Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Missclick

42 Posty
31 Użytkownicy
0 Reakcje
6,727 Wyświetlenia
dragoste

Ja ostatnio 3bet PF 9$ zamiast 0.9$ chyba z AA czy KK na NL10 :D Nie weszła kropeczka przez 9. :facepalm:
No i poszły foldy. :(

A no i fold to 1bb bet river przy puli kilkudziesięciu bb też się zdarzały kiedyś. :P

ksantypka

missclick się pisze misclick bodaj ;x

koval1990

kiedys pamietam mialem fulla z BB z 24 i od groma ludzi bylo ... Ktos tam betowal ktos go przebijal cos tam sprawdzil [pewnie wszystkie pockety sie wysypaly na flopie 244] No a ja nie trafilem i fold :facepalm:

Napisane przez ksantypka
missclick się pisze misclick bodaj ;x

nie ?( :f_love:

ksantypka

oczywiście, że przez jedno s :)

Google mowi nie. : [

Dinopo

Napisane przez ksantypka
oczywiście, że przez jedno s :)

:rage: :rage: , wracaj do szkoly na dodatkowy angielski...
miss - nie trafic , spudlowac
click - klikniecie
missclick - magia sie dzieje....

Tez nie raz mi sie zdarzylo tym bardziej grajac 24 stoly... spasowac AA i to na AI przeciwnika po reraise , bo akurat mi sie otworzyl nowy stol , albo kilka razy foldnalem niezla reke , bo stara myszka sie walnela i mi kliknelo x2 i 2 stoly , a potem tylko nie ten stol :facepalm:

ksantypka

Dinopo, nie dyskutuj ze studentami filologii angielskiej.

Nie chodzi o MISS jako spudłowanie, tylko o prefix. Prawidłowym prefixem jest MIS.

Przykłady:
Misunderstanding
Misconduct
Misfire
MISCLICK
Misdoubt

Widocznie Twój dodatkowy angielski był prowadzony przez ludzi równie kompetentnych co Ty sam.

Pozdrawiam.

http://www.cardschat.com/f13/your-worst-misclick-167234/ masz nawet forum angielskojęzyczne, jakbyś się chciał kłócić.

Wygralas. _cry:

ksantypka

Oj tam oj tam. Mnie też tego kiedyś nauczyli ;)

Google poprawia na missclick, przez durnych polaków prawdopodobnie i ich głupio mądre gadanie na forach i wysyłanie ludzi na dodatkowy angielski.

Anyway ja ze swoich misclicków uwielbiam rush. Wiadomo, że czekam tam zwykle na premium, więc jak pierwsza karta jest niższa niż J, to tak jakoś mechanicznie kursor leci w kierunku quick folda. Ile pocket pair zostało sfoldowanych preflop, to nie zliczę :P

kilnamanaght

Napisane przez ksantypka

Google poprawia na missclick, przez durnych polaków prawdopodobnie i ich głupio mądre gadanie na forach i wysyłanie ludzi na dodatkowy angielski.

Anyway ja ze swoich misclicków uwielbiam rush. Wiadomo, że czekam tam zwykle na premium, więc jak pierwsza karta jest niższa niż J, to tak jakoś mechanicznie kursor leci w kierunku quick folda. Ile pocket pair zostało sfoldowanych preflop, to nie zliczę :P

Mam to samo _confused:

wylaczcie redtube to wam nie beda dziwne rzeczy wyskakiwac :D

Dinopo

Napisane przez ksantypka

Rzeczywiscie skoro na angielskim forum jest to chyba musi byc.
Wrzuc w google misslick i takze bedzie na masie angielskich forum i o dziwo na takich gdzie raczej bedzie malo obcokrajowcow.
Dla sprawdzenia wlasnie przelecialem 8 slownikow by znalezc dane slowo i o dziwo nie znalazlem w zadnym ani tego ani drugiego. Jest to slowo oczywiscie stworzone w internecie , ale rozumiem twoje odniesienie , bo rzeczywiscie wedlug norm powinno byc niby misclick i tu sie zgodze.
Natomiast jak znalazlem w necie obie formy sa poprawne jesli miss click zostanie napisane oddzielnie i zarowno stosowane przez anglikow , jak i inne narody.
Dopoki dane slowo nie zostanie dopisane do slownika nie mozna wrzucic go do jednej regulki mimo iz wedlug standardow powinno sie tam znajdowac.

