Przejdź do forum
MTT i SnG po wielu ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] MTT i SnG po wielu przegranych

10 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
852 Wyświetlenia
InTooDeep
PokerStrategist

Witam,

ostatnio zaczałem grać troche turków z małym buyinem, i strasznie mi nie szły. Większość rąk typu AA, KK, nawet dostające seta, przegrywały. Miałem niesamowitego pecha aż się zraziłem

A ostatnio mały sukces w 1500GP rebuy 35 miejsce (mogłem poczekać w sumie i dobić nieco wyżej bo miałem dość pokaźny stack, aczkolwiek już Blindy urosły mocno)
11,50$

jeden wygrany s&g na 2 zagrane 5$

i wygrana satelita do $2,500,000 Stage1 R/A tak więc dzisiaj za jakieś 10 godzin walczę o miejsce w ECOOP.

kwoty wygrane bardzo małe, ale zadowolenie spore po tylu przegranych turniejach, już miałem wcale ich nie grać jako, że na starcie takie porażki i dalej ciągnąć tylko cash tables. No ale zachęta jakaś jest. Podzieliłem sobie platformy i na jednej gram tylko turnieje, a na drugiej cash tables.

Mam tez pytanie, bo chętnie bym trochę potrenował MTT. Gdzie najlepiej i gdzie jest dużo freerolli? Nawet nie chodzi mi o kasę byle było sporo graczy i dużo tych turniejów. Bo niestety na ipoker dużo ich nie jest.

9 odpowiedzi

Witaj. Ja gram prawie wyłącznie tylko MTT. Najwięcej turnieji i ludzi do grania znajdziesz na PokerStars!!! Nie wiem czy frerole także ale jest kilka ciekawych turnieji. Według mnie jeśli chcesz sie czegoś nauczyć to nie graj freeroli bo tam jest rzeź i nic one nie wnoszą. Najlepiej pooglądaj parę treningów Adama w Niedzielę i zacznij grać we freezoutach oczywiście. Na początek polecam turniej za 1$ o 17:00 PokerStars!!! Życzę Powodzenia!!!

Ja bym polecil przestudiowanie artykulow z sitgo jeszcze raz no i granie tych sitgo az podbudujesz swoj kapital. No chyba ze faktycznie miales pecha i wiesz ze dobrze grasz. MTT to juz najciezsza gra ze wszystkich bo laczy w sobie nauke z NL i sitgo, a do tego dochodza rozne fazy turnieju:wstepna,srodkowa near the money etc. Inaczej sie gra w tych fazach, musisz zmieniac biegi i co najwazniejsze w MTT tylko finalowy stol dostaje juz jakas konkretna kase. Bo bycie In The Money w MTT z wpisowym 1$ to malutko.Wyjdziesz 50 centow na plus czy dolar.Nie wiem czy oplaci sie marnowac tak czas.

Ja polecam granie np sitgo 90 osobowe albo 180,lub 45 osobowe sitgo z wpisowym 1$.Na starsach nie ma problemu z zapelnienim tych turniejow a przy okazji nabierasz umiejetnosci zeby przeniesc sie pozniej na MTT z 3000 graczy.

InTooDeep Autor wątku
InTooDeep
PokerStrategist

tak freerolle to rzeź, ale podobnie jest z rebuy za 1$. A pecha miałem niesamowitego, prawdę mówiąc przegrywały ręce które przegrać nie powinny. Najgorsze jest to, że przeszło na cash tables na krótko ale przeszło. Ja ogólnie gram głownie cash tables, ale MTT są kręcące, a z s'n'g myślę że problemu by nie było. Może i to jest myśl.

