Przejdź do forum
multitabling

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] multitabling

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
979 Wyświetlenia
GrandTheftAnte

Witam. Mam pytanie odnośnie gry na kilku stolikach jednocześnie.
Czy multitabling jest +EV? Wydaje mi się, że taka gra jest stratna. Grasz na kilku stołach i co chwilę płacisz blindy, a wygrane rozdania zdarzają się na tyle rzadko, że zysku nie ma. Chodzi mi szczególnie o SSS i BSS.

7 odpowiedzi
GrandTheftAnte Autor wątku
GrandTheftAnte

Sorry, że w tym dziale, coś mi się pomyliło... :evil:

bubel

eee... jaja sobie robisz? :D

Multitabling jest skuteczny, tylko przede wszystkim należy ustawić sobie optymalną liczbę stołów. Jeśli przesadzisz z ich liczbą, to zaczniesz się gubić. Można sobie ustawić więcej, im bardziej jesteś obeznany na danym limicie i im bardziej doświadczonym(w znaczeniu-dobrym) graczem jesteś.
Co do płacenia blindów- owszem co chwilę je płacisz, ale też przecież zwiększasz tym samym prawdopodobobieństwo dostania lepszych kart startowych i tym samym wygranych, więc ten argument jest troszkę śmieszny :)

Ja gram na 4 stołów i pozwala mi się to optymalnie skoncentrować na grze.
Ale są gracze, grający 20-25 stołów, ale to już jest dla mnie matrix- gra na 2 monitory, używający specjalnych skryptów, grający niemal automatycznie...

magic83

Blindy tu nie maja zadnego znaczenia czy grasz na jednym stole przez 12h czy na 12 przez godzine to wplacisz ta sama ilosc blindow i dostaniesz ta sama ilosc rozdan. Rozumiesz do czego zmierzam?To wyglada tak strasznie bo szybko zmniejsza sie bankrol calkowity bo jak grasz bss na 12 stolach to w jednej rundzie tracisz 18BBjak nie wejda ci dwa cb to smialo mozna powiedziec ze jestes nagle pol stacku w plecy "nie wiadomo gdzie?" chodzi o to ze problem z graniem multitabling polega na tym zeby to wszystko ogarnac i nie popelniac bledow w czasie gry. W sekcji srebnej jest filmik multitabling sss sporo tam opowadam o takiej grze!!

YasQ

Jezeli zalozyc ze granie na jednym stole jest EV+ to granie na takiej ilosci stolow gdzie jestes w stanie opanowac gre jest 2EV+,3EV+ ... 5EV+ itd. :]

GrandTheftAnte Autor wątku
GrandTheftAnte

Dzięki za odpowiedzi. Macie rację, ale nie wiedziałem jak to wygląda od strony praktycznej. :)

Bielanek

Original od YasQ
Jezeli zalozyc ze granie na jednym stole jest EV+ to granie na takiej ilosci stolow gdzie jestes w stanie opanowac gre jest 2EV+,3EV+ ... 5EV+ itd. :]

Nie do końca. Wraz z powiększającą się liczbą stołów zmniejsza się twój skill. Można więc powiedzieć, że wzór by wyglądał jakoś tak:

zał.
grając na jednym stole jesteś EV+

grając na 2 stołach 2EV+ * k

gdzie k to jest współczynnik twojego skilla. Wraz ze zwiększającą się liczbą stolików współczynnik maleje :) Wchodzi w to jeszcze ograniczenie czasowe, ale trudno to przedstawić wzorem.

PS. "2EV+" to raczej głupota, ale każdy wie o co chodzi... :)