Przejdź do forum
madavaster tez powa...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] madavaster tez powalczyl :) PLO

1 Posty
1 Użytkownicy
0 Reakcje
444 Wyświetlenia

Mój pierwszy turek PLO na poważnie...i pierwszy jaki gram od kilku miesięcy więc radocha niemała. Zainteresowałem się tym turniejem po przeczytaniu posta eSGe - pozdro dla Ciebie :)
Tuornament Pot Limit Omaha Hi $5 + 0.50 Final Teable and....

Zagrałem w dokładnie tym samym turnieju. Pozostał straszny niedosyt bo przegrałem heads-up mimo że pierw doprowadziłem do swojej przewagi rzędu 700k do 200 k żetonów. Różnica w nagrodach ogromna ale cóż. 2gie miejsce to nie w kij pierdział jak to mówią :) Z moim doświadczeniem w PLO to szok miesiąca jak dla mnie ;) Nie no, PS ćwierćgłówków nie szkoli, więc nie jest ze mną tragicznie, ale ja nawet nie gram cashówek PLO za bardzo a co dopiero turki. Dobra nie będe pieprzył :P

Ale jedna fajna rzecz, to że ostatnio oglądając różne turniejowe Video, no głównie NLHE bo PLO to jest jeden filmik czy coś na angielskiej stronie i to koleś sam mówi że jest odrobine fishem w PLO:) Ale w każdym z nich była zawsze ta piękna mowa jak to powinno sie walczyc o TOP 3 a nie o ochłapy. I to był rzeczywiście turek, po którym mogę powiedzieć, że zdecydowanie o to walczyłem a nie dałem soba pomiatać i nie było tak że jakis przypadek i cudowny los sprawił ze sie przebilem. Cudowny los to zachował w sumie ostatecznego zwyciezce bo wczesniej w 5 osob wstawiłem go PF z AcJcJ8 vs jego A952 , ciezko o lepsza dominacje ale board 59x ; x ;x od razu mnie......wydymał :)

I zeby bylo chociaz jedno ciekawe rozdanie, to 1st hand, limpuje z MP po 3 innych limpach z AsQsXX ; flop 3s4s5s ; przede mna check/bet/fold/ja calluje/za mna pot re-raise/fold/pierwszy ziomek shove/ja shove/i ten z tylu tez all in. Triple up 1st hand. :) I stwierdzilem ze obedzie sie bez rebuy-a ;)