Przejdź do forum
Nagła blokada konta...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nagła blokada konta Everest

14 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
773 Wyświetlenia
Marg0z
Oldschool Grinder

Gram sobie normalnie stoliki i nagle chce załączyć nowy i pisze że potrzebuje konta na prawdziwe pieniądze żeby grać ;/ sobie myśle ocb ... sprawdzam mejla a tu coś takiego:

Drogi Marg00z,

Dziękujemy za granie w Everest Poker. Twoje bezpieczeństwo jest dla nas ważne. Dla twojej ochrony, użycie należącego do ciebie konta gracza zostało ograniczone. Jeżeli chciałbyś wznowić kontynuację używania swojego konta gracza, prosimy o kontakt z naszym Departamentem Obsługi Klienta przez nasz Formularz Wsparcia Gracza.

Z Poważaniem,
Everest Poker Drużyna Wsparcia Gracza

Kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi;/

13 odpowiedzi
JacekPL
PokerStrategist

Witaj Marq0z,

Może grasz z różnych IP, może dwie osoby grają z Twojego IP, a może po prostu rutynowa kontrola.

Nie przejmuj się, napisz mail do nich i zapytaj o co chodzi.

Poza tym, zapraszam na spotkanie PokerStrategy do Łodzi.

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

mam nadzieje że mi tej kasy nie zamroża na zawsze:D

bart87
Oldschool Grinder

Pewnie musisz przejść weryfikacje konta, którą tez ostatnio przechodziłem... na stronie z tego co czytałem to mase formalności do zrobienia, ale koniec końców wysłałem im maila i nie było tak źle. Choć dość mocno czepiali sie nawet zaslonietego podpisu na dowodzie osobistym, i musialem wyslac jeszcze raz. Procz tego wymagali screena z moneybookers z widocznym nazwiskiem. I najlepsze - rachunku komunalnego z aktualnego adresu zameldowania (prąd, gaz, itp.)... no ale jakoś sie uporałem z tym i konto odblokowali.

Pozdrawiam

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

nie mam rzadnych rachunkow na siebie (prąd itd) :P

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Teraz sie próbuje logować i wyskoczył komunikat że muszą zweryfikować moje konto i wyswietlila sie stronka z komunikatem

Welcome to IBS Account Verification. For your protection, IBS has requested that you provide these 4 sets of documentation in order to verify your Account and validate financial transactions:

Photo ID
Front & back of Credit Cards
Credit Card statements
Purchase Authorization form
Click here for Documentation Instructions

Tylko spoko że nie mam karty kredytowej ;D

JacekPL
PokerStrategist

A jak wpłacałeś pieniądze?

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

przez moneybookers.com

Tak w ogóle to już mnie to irytuje :D człowiek ma na wyrobienie bonusa 60 dni to kurcze na początku coś im nie pasi i 2 dni w plecy potem wpłata kasy znowu jakies opoznienia ... teraz znowu bede czekał przynajmniej do wtorku znając życie. Chyba sobie nigdy nie pogram;/

bart87
Oldschool Grinder

No to właśnie o tych formalnościach pisałem - olej je. Pisz maila do supportu co masz zrobić by zweryfikować konto....
Rachunek nie musi być na Ciebie - może być na rodziców. Na dowodzie btw. są ich imiona.
Ew. odrazu wyślij im maila z:
- Twoim numerem weryfikacyjnym
- zdjęciem/skanem dowodu osobistego
- zdjęciem/skanem rachunku komunalnego pod adres na jaki masz konto na Everescie
- screenem z Moneybookersa, najlepiej z zakładki Mój profil - żeby było widać nazwisko i adres najlepiej też.

Pozdrawiam

JacekPL
PokerStrategist

Dokładnie tak zrób. Powinno wystarczyć. ;)

hellYeahEnT
Elite Grinder

Marg0z:

Ja bym podziekowal takiemu pokerroomowi :)

adramalech
Oldschool Grinder

hellYeahEnT napisał
Marg0z:

;)

Marg0z napisz im dodatkowo o bonusie ktory wyrabiasz. Może zostanie to uwzględnione i przedłużą Ci okres na jego wyrobienie.

bart87
Oldschool Grinder

adramalech napisał

hellYeahEnT napisał
Marg0z:

;)

Marg0z napisz im dodatkowo o bonusie ktory wyrabiasz. Może zostanie to uwzględnione i przedłużą Ci okres na jego wyrobienie.

cenna uwaga ;)

Dodam jeszcze, że jak wysłałem wszystko, odpisali - spoko, ale proszę nie zakrywać imion na rachunku za prąd, który wysłalem... myślę, no ok trudno...
ale po 2 mailu moja cierpliwość padła. Napisali - ok, ale wyślij nam proszę dowód bez żadnych zaciemnionych pul (miałem zamazany podpis).... no jaaa pier.... myślałem, że padne - mogli napisać to odrazu, btw. nie wiem co to zmienia przy tylu zabezpieczeniach...więc wielki minus za ten ich "Support" :|

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Muszę jeszcze dodać że dzisiaj jest ten Freeroll 5000$ na evereście dla graczy Pokerstrategy. I jestem zarejestrowany w tym turnieju ale nie wiem czy będę mógł grać przez tą głupią blokadę konta ;/

Trochę to niesprawiedliwe bo po przepadają mi dni na wyrobienie bonusa i jeszcze pewnie ten freeroll na który się szykowałem ;/ czy mogę liczyć na jakąś rekompęsate ze strony Everest? :(