Może zobaczę ten trening w tym tygodniu. Zaraz zagram ta satelite, a później poczytam artykuły do końca z działu turniejowego.

wejdz sobie na pokersitandgoreport.com Marty Smith pokazuje serie treningow mtt i sng, omawia kazda faze turnieju itd

Jezyk angielski

InTooDeep Autor wątku
InTooDeep
PokerStrategist

dzięki, już dodaje do zakładek, a z angielskim nie ma problemu

tesg83
Elite Grinder

po pierwsze jesli masz mozliwosc zamiany tego ticketa do ECOOP na kase to zamien... bo jak sie domyslam bylby to dobry zastrzyk dla twojego br... a szansa na ugranie tam czegos wcale nie jest taka duza zwlaszcza ze sie dopiero uczysz...

po drugie nie ucz sie MTT od tych w ktorych jest 10 000 osob tylko od mniejszych... nie mowie o sng 30 osobowych bo je sie gra prawie tak jak zwykle sng... proponuje ci na starsach pograc sng na 180 osob... najnizszy BI na 180 graczy to 4+40$ (2+20$ przy turbo sng 180 osob)

po trzecie jak juz mowili inni frerolli nie oplaca sie grac bo one nie maja zbyt wiele wspolnego z mtt gdzie sie wplaca kase

no i po czwarte artykuly i przychodzenie na treningi to podstawa sukcesu... mimo ze moim zdaniem w mtt trzeba sobie wyrobic jakis wlasny styl to jednak podstawy jakies trzeba do tego miec... no i to by bylo na tyle..

InTooDeep Autor wątku
InTooDeep
PokerStrategist

tesg83 napisał
po pierwsze jesli masz mozliwosc zamiany tego ticketa do ECOOP na kase to zamien... bo jak sie domyslam bylby to dobry zastrzyk dla twojego br... a szansa na ugranie tam czegos wcale nie jest taka duza zwlaszcza ze sie dopiero uczysz...

po drugie nie ucz sie MTT od tych w ktorych jest 10 000 osob tylko od mniejszych... nie mowie o sng 30 osobowych bo je sie gra prawie tak jak zwykle sng... proponuje ci na starsach pograc sng na 180 osob... najnizszy BI na 180 graczy to 4+40$ (2+20$ przy turbo sng 180 osob)

po trzecie jak juz mowili inni frerolli nie oplaca sie grac bo one nie maja zbyt wiele wspolnego z mtt gdzie sie wplaca kase

no i po czwarte artykuly i przychodzenie na treningi to podstawa sukcesu... mimo ze moim zdaniem w mtt trzeba sobie wyrobic jakis wlasny styl to jednak podstawy jakies trzeba do tego miec... no i to by bylo na tyle..

oj ja nie zamierzam takich po 10k grac bardzo długo ;P mnie przeraża 1500 osób, a co dopiero 10 tysięcy ;)

Ticketa nie ma co zamieniać, na cash tables mi idzie całkiem całkiem więc ten BI aż takim zastrzykiem gotówki nie będzie. A to jeszcze nie miejsce na ECOOP, teraz dopiero o niego gram, last step satelitowy. Jakbym się tam dostał to bym piał ze szczęścia (zresztą chyba seat w ECOOP z satelit nie można, bo jest niezbywalny)

te treningi tak chwalicie to na nie pouczęszczam :) zaraz sprawdzę o której jest, bo po sobotnich urodzinach kolegi i porannym niedzielnym egzaminie nie wiem czy będę w stanie ;)

$4+40 to dla mnie za dużo na początek, tak uważam. Wole te po 2$ sng w całej swojej karierze rozegrałem aż 2 ;P

MTT sporo ale dużo freerolli i freezoutów kilka z małym BI.

tesg83
Elite Grinder

sa tez turnieje z wpisowym cos kolo 0.10$ na 360 osob... ale za pierwsze miejsce jest 8$ wiec nie wiem czy to sie oplaca:P

InTooDeep Autor wątku
InTooDeep
PokerStrategist

i przegralem, unlucky river, a juz pushować musiałem, bo mi się AK nie wyplaciło i musiałem sfoldować co dużo stacka mi zjadło. Najsmieszniejsze ze koleś z sitout od poczatku dostał się do 20 :D wygrał z 10 all inów haha.

ale turek na plus, mega zabawny.