Przejdź do forum
Na czym się skupiac...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Na czym się skupiacie podczas gry?

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
718 Wyświetlenia
trzasku
PokerStrategist

Cześć,

Zawsze podczas grania robiłem równocześnie inne rzeczy typu przeglądanie internetu, analiza starych rąk, czytanie newsów pokerowych - zrobiłem z tego zły nawyk który niedawno porzuciłem, teraz staram się w pełni skupiać na grze. Mam jednak problem z focusem najważniejszej rzeczy na której powinienem się skupić, nie wiem dokładnie co jest najważniejsze. W tej chwili gram na 4 normalnych stołach ponieważ nie jestem w stanie pogodzić akcji gdy dostanę kilka grywalnych rąk na raz przy 6 stołach.

W tej chwili priorytetem i tym na czym najbardziej się skupiam to moja obecna ręka i sposób rozegrania jej w zależności od akcji przeciwników i tym jacy są to przeciwnicy, często dochodzi do sytuacji w której na wszystkich stołach przez jakiś czas dostaje słabe ręce a więc nie muszę skupiać się na ich rozegraniu lecz przenieść focus na coś innego - i teraz najważniejsze pytanie: na co przenosić focus/skupienie w takich sytuacjach? Najczęściej skupiam się na selekcji stołów i przeglądzie który z nich mógłbym ewentualnie zamienić. Oznaczam też graczy kolorami po ich statystykach. Próbowałem też przeglądać zagrania innych ale tyle się tam dzieje, że trudno mi się jest połapać. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda to u was. :f_grin:

Pozdrawiam,
Patryk

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
wg123
PokerStrategist

na co przenosić focus/skupienie w takich sytuacjach?

Jak "nie mam co robić" to właśnie przeglądam swoje stoły żeby olabelować graczy i sprawdzić czy nie warto podmienić stół, sprawdzam stan sesji (wiem, że zły nawyk), sprawdzam ilość stołów u graczy co do których mam podejrzenia, że są słabsi, ale ogólnie wiele tego czasu nie mam, bo gram zazwyczaj 7-9 stołów.

Skoro Ci się "nudzi" to może można spróbować dołożyć stół albo dwa?

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Czyli praktycznie robimy dokładnie to samo podczas gry, z tym że ty potrafisz poradzić sobie z większą ilością stołów. :f_thumbsup: Mi udało się pozbyć nawyku patrzenia na wykres dzięki HabitRPG.

Skoro Ci się "nudzi" to może można spróbować dołożyć stół albo dwa?

Problem w tym, że mimo że się nudzę bardzo często to nie jestem w stanie podołać za sytuacją w której nagle dostaję kilka lepszych rąk, stopniowo będę próbować zwiększyć moją ilość stolików.

Odpowiedz
Cytat
puszak
Elite Grinder

Ogladaj zatem akcje jakie dzieja sie na stolach, łap jakies ready na graczy, rob notatki. Ja bym zwiekszyl ilosc stolow stopniowo, czyli zaczalbym od jednego wiecej. Z czasem sie na pewno przyzwyczaisz.

Odpowiedz
Cytat