Oczywiscie znalazlem jakies 2-3 fora gdzie bylo tlumaczenie slowa co znaczy gdzie na jednym pisownia byla missclick , a na dwoch misclick co takze daje ci przewage.
Rzeczywiscie moj poprzedni post byl na bardzo niskim poziomie i za niego takze tutaj przeprosze.
Zabawa zajela mi okolo 20 paru minut... chyba na prawde mam nadmiar czasu wolnego.

Co do tematu... na rushu jakos tez dziwnie zaczalem zrzucac pockety przypadkiem klikajac na szybko co mnie zaczyna martwic :f_mad:

co do miss clicków które mi sie kojarza to:

poczatki na FTP
BU limp ja z SB z JJ raise do 5BB BB fold BU call

flop 358r ja chce grac bet za 8 BB a przypadkime gram za 80BB :facepalm: koles raise do AI to ja juz call
pokazuje: .............. 47o :D

turn 6 river 6 :D :D

poczatki na poker heaven
fish gra All ina za 6,66 $$ ja nie wiem jak zobaczyłem ze tam jest 0,66$ i oczywiscie call z KQo :facepalm:

Qxxxx board i koles pokazał AK :D :D:D

$0.05/$0.10 No Limit Holdem
888
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($10.46)
UTG+1 ($2)
MP1 ($6.96)
MP2 ($15.05)
Hero (MP3) ($10.95)
CO ($7)
BTN ($13.06)
SB ($10)
BB ($1.70)

Pre-Flop: ($0.25, 9 players) Hero is MP3 5♠ 5♣
[CO posts $0.10]
UTG raises to $0.40, 3 folds, Hero calls $0.40, 4 folds

Flop: 4♦ 5♥ Q♥ ($1.05, 2 players)
UTG bets $0.60, Hero calls $0.60

Turn: 5♦ ($2.25, 2 players)
UTG bets $1.60, Hero calls $1.60

River: A♣ ($5.45, 2 players)
UTG bets $2.72, Hero calls $2.72

Final Pot: $10.89
UTG shows
A♦ A♠
Hero shows
5♠ 5♣

Hero wins $10.35 (net +$5.03)

UTG lost $5.32

Gdyby pokazał KK, to pół biedy, a tak nie mogę sobie darować, mimo, że nie jest to jakaś wielka strata. Ciekawe co jeszcze źle kliknę w przyszłości ;).

Supreme10

Kiedyś na turnieju PokerStars Praga Open, polak po mojej prawej(który notabene scashował EPT Villamoura) zrobił missclick i zabetował za 6k zamiast 600 na blindach 150/300 zdaje się ;p

sojowyjarz

Napisane przez Dinopo

Napisane przez ksantypka

Rzeczywiscie skoro na angielskim forum jest to chyba musi byc.
Wrzuc w google misslick i takze bedzie na masie angielskich forum i o dziwo na takich gdzie raczej bedzie malo obcokrajowcow.
Dla sprawdzenia wlasnie przelecialem 8 slownikow by znalezc dane slowo i o dziwo nie znalazlem w zadnym ani tego ani drugiego. Jest to slowo oczywiscie stworzone w internecie , ale rozumiem twoje odniesienie , bo rzeczywiscie wedlug norm powinno byc niby misclick i tu sie zgodze.
Natomiast jak znalazlem w necie obie formy sa poprawne jesli miss click zostanie napisane oddzielnie i zarowno stosowane przez anglikow , jak i inne narody.
Dopoki dane slowo nie zostanie dopisane do slownika nie mozna wrzucic go do jednej regulki mimo iz wedlug standardow powinno sie tam znajdowac.

Oczywiscie znalazlem jakies 2-3 fora gdzie bylo tlumaczenie slowa co znaczy gdzie na jednym pisownia byla missclick , a na dwoch misclick co takze daje ci przewage.
Rzeczywiscie moj poprzedni post byl na bardzo niskim poziomie i za niego takze tutaj przeprosze.
Zabawa zajela mi okolo 20 paru minut... chyba na prawde mam nadmiar czasu wolnego.

