Przejdź do forum
nl10 grupa learning...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl10 grupa learningowa

63 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
3,070 Wyświetlenia

Hej!
Czy istnieje jakaś grupa learningowa nl10 FR do której mógłbym dołączyć? Jeśli nie, to może znajdą się chętni do jej utworzenia? Wspólne sesje i analizy na skype, ewentualnie wspólna gra jeśli jest ktoś z wrocławia?

Odpowiedz
Cytat
62 odpowiedzi

Jesli grasz nl10 zoom to chetnie bym sie dołączył do takiej grupki.
Nie mam z kim pogadac o pokerze a milobyloby z kims ogarniajacym temat sie pouczyć.
Sam tez mysle ze zaczynam ogarniać choc cash gram bardzo krotko (od 10 dni ale juz zdażyłem przejsc nl5, 7bb/100 po 40k hands)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

tak, mówię o nl10 fr zoom, zagrałem już parę sesji na tym limicie i wg mnie gra jest o wiele agresywniejsza niż na nl5, więc myślę że taka grupka dobrze zrobi naszym winrate'om ;D zatem podbijam temat i szukamy jeszcze z trzech osób

Odpowiedz
Cytat
rafakub

chętnie się przyłącze. Ale ja dopiero bede startował na nl5, obecnie nl2 SH

Odpowiedz
Cytat

@Alvaro

Czy ja wiem czy jest bardziej agresywnie na nl10.... Tak samo grają wg mnie.
Ale zawsze w kilka osób cos wiecej wyłapiemy:) Mi nawetr lepiej sie gra 10 niz 5. Duzo tez ogladam filmikow Rushera i Pastora. Chłopaki dobrze prawią. Obejrzeałem juz wszystkie z brazu i justina. Jesli tego nie zrobiles to bardzo polecam. Winrate leci do góry:)

@rafakub
A jakiego masz rolla na tym nl2? bo tam straszna hoojowka jest i jesli ogarniasz to juz z 10bi smialo wchodz na nl5.

Odpowiedz
Cytat
smiechu0808

chętnie dołącze, gram NL10

Odpowiedz
Cytat
pawel0520

chętnie się dołączę. gram nl10. oscyluję teraz między zoomem, a normalnymi stołami fr.

tomekcl, co do Twojej rady dla rafy to ja bym nie polecał wbijać na nl5 z 10bi. w sumie mam doświadczenie tylko z zooma i wiem, że jakbym miał tylko tyle to po pierwszym dniu musiałbym wracać z powrotem. ten limit jest strasznie zamurowany, szczególnie fishe. bez statystyk nie jest wcale tak łatwo rozpoznać co gość może mieć. wleci kilka razy pod wyczekanego strita lub kolor i kasy ubędzie. jak to niektórzy mówią różnic pomiędzy limitami wygląda tak: nl2...........nl5.....nl10............nl25.

zgadzam się za to w 100% co do tego, że gra na nl10 jest agresywniejsza i też gra mi się lepiej. często spotykam tutaj ludzi, nawet na zoomie, dla których sd (nawet gutshot) lub fd to nuts. inna sprawa, że na razie w większości przypadków trafiają swoje outy. :D zauważyłem, że tutaj częściej ludzi grają z konektorami w kolorze, dlatego trzeba już się bardziej zastanawiać jak stół jest drawowaty. jednak to tylko moje przemyślenia. :)

czekam na start grupy i chętnie wezmę w niej udział. ;)

Pozdr. :)

Odpowiedz
Cytat

OK. Sorki moze troche przesadziłem z tymi 10BI i nie nalezy słuchać moich rad. Sam na nl5 zaczałem grac z 10BI a po 7dniach z 15bi wszedłem na nl10. Wiem ze to bardzo agresywny brm ale ja juz taki jestem debil. Na szczescie nie ztorbiłem i sie trzymam.

Podoba mi sie to co napisałeś

Napisane przez pawel0520
nl2...........nl5.....nl10............nl25.

i na nl25 planuje wejsc dopiero z 40bi, bo tez obawiam sie tam duzo wyzszego poziomu.

Jesli chodzi o nl5 i nl10 zoom to wg mnie kluczem do wygrywania jest to zeby nie overpleyować top par ani overparek. Naprawde to jest w moim mniemaniu najważniejsze.
Ludzie chętnie wrzucają stacka z overparami co jest dobre na zwyklych ringach a pozniej robią oczy ze ktos pokazuje im seta.

