Przejdź do forum
Muckowanie Kart

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Muckowanie Kart

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
562 Wyświetlenia

Witam
Mam pewne pytanie dotyczace sytuacje w grze cash live .
Powiedzmy ze boardz jest QQJJA .
Gracz A i B doszli w headsupie do rivera . Oboje graja check i teraz gracz A nie pokazujac swoich kart wrzuca je do mucka mowiac przy tym ze gra board licząc na splita .
Teoretycznie oboje mieliby splitpot bo zaden z nich nie trzymaj na rece kart ulepszajacych board .
Teraz moje pytanie ? Czy Gracz B ma prawo jednak to całosci pota poniewaz gracz A zmuckował karty nie pokazujac ich ?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
bobosz

oczywiscie ze tak, jesli chesz miec splita to musisz pokazac obie karty, nawet jesli odsloni jedna a druga zrzuci to jest to muck.

Odpowiedz
Cytat
karakanFTP

Zdecydowanie musi pokazac karty. Nawet jesli stol byl by AKQJT i bylo by oczywsite ze bedzie split to i tak musi pokazac swoja reke na showdownie.

Odpowiedz
Cytat
t4ziii

Moim zdaniem, zwłaszcza w CG domowych, jesli gracz A przed muckiem zdeklarował ze gra boardem a gracz B nie ma lepszegp ukladu to jest split.
Jednak jesli muck jest bez zadnej deklaracji wygrywa B po okazaniu kart.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

Witam,

Tak jak koledzy wspomnieli wyżej, jeśli gracz spasował karty przed ich pokazaniem, to przeciwnik zgarnia automatycznie pulę i nie musi pokazywać swoich kart.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki panowie za potwierdzenie . Dla mnie to bylo oczywiste ale dla kumpla nie i byl zaklad o symboliczna stówke no i dzieki wam udało mi sie to wiarygodnie udowodnic iz to ja mialem racje .
pzdr ;)

Odpowiedz
Cytat