Przejdź do forum
NL16 na Pokerze z g...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL16 na Pokerze z gwiazdką.

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
380 Wyświetlenia
Lonke777
PokerStrategist

Hej!

Właśnie zadomowiłem się na NL10 i teraz mam dylemat jakie podejmować kroki w moich następnych pokerowych krokach, czy grać spokojnie na NL10 i zbierać Rolla i pózniej shotować dopiero NL25 w przyszłości. :pokerface: czy próbować wbić się również na NL16, jest tam bardzo mało stołów więc i tak wchodzi w grę tylko ew. dokładanie ich dodatkowo.

Jaka jest specyfika NL16? Bliżej mu do NL25 czy NL10 ?
Czy proporcje fiszków są tam podobne do NL10?
Powiedzcie coś od siebie

Jak ktoś tam grał niech się wypowie, jakie doświadczenia ma z tym limitem. :)

Lonke _love:
|

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Siemanko.

Ja grywam regularnie NL16-25 także powiem szczerze, że nie widzę zbyt wielkiej różnicy w strategiach innych graczy. Na NL16 na starsach gra dużo agro małpek, które można łatwo exploitować. Na NL25 częściej widuje regularnych graczy, ale z nimi nie ma bardzo dużych problemów, jednakże radziłbym unikać takich graczy.

Na NL25 mam wrażenie, ze ludzie robią o wiele wiecej głupszych rzeczy, bo widzą dużą pulę na stole i próbują wyszukanych blefów na turnie i riverze, dzieki czemu bedziemy w dłuższym czasie elegancko wygrywać.

Używaj table scanera albo innego programu, a znajdziesz te fishki.

Na NL16 jest optymalna ilosc stołów, zależy ile grasz naraz

ja gram od 8 do 10, czasami 12 wiec z tym nie ma problemu

Odpowiedz
Cytat

Witam

Moim zdaniem spokojnie możesz stopniowo dokładać stoliki z nl16 do granych nl10.
Przy jakimkolwiek table selection znalezienie dobrych stolików nie stanowi problemu.
Poziom na pewno nie jest mega wysoki, jedyny problem to przyzwyczajenie się do nieco dziwnych, nierównych sizingów.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

na 16 jakos się źle grało mało fishy w porównaniu do nl25

najlepiej ugrać te 1000$ na nl10 i na nl25 wskoczyć

możesz poklikac troche 16 i zobaczyć jak ci leżą ale ja nie polecam. reke duzo bardziej zżera na nl16 niż na nl25

Odpowiedz
Cytat