Przejdź do forum
Magia loose passive

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Magia loose passive

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
1,114 Wyświetlenia
LeWy65
PokerStrategist

Witajcie,
Jak dotąd grałem HU na starsach ale od paru dni przerzucilem się na ipokera. Pierwsze wrażenie? Po prostu raj. Tak słabego poziomu nie widziałem nigdy i nigdzie, badając przeciwników na scopie zazwyczaj maja po max 30 gier i to na HU za 5 i 10euro. Co lepsze prezentują styl jak w temacie loose pasie no lepiej chyba byx nie mogło. Ale to były dla mnie pozory. Ten najsłabszy styl ciągle daje mi radę.. Standardem jest otwieranie limpem od początku do końca turnieju i wysokie bety że stritami, kolorami (sety większość traktuje jak druga parę :>). Ale tu jest mój problem. Prawie każdy z nich ciągnie rękę do showdownu i mimo mojej potężnej przewagi nierzadko mnie odgrywają w całych turniejach. Swoją drogą że wariancja mnie nie rozpieszcza ale tak jak mówiłem Wyczajnie sobie nie radzę. Duże bety, małe bety nie wyrzucają ich z puli, czekanie zazwyczaj prowadzi do skompletowanlnia znów mocnych układów..
Proszę o jakieś sugestie, własne doświadczenia, materiały jak radzić sobie z takimi przeciwnikami zwłaszcza w HU.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
przemek190
PokerStrategist

Znam ten ból na p*** też się tacy zdarzają ale to nie dokonca to że nie potrafią grać bo dużo takich limperow to wygrywając gracze (przynajmniej na pokerprolabs). Ja zazwyczaj z nimi gram też bardzo pasywnie no chyba że ktoś ma draw do koloru albo do strita to często na turnie leci all in z mojej strony, ale to muszę mieć pewność że ciągnie do strita albo koloru.

Odpowiedz
Cytat