Przejdź do forum
Najlepsza ksiazka o...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Najlepsza ksiazka o pokerze

25 Posty
15 Użytkownicy
16 Reakcje
7,323 Wyświetlenia
HandSmither
Oldschool Grinder

Napisane przez xSniFF

Napisane przez HandSmither
Mit pokerowego talentu najlepszy materiał? xD hahahahahaha. Tani kiepski marketing, ale przynajmniej się pośmiałem

Sam też wiele dobrego o tej książce czytałem na 2+2 i z niecierpliwością czekam aż kurier zapuka do drzwi :)

A tak przy okazji to uwielbiam gości którzy na co dzien pykają nl2 a wypowiadają negatywnie na temat materiałów pokerowych, szczególnych tych których nawet na oczy nie widzieli. :f_love:

Po 1 nie pykam NL2.
Po 2 nie wszyscy są tępi i muszą czekać na polskie tłumaczenia.
Po 3 książka jak dla mnie rozczarowująca. Owszem ma trochę przydatnych konceptów, ciekawe fragmenty, ale spodziewałem się znacznie więcej. Ale dla polskiej społeczności zachwycającej się "Poker Mindset" z pewnością będzie objawieniem.

PS: Jak dla mnie za dużo fragmentów typu "Ja wprowadziłem w CardRunners EV takie a takie liczby, wy sobie wprowadźcie inne i zobaczcie co wam wyjdzie. Naprawdę wystarczy że trochę się pobawicie programem i zobaczycie jakie to łatwe". Really? Wystarczy pracować w danym programie żeby się go nauczyć? No shit Sherlock!

Odpowiedz
Cytat
krybis80
PokerStrategist

Zamówiłem trio ze strony http://mentaledge.shoplo.com/kolekcja/ksiazki i jestem po lekturze Mental Edge i Moorman's book of poker - mogę śmiało polecić każdemu pokerzyście.

Odpowiedz
Cytat
ericdesolo
Legacy Member

Napisane przez palyspalys
Nie czytaj książek, oglądaj filmy.

Już sobie wyobrażam "Mit pokerowego talentu" w wersji filmowej :D :D :D
Wiedzę trzeba czerpać ze wszystkich możliwych źródeł, które zapewniają wysoką jakość. Książka nie wyklucza oglądania filmów. Dokładniej jednak możesz zanalizować rozdanie opisane w książce niż jak masz na streamie akcję na czterech stolikach.

Odpowiedz
Cytat
wg123
PokerStrategist

Takie pytanie: szukam książki, która skupiałaby się na grach cashowych LIVE. Zastanawiałem się czy została kiedyś wydana jakaś, która zestawiałaby grę on-line z grą livę (jakie są różnice, na czym się skupić przy przejściu z jednego na drugie itp), ale sądzę, że nie (jeśli owszem, to niech ktoś wyprowadzi mnie z błędu). Co natomiast jest najaktualniejsze i najlepsze w tym temacie (gry cashowe live) spośród dostępnych pozycji? Myślę, że gry live nie ewoluują tak szybko jak te internetowe, więc kwestia dezaktualizacji wiedzy nie musi tutaj odgrywać aż takiej roli. Przeglądając wątki wiele razy przewija się "Small Stakes No Limit Hold'em" Millera.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

The Course - Millera. The Grinders Manual - łatwo przenieść wiedzę na grę live. Może ktoś jeszcze coś zna?

Odpowiedz
Cytat