99% ludzi żyjących w takich warunkach jest za mało inteligentna żeby wpaść na to, że wcale nie trzeba tak żyć.
On pewnie wstał któregoś dnia i stwierdził, że nie chce tak żyć. Nie miał NIC do stracenia, dlatego zaryzykował i podjął wyzwanie pt. "chce żyć godnie"

Nie urażając nikogo. Większość nawet nie wie do czego jest zdolna i się tego do końca życia nie dowie.
Masa ludzi jest tak mocno jest przywiązana do "ochłapów", że boi się nawet tego "prawie niczego" zaryzykować.
Ale tutaj się zaczyna już rozpatrywanie szerszych aspektów moralnych i tego kto co ceni. Większość chciałaby... i do końca życia chcieć będzie.
Nieliczni są w stanie uwierzyć, że chcieć to znaczy móc.
Oczywiste jest że nie wszystkim się udaje.
Jeszcze bardziej oczywiste jest to, że tym którzy nie próbują z PEWNOŚCIĄ się NIE uda.
Największą kasę idzie zrobić na ludzkiej nieświadomości.

srudiujesz na PP? mialem z jakims ziomem co sie zwal jakos podobnie ambukita czy jakos tak i tez z afryki byl :)

Pyszu napisał
99% ludzi żyjących w takich warunkach jest za mało inteligentna żeby wpaść na to, że wcale nie trzeba tak żyć.

No Ty za to aż promieniejesz intelektem... ale pieprzenie :rolleyes:

damianpat
BlackMember

JKramer napisał

Pyszu napisał
99% ludzi żyjących w takich warunkach jest za mało inteligentna żeby wpaść na to, że wcale nie trzeba tak żyć.

No Ty za to aż promieniejesz intelektem... ale pieprzenie :rolleyes:

IMO to nie jest kwestia inteligencji, a raczej charakteru, bądź też jego braku ;)
Termin inteligencja w dzisiejszych czasach się zdewaluował i teraz nie można powiedzieć, że ktoś jest głupi

tylko, że ma np inteligencję sportową, przestrzeną, artystyczną
inteligencję hipermarketową

etc. poprawność polityczna nakazuje określać każdego człeka mianem inteligenntego niezależnie od tego ile ma to wspólnego z rzeczywistością ;)

pozdro

damianpat napisał
Termin inteligencja w dzisiejszych czasach się zdewaluował i teraz nie można powiedzieć, że ktoś jest głupi

tylko, że ma np inteligencję sportową, przestrzeną, artystyczną
inteligencję hipermarketową

Raczej słowo, czy też sposób w jaki jest rozumiane. Inteligencja jest warta dziś tyle samo (jeśli nie więcej) co kiedyś, ale uważam, że Pyszu w swoich nadwyraz inteligentnych rozkminach o kupie i plackach nadużywa tego pojęcia :)

damianpat
BlackMember

przecież piszę termin
czytaj ze zrozumieniem
zanim spróbujesz zacząć swoje inteligentne hipermarketowo wywody ;)

damianpat napisał
przecież piszę termin
czytaj ze zrozumieniem

Z litości nie wpisałem oczywistego wniosku, że Twój poprzedni post ma się ch***o do tematu i tylko wydaje Ci się, że błysnąłeś ;)
Czekam na Pysza, więc spłyń mała na parkiet :*

Z poprzedniej strony...

Pyszu napisał
JKramer! Jesteś moim Bogiem!

:rolleyes: ?(

damianpat
BlackMember

JKramer napisał

damianpat napisał
przecież piszę termin
czytaj ze zrozumieniem

Z litości nie wpisałem oczywistego wniosku, że Twój poprzedni post ma się ch***o do tematu i tylko wydaje Ci się, że błysnąłeś ;)

Porażka skłania Cię do desperacji czyli zamykania tematu, smutna ta degrengolada kogoś, kto uważa się za prześmiewcę

a teraz jest w stanie powiedzieć tylko "spadaj, nie będę z Tobą gadał, bo nie"

ech coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że tak naprawdę masz te 7 lat ;)

damianpat napisał

JKramer napisał

damianpat napisał
przecież piszę termin
czytaj ze zrozumieniem

Porażka skłania Cię do desperacji czyli zamykania tematu, smutna ta degrengolada kogoś, kto uważa się za prześmiewcę

a teraz jest w stanie powiedzieć tylko "spadaj, nie będę z Tobą gadał, bo nie"

ech coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że tak naprawdę masz te 7 lat ;)

Co MaSz Do SiEdMiOlAtkuW?

