Cześć wszystkim - ucze się z różnych źródeł pokera tj. ksiązek, materiałów szkoleniowych itp i zastanawiam się nad kwestią matematyczną.
Rozumiem że zwracać uwagę ma oddsy, pot oddsy, implited oddsy, steal ev, statystyki oraz analizy kombinatoryczne itp, ale czy są jeszcze jakieś dodatkowe rzeczy na które zwracać uwage żeby gra była poprawna matematycznie?
Bardzo dużo jest różnych informacji na ten temat i ciężko mi to wszystko poukładać.
W tym co napisałeś skupiasz się na tym w dużej mierze jakie masz szanse na wygranie puli w oparciu o swoją rękę, czasami range.
Ja bym zamiast doszukiwać się więcej powiązań z matmą skupił się na analizie zasięgu rywala w każdej puli i w oparciu o to rozwijał swoją grę.
Mi się za bardzo nigdy liczenie oddsów nie przydawało, raczej myślałem o tym jak rywal widzi mój zasięg i jak ja widzę jego i jak na danych strukturach boardu będzie się zachowywał
Dzięki za odpowiedź. Praca i jeszcze raz praca - po setkach godzin analizowania wchodzą w głowe i ruchy stają sie automatyczne, zauważyłem że gracze pro juz na pamieć wszystko znają (lata praktyki). Analize opierać na podstawowych programach typu equilab, flopzilla itp? Na jakim etapie zacząć prace z GTO?
Pozdrawiam