Przejdź do forum
NL na mikro stawkac...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL na mikro stawkach

15 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
1,510 Wyświetlenia

Witam
grałem chwilę no limit 0.01/0.02$ i ciekaw jestem czy tak jak zaobserwowałem gra tam nie ma sensu? Wszystko sprowadza się do tego, że wszyscy sprawdzają, foldują, a wystarczy podbić stawkę do 10 centów i wszyscy przestraszeni wciskają fold i jedyna kasa jaka zostaje to albo z blindów albo z tego że ktoś jeszcze sprawdził za 2 centy :/ Sprawdzałem różne stoliki i dalej to samo.
Tym bardziej dobijające to jest gdy na przykład z parą A podbijam tak jak było w artykule na pokerstrategy i okazuje się, że wygrywam całe 5(!) centów.
Na fixed limit jeszcze jakaś walka jest na micro stawkach, ale czy jest sens grać takie mikrostawki NL?

14 odpowiedzi

Oczywiscie ze jest sens grac na micro cashach. Moze sprubuj pograc troche dluzej niz chwilke. Fiszaki sam wpychaja kase do Twojego stacka - ja mam taka opinie o nl2.

robal123
PokerStrategist

Gram na Party i ekipa jest tam strasznie zamurowana. Spora grupa cwaniaków gra tylko pocketami pod seta. Limpuje taki, ewentualnie sprawdza. Znam nawet takich, którzy limpuja AA/KK. Ogólnie ciężko coś od takiego coś wyrwać, bo stawiasz go na średnią parę, a on wyskakuje z monterem.

Jak masz AK i gość nie składa się na cbet, to na 90% ma już seta na flopie i trzeba odpuścić.

robal123
PokerStrategist

Fiszaki sam wpychaja kase do Twojego stacka - ja mam taka opinie o nl2.

Chciałbym zobaczyć wreszcie jak ktoś tłucze mikrostawki na Party przy pomocy standardowej strategii.

sz3sz
Elite Grinder

no money nl2, everyone's solid

Z okazji take2 poszedlem dzisiaj na stoly Full Tilt Poker, zeby klikajac kilka rozdan na nl5 wyrobic sobie to 25$. Na co dzien gram NL25 SH. I w sumie macie racje - stoly byly tight i na pewno bankomatow nie bylo jakos wiele, tylko takie stoly na NL2-10 gra sie baaaaardzo latwo.

Przecietny TAG z mikrostawek, ktory ogarnie gre preflop i wie jakie rece pasowac/podbijac/3betowac nie radzi sobie w ogole postflop - albo overplayuje jakies uklady, albo gra weak tight. Jakies linie z dupy od 20/17 to calkowity stanard...

Co do nitow, to przeciez najprostszy mozliwy przeciwnik, super dochodowy jezeli jezeli chodzi o kradziez blindow. Wystarczy nie dawac mu akcji bez monsterow.

Jak nie umiecie sobie radzic z ww. rywalami, to radzilbym wiecej czasu spedzac na nauce teorii, a mniej na bezsensowym placzu...

ozi
ozi
PokerStrategist

Napisane przez sz3sz
no money nl2, everyone's solid

+1

Z góry przepraszam, jeżeli ktoś zostanie urażony moją poniższą wypowiedzią...

Ja na Party budowałem rolla...

Przechodziłem nl2->nl25.
I takich [cenzura] pierdół, jakie Wy [cenzura] rozpowiadacie się już czytać nie da... to co najmniej apostazje i herezje.
Osobiście już mi się rzygać chce czytaniem, jakie to nl2/nl5 jest trudne i zamurowane.
Zamiast pisać [cenzura] weźcie się ogarnijcie i za teorię/filmiki weźcie, bo nawet taka ostoja spokoju jak ja już nie wytrzymuje kolejnego tego typu [cenzura] tematu.
Grunt to być results oriented po 2k rękach, które trzepiecie tydzień.
Micro jest do przejścia - sam miałem chwile zwątpienia jak zaczynałem.
Przygotujcie się teoretycznie, to i w praktyce Wam lepiej pójdzie.

Dziękuję za uwagę.

Nie gram już od kilku miesięcy micro, (nl2-nl10), ale nie jestem wstanie sobie wyobrazić zanitowanych stołów na tych limitach, skoro na nl25-50 jest cała masa fishy... Chociaż na świecie są takie rzeczy, że nawet fizolofom i fizjonomom się nie śniły

YasQ
Oldschool Grinder

Jeden narzeka ze na micro mu sprawdzili allina z 27 gdy on mial AA, a drugi ze mu folduja do AA wszyscy. Nie da sie wam dogodzic :rage: :rage:

Napisane przez stickydood
Witam
grałem chwilę no limit 0.01/0.02$ i ciekaw jestem czy tak jak zaobserwowałem gra tam nie ma sensu? Wszystko sprowadza się do tego, że wszyscy sprawdzają, foldują, a wystarczy podbić stawkę do 10 centów i wszyscy przestraszeni wciskają fold i jedyna kasa jaka zostaje to albo z blindów albo z tego że ktoś jeszcze sprawdził za 2 centy :/ Sprawdzałem różne stoliki i dalej to samo.
Tym bardziej dobijające to jest gdy na przykład z parą A podbijam tak jak było w artykule na pokerstrategy i okazuje się, że wygrywam całe 5(!) centów.
Na fixed limit jeszcze jakaś walka jest na micro stawkach, ale czy jest sens grać takie mikrostawki NL?

Nomedes
PokerStrategist

ozi jak ty klamiesz kurde :facepalm: przeciez na NL2 som najtrundniejsze bo tam siedzom ci wszystcy co majom szarki w avatarach i czekajom tylko na takie naiwne gracze jak my co majom nadzieje ze sie uda rola zbudowac

oni siedzom po kilku na stole i jak ty masz nutsa to foldujom a jak my wiemy ze oni blefujom i ich sprawdzamy na river to pokazujom sety i kolory z dziewiontkom i trujkom :rage:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ok, przeniosłem się odrobinę wyżej, na 0.02/0.05$ i już jest lepiej, bez porównania z tymi najmniejszymi stawkami. Faktycznie można więcej wygrać jak i więcej przegrać. Mimo wszystko chyba jednak teraz zostanę przy NL, gra jest o wiele ciekawsza niż FL.

Żeby nie robić nowego tematu zadam tutaj jeszcze pytanie:
wczoraj grałem w satelicie i wygrałem bilet na Big Little Tournament w przyszłą niedzielę. Znalazłem się w pierwszej 40, przyszły gratulacje że wygrałem, zamknąłem okienko, a od wczoraj nadal biletu nie ma na moim koncie. Czy one są rozdawane tuż przed turniejem? Czy jakiś czas po satelicie? Czy po prostu nie będzie widoczny w tej tabelce "bilety na turniej"?
pozdrawiam

sz3sz
Elite Grinder

jak grasz na starsach to jestes automatycznie zarejestrowany juz do tego turnieju

persii
PokerStrategist

na nl2 same regularsy, idz wyzej gdzie beda respektowac twoje podbicia :D :D :D :D :D

Spontann
Elite Grinder

Są dwa wyjscia:

1. Fishe niby przegrywaja ale tez buduja rolla i pokonuja limity wiec na nl20-50 siedza teraz same fishe i paru regow za to na nl2 sami solidni regularsi

2.

Ludzie z nl2 zaczeli uzywac haxów i doklandie wiedza jakie masz karty.