:f_tongue:

Standardowy zabieg damiana - usunąć posta, który go upokorzył ;)

damianpat
BlackMember

JKramer napisał

Na coś przydają się te uprawnienia moda ;)upokorzył to za duże słowo
był niesmaczny i wybiórczy

trzeba było wkleić całą rozmowę ;)

pozdro

damianpat napisał

JKramer napisał

Na coś przydają się te uprawnienia moda ;)upokorzył to za duże słowo
był niesmaczny i wybiórczy

trzeba było wkleić całą rozmowę ;)

pozdro

Byłoby jeszcze bardziej "niesmacznie". Wstydzisz się swoich słów i uważasz je za niesmaczne? :D

damianpat
BlackMember

Tak ;) rozmowa na gg
to co innego niż na najlepszym polskim forum pokerowym ;)

Pyszu
Oldschool Grinder

Pyszu napisał
JKramer! Jesteś moim Bogiem!

Tego się będę trzymał. Taki plebs jak ja nie jest w stanie utrzymać dyskusji na Kramerowskim poziomie. Przepraszam. Już nigdy nie powołam się na dotąd mi znaną definicje inteligencji. Od dziś koniec z terminami mniej, bardziej inteligenty. Zastąpie te sformułowania zwrotami:
"Ci co starają się dorównać JKramerowi" oraz 'cała reszta co JKramera nie zna"

Wybieram tematy o kupie i placach bo tylko na tym się znam. Czasem dla urozmaicenia bawię się patykami i kurzem, ale to raczej jest zabawa dla ludzi co JKramera nie poznali.

Olorion
BlackMember

Pyszu napisał
'cała reszta co JKramera nie zna"

Gdzie Ty mieszkasz, że znasz takich co mnie nie znają?

Zamiast robić z siebie idiotę powiedz nam, na jakiej podstawie twierdzisz, że 99% mieszkańców afrykańskich wiosek jest "zbyt mało inteligentna" żeby otworzyć lodówkę lub włączyć światło? :)

Pyszu
Oldschool Grinder

Jak ktoś jest zainteresowany to wie skąd moje wnioski. Jak nie jest zainteresowany to ja go nie zainteresuje, bo to nie jest temat ciekawy dla wszystkich. Jeżeli chcesz mieć informacje z pierwszej ręki pogadaj z diablik7 z Forum PS.
Twierdze tak z prostej racji: W afrykańskich wioszach nie ma prądu. Ale spoko każdy afro za młodu przechodzi kurs obsługi włącznika światła i lodówki.
Nie musze robić z siebie idioty. Przy Tobie jestem idiotą.

Pyszu napisał
Jak ktoś jest zainteresowany to wie skąd moje wnioski. Jak nie jest zainteresowany to ja go nie zainteresuje, bo to nie jest temat ciekawy dla wszystkich. Jeżeli chcesz mieć informacje z pierwszej ręki pogadaj z diablik7 z Forum PS.
Twierdze tak z prostej racji: W afrykańskich wioszach nie ma prądu. Ale spoko każdy afro za młodu przechodzi kurs obsługi włącznika światła i lodówki.
Nie musze robić z siebie idioty. Przy Tobie jestem idiotą.

Jeżeli to o czym piszesz rozumiesz pod pojęciem "inteligencja" to faktycznie znasz ciekawą definicję, wyssaną chyba z tatowym mlekiem :D
To tak jakby Ci murzyni stwierdzili, że Ty jesteś idiotą, bo nie potrafisz rozpalić ogniska na 10 sposobów albo nie wiesz które drzewa u nich mają jadalne owoce, a które nie.

P.S. Nie płacz ;)