Przejdź do forum
NL 2 - czy to norma...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL 2 - czy to normalne (MSS)?

19 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
2,367 Wyświetlenia

na poczatek zamieszcze wykres z moich sesji

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/38886d3ab7f07b1e.html

czy takie downswingi sa normalne? gram MSS caly czas na NL2, bylo dobrze dluzszy okres czasu a teraz wsystko lamane, co chwila jakies badbeaty do o wiele gorszych rak przeciwnikow

18 odpowiedzi
juras86
PokerStrategist

zacznij od nl 10 bo po tylu rozegranych rekach i zrobieniu takiego (-) nie bedziesz mial motywacji grac caly czas egame tych nl2.

Może po prostu grasz ciągle słabo i przez chwilę miałeś po prostu upa?

Peterus24
PokerStrategist

Według mnie zasiedziałeś się na limicie, zamiast się ciągle rozwijać

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Tomcio18

moze i tak byc, jednak grajac ~35k rak i miec profit, a pozniej przychodzi okres ~10k rak i wszystko w tyly, jest troche zastanawiajace, sam nie wiem, poki co dluzsza przerwa od pokera sie zanosi, poczytam artykulow, pouczestnicze w treningach, bo juz nie mam sily patrzec na kolejne badbeaty

Mocnym
Oldschool Grinder

10k rąk i strata dwudziestu - kilku BI to nic nadzwyczajnego, aczkolwiek pilnuj swojego mindsetu i wrzucaj rozdania w których traciłeś pieniądze. Jeżeli tracisz 20BI, to wiedz, że coś się dzieje.

Hehe mam to samo tylko gram BSS :D Gdy zacząłem grać wszystko ok, cały czas do góry a ostatnie dni to jakaś masakra, już chyba 7 sesja na minus ale nie ma LIPYYYYY ogień!!!!!!

Mss sie nie gra na nl2. Tyle w temacie.

Napisane przez DziaborCK

Napisane przez Tomcio18

moze i tak byc, jednak grajac ~35k rak i miec profit, a pozniej przychodzi okres ~10k rak i wszystko w tyly, jest troche zastanawiajace, sam nie wiem, poki co dluzsza przerwa od pokera sie zanosi, poczytam artykulow, pouczestnicze w treningach, bo juz nie mam sily patrzec na kolejne badbeaty

Ja tu widzę ok 33k rąk na minus i ok 35k rąk na plus.
Czyli nieszczęsne przegrywanie jest możliwe, a fart już nie?

Na NL2 raczej nie powineneś mieć takich swingów jak 70kh BE, więc raczej jednak jest coś z Twoją grą.

Wrzuciłeś parę rąk do oceny i to jeszcze w lutym, to nie świadczy dobrze Tobie i chęci rozwoju.

vindir
PokerStrategist

Prawdopodobnie grasz za dużo stołów a Twoje umiejętności są niższe niż Ci się wydaje ;). Skoro grasz MSS i przegrałeś w ciągu 10k rąk 50BI raczej nie jest to normalne na nl2. Szukaj leaków w grze a nie narzekaj na downswing, który jest ich wynikiem.

NL2 bss :f_ugly:

trzeba popracowac nad gra

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Tomcio18

Ja tu widzę ok 33k rąk na minus i ok 35k rąk na plus.
Czyli nieszczęsne przegrywanie jest możliwe, a fart już nie?

Na NL2 raczej nie powineneś mieć takich swingów jak 70kh BE, więc raczej jednak jest coś z Twoją grą.

Wrzuciłeś parę rąk do oceny i to jeszcze w lutym, to nie świadczy dobrze Tobie i chęci rozwoju.

dobrze mowisz bo tak wyglada wykres, jednak dopiero od 25k rak zaczalem grac tak jak trzeba MSS i zaczalem uzywac statystyk i wtedy wystrzelilem w gore, no a teraz same doly

Puczek
PokerStrategist

Imo cos z gra.

Nie zaczales dokladac z konektorami z ktorymi nie dokladales wczesniej?
Nie grasz troche luzniej z wczesnych pozycji i luzniej z nich wrzucasz?

Taki swing na mss nl2 jest dziwny. Nie wrzucasz przypadkiem AQ na ludzi ktorzy graja pelnym stackiem?

MonaiPlox
PokerStrategist

Widzę tu boczny trend opadający, nic z tym nie zrobisz :f_mad:

Mimo iz nie gralem nigdy MSS to nie wierze w swingi na tym limicie. Zawsze bylem zdania ze na nl2 po prostu NIE DA SIE nie wygrywac.

Zrob tak.

Wejdz http://webchat.quakenet.org/ i wbij na kanal #shpoland . Tam znajdziesz mnie lub paru innych ludzi, ktorzy Ci pomoga ;)

hellYeahEnT
Elite Grinder

slabo grasz, jezeli tam przegrywasz. I czemu mss a nie bss ?

66k Hands na NL2 _ugly: _ugly:

sz3sz
Elite Grinder

nie rozumiem idei grania mss ponizej nl25, wzglednie nl10
przeciez polowa sukcesu tej strategii to fold equity
jakie masz fold equity wrzucajac do puli niecałe 2zł (all in) ???????????

mss nl2 :D :D :D :D :D :D :D sick