Odpowiedz
Cytat
void104b

Witam,
chętnie dołączę do grupy, aktualnie gram NL10 FR zwykłe stoliki na Pokerstars.
Mogę także wspomóc doświadczeniem osoby grające NL 2 i 5. :fdrink

Odpowiedz
Cytat

@void104b

Moglbys przyjac moje zapro. Mam sprawe prywatna.

Odpowiedz
Cytat
MoCuishle3

Cześć wszystkim,

Ja właśnie podniosłem się po największym wpieprzu w życiu i dzisiaj lub jutro mam zamiar wchodzić na nl10 zoom, gram SH. Chętnie dołączę do grupy, w mojej ocenie wiedzę i spojrzenie mam na całkiem dobrym poziomie :sdrink

Co do wcześniejszej wypowiedzi, to nl5 wcale nie jest takie zamurowane. Też tak myślałem na początku, ale prawda jest taka, że trzeba wybierać odpowiednich przeciwników na których chcemy się skupić. Gracze bronze star, grający jeden stolik to w 90% fishe, a pozostałych poznamy po statystykach szalonych.

tomekcl odezwij się na priv jakby co bo mam pytanie

Odpowiedz
Cytat
void104b

tomekcl
Przyjęte. Jakby co to podbijaj.

Odpowiedz
Cytat

To co panowie.. Robimy coś..? Jakiegoś sweata czy rewiu filmiku.? Jak to będziemy działać..?

Odpowiedz
Cytat
rafakub

Napisane przez tomekcl
To co panowie.. Robimy coś..? Jakiegoś sweata czy rewiu filmiku.? Jak to będziemy działać..?

Ja jestem chętny ale początkowo bardziej jako słuchacz niż jako aktywny uczestnik.

Napisane przez void104b
Witam,
Mogę także wspomóc doświadczeniem osoby grające NL 2 i 5. :fdrink

Jeśli można to skorzystam :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

fajnie, że jest spore zainteresowanie taką grupą :)

proponuję zaczynać jak najszybciej, mój login na skype to gregoryy_21

Odpowiedz
Cytat
pawel0520

Napisane przez tomekcl

może ktoś ogarniający jak funkcjonują takie grupy zebrał by wszystkich na skype. w sumie ja nie wiem jak to ma funkcjonować. sweat byłby spoko. ktoś by zagrał, a reszta by komentowała.

mój nick na skype: pawel052093. ktoś mnie tam doda czy coś :P

smiechu0808, na nl10 wyrabiasz platynę, czy grasz coś jeszcze innego? ile rozdań miesięcznie?

Pozdr. :)

Odpowiedz
Cytat
smiechu0808

pawel0520, rozdań ponad 100kh. Grałem głównie zoom, w styczniu planuję trochę bardziej skupić się na zwykłych stołach. Platyna dzięki promocji z podwójnymi SP w grudniu.

Trochę chętnych się zebrało więc co robimy?

Odpowiedz
Cytat

Ja tez nie wiem jak to zrobić od strony technicznej. Ktoś uczestniczyłjuz w takim pprzedsięwzięciu..? Jak to zrobimy.?

Odpowiedz
Cytat
sasdawidk

Siema,
Chętnie do Was dołączę, jezeli chcecie na serio ogarniać gierkę, sam myślałem o czymś takim. Mam rolla na nl5, ale jeszcze koło 2 tygodni chcę pykać nl2 SH, zoom oczywiście.

Odpowiedz
Cytat
MoCuishle3

Ja też nie wiem jak to dokładnie wygląda od strony technicznej ale myslę, że najlepiej zrobić na początek listę i może niech każdy poniżej poda swój nick na skype, będę uaktualniał listę.

1. Alvaroo1 skype: gregoryy_21
2. tomekcl tuimie2
3. rafakub
4. smiechu0808 smiechu0808
5. pawel0520 pawel052093
6. void104b
7. MoCuishle3 de_cecco22
8. sasdawidk dawidkk91
9. bartekdrzewo148
10. Lukaszq15 pawellipa1
11. Tobiashek
12. cilivio cilivio.holdem