Czesc!
Gram w pokera od miesiaca, pierwsze 2 tygodnie szlo mi bardzo dobrze, gralem na wyczucie ze startowych 50$ zrobilem okolo 90$ na stawkach FL 0,05/0,10 na PartyPoker. Grajac na 1 stole. (wiem juz ze powinienem wtedy przejsc na wyzsze stawki, ale nie czulem sie na silach, chcialem sie czegos nauczyc.)
Potem zainteresowalem sie artykulami, zaczelem je czytac i stosowac w swojej grze. Na tych samych stawkach w kolejne 2 tygodnie stracilem wszystko co wygralem + premie, obecnie mam 15$ BR. Gran na 1 maks 2 stolach.
Zastanawiam sie z czego to wynika i co z tym dalej robic??
Napewno jako poczatkujacy gracz robie duzo bledow, pre-flopa gram idealnie wg SHC sciagnietego z waszej strony, wiec sadze ze pozniejsza gra i czytanie kart to moje glowne bledy. A te straty wynikaja z tego ze gram tight, rzadko wchodze w rozdanie, slabo grajac po flopie malo wygrywam/zarabiam...
Jak to zwalczyc? i to na tyle szybko zebym nie stracil pieniedzy na gre?
P.S. Strategia z waszej strony bardzo dobrze skutkuje w turniejach, gracze sa tam bardziej przewidywalni niz, szalency na stolach grajacy kazda reke i tak naprawde nie wiadomo czego sie spodziewac(np. ja pasuje AK na flopie majac trash hand, a koles z 27o daje raise oO;).