Co do tematu... na rushu jakos tez dziwnie zaczalem zrzucac pockety przypadkiem klikajac na szybko co mnie zaczyna martwic :f_mad:

Po prostu słowo misclick nie istnieje :) :)

Prawdopodobnie powinno być pisane przez jedno 's' zgodnie z ortografia.

ALE PANOWIE, TO MY TU TWORZYMY HISTORIE! MISSCLICK!

fidelloz

2 misclicki:

raz na NL50 3betowalem do 63 usd zamiast do 6 usd z KQo i mnie sprwadzil AK :P

raz na NL100 to nie byl misklik ale pomylily mi sie stoly (myslalem ze mam TT) i sprwadzilem open pusha z 44 :P. O dziwo bylem faworytem bo rywal mial tez AK :P

Ale tez przegralem

fidelloz

Ok, jeszcze 2:

1. zle zobaczylem karty (nie wiem czy sie liczy)

$0.50/$1 No Limit Holdem
HoldemManager
6 Players

Stacks:
UTG mexury ($93.35)
UTG+1 stackmenow ($257)
CO mpm135 ($34.70)
BTN LexMortis ($100)
SB tombo_pl ($165)
BB Fidelloz ($111)

Pre-Flop: ($1.50, 6 players) Fidelloz is BB A♠ 2♠
1 fold, stackmenow raises to $3, 3 folds, Fidelloz calls $2

Flop: 8♥ A♥ Q♥ ($6.50, 2 players)
Fidelloz checks, stackmenow bets $5, Fidelloz calls $5

Turn: 10:heart: ($16.50, 2 players)
Fidelloz checks, stackmenow bets $12, Fidelloz raises to $29, stackmenow calls $17

River: 8♦ ($74.50, 2 players)
Fidelloz goes all-in $74.80, stackmenow folds

Final Pot: $149.30
Fidelloz shows
A♠ 2♠

Fidelloz wins $146.30 (net +$34.50)

stackmenow lost $37

2. Tu mi sie znowu pomylily stoly :P

$0.50/$1 No Limit Holdem
HoldemManager
5 Players

Stacks:
UTG Trymeout123 ($85.85)
CO tombo_pl ($103)
BTN t_san85 ($338)
SB Gwolde ($100)
BB Fidelloz ($202)

Pre-Flop: ($1.50, 5 players) Fidelloz is BB Q♥ 9♥
2 folds, t_san85 raises to $3, 1 fold, Fidelloz calls $2

Flop: J♣ Q♦ 10:diamond: ($6.50, 2 players)
Fidelloz checks, t_san85 bets $5, Fidelloz raises to $13.50, t_san85 calls $8.50

Turn: K♦ ($33.50, 2 players)
Fidelloz checks, t_san85 bets $20, Fidelloz raises to $61, t_san85 calls $41

River: 6♣ ($155.50, 2 players)
Fidelloz checks, t_san85 checks

Final Pot: $155.50
Fidelloz shows
Q♥ 9♥
t_san85 shows
J♥ Q♣

Fidelloz wins $153 (net +$75.50)

t_san85 lost $77.50

poganiaczbydla

Też się pochwale. Gość na MP2 gra pierwszą rękę. Jakoś dziwnie się wkupił, bo jak zapuścił AI to ja zobaczyłem tylko .04 i pomyślałem, że to 0.04 i zrobiłem call. Trochę się zdziwiłem jak zerknąłem na wielkość POTa :)

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]BB$1.36:///////;UTG2$2.00:///////;MP1$2.06:///////;MP2$1.04:///////;MP3$1.90:///////;CO (Hero)$2.00:///////;BU$0.80:///////;SB$1.98:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with K:c, J:d.
UTG2 folds, MP1 calls $0.02, MP2 raises to $1.04(All-In), MP3 folds, Hero calls $1.04, 4 folds, 3 folds, 2 folds, MP1 folds.

Flop: ($2.13) T:d, Q:d, K:d (2 players)

Turn: ($2.13) J:s (2 players)

River: ($2.13) 7:s (2 players)

Final Pot: $2.13.
Results follow:

Hero shows two pairs, kings and jacks(K:c J:d).
MP2 shows a pair of twos(2:c 2:s).

Hero wins with two pairs, kings and jacks(K:c J:d).