Przejdź do forum
Multitabling "od ku...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Multitabling "od kuchni"

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,122 Wyświetlenia

Mam pytanie do ludzi, którzy grają na więcej niż 4 stołach.
Jak wy to ogarniacie? Ja, kiedy mam 4 stoły otwarte, zmniejszam je do granicy czytelności cyferek, a i tak sporo na siebie nachodzą. Mam sobie dokupić 2 monitory?
Innym problemem jest przełączanie się okienek. W momencie kiedy próbuję wpisać wielkość beta, czasem nagle przełącza mi się na inny stół, na którym jest moja kolejka. Przez to tracę cenne sekundy na powrót, ogarnięcie sytuacji i ponowne wpisanie wielkości beta. A time-outy na innych stolikach się zbliżają...

Jakie macie patenty? :)

4 odpowiedzi

Myślę, że najważniejsze jest w tym wszystkim doświadczenie. :) Pamiętam jak na początku nie wiedziałem co jest grane, grając na 2 stołach. :D Teraz gram przeważnie na 8 stołach SH, ponieważ chcę mieć jeszcze czas na myślenie. Od czasu do czasu gram też na 12 stołach, ale jest to bardzo męczące, nie polecam. A jaki masz monitor?

Pozdrawiam :)

Przede wszystkim ustawiam tak stoliki, zeby przyciski na siebie nie nachodzily. Zebym przypadkiem jak mi sie stolik zmieni nie wcisnal jakiegos allina.
Poza tym NL gram na max. 6 stolach. Wtedy nie mam problemow z kontrolowanie sytuacji. Zadnych funezyjnych zagran, blefow itp. tylko zazwyczaj ograniczam sie do decyzj fold/raise.
A jesli gram wiecej niz 6 stolow to tylko FL. Wtedy nie potrzebuje dodatkowego czasu na ustlanie wysokosci betu/raisu.
Zasadniczo multitabling jest chyba w duzej mierze kwestia odpowiedniego treningu i zdolnosci koordynacji oko-reka. Wiec to ze ktos potrafi bez problemu grac 12 stolow nie znaczy, ze kazdy tak moze. Trzeba grac max. tyle, ile sie potrafi ogarnac i nie dodawac na sile nastepnych. Juz chyba lepiej otworzyc mniej stolow na wyzszym limicie.

Pozdrawiam!

Gram 6 stołów FL, więc tylko trafiam przyciski i nie muszę ustalać wysokości betów. 6 stołów spokojnie mieści mi się na 22" monitorze i czytelność jest bardzo dobra. Na pewno dałbym radę grać więcej stołów, ale okna ułożone kaskadowo nie wchodzą w grę. Próbowałem tak kiedyś grać i jest to straszne zamieszanie. Grając SSS, gdzie podejmowanie decyzji jest raczej mechaniczne, kaskadowe ułożenie okien pewnie nie sprawia problemu.

Original od Eclipt
Innym problemem jest przełączanie się okienek. W momencie kiedy próbuję wpisać wielkość beta, czasem nagle przełącza mi się na inny stół, na którym jest moja kolejka. Przez to tracę cenne sekundy na powrót, ogarnięcie sytuacji i ponowne wpisanie wielkości beta. A time-outy na innych stolikach się zbliżają...

zalezy jaki pokerroom, bo na party i na titanie jest tak ze nastepne okno sie przelacza dopiero wtedy gdy wykonasz akcje na stole ktory jest aktualnie aktywny