Przejdź do forum
Looong downswing ;(

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Looong downswing ;(

13 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,563 Wyświetlenia
Raffir

Witam,

chciałem podpytać panowie, jak długo zmagaliście się z downswingiem ?
Mnie ostatnio przytrafił się taki : na 240k rąk jestem 40 bi pod EV. wydaje mi się to cholernie dużo. Jest ktoś kto na podobnej próbce miał większy zjazd pod EV lub był pod czerwoną linią dłużej ?

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
ripper92

LOL
Ja jestem 100-110BI pod EV jakieś 160k rąk, NL200 od początku roku.
Chciałbym mieć tak jak ty.

Odpowiedz
Cytat
grzesiek

Z ciekawości... Co Wy gracie :D?

Odpowiedz
Cytat
Raffir Autor wątku
Raffir

miałem na myśli gry cashowe

Odpowiedz
Cytat

-40biEV to ja mam co miesiac.

Odpowiedz
Cytat
mik1984

Zależy trochę jaką odmianę grasz i stawki, ale też musisz być świadom o istnieniu znanego diałba statystycznego w postaci złudzenia punktu startowego. Otóż fakt jest taki, że jest po odpowiednio dużej historii jest bardzo prawdopodobne, że zawsze jesteś poniżej EV, tylko musisz wybrać odpowiedni punkt startu wykresu.

Odpowiedz
Cytat

regularne od -6 do -20 miesiecznie pod EV na probkach do 30k hands
miesiac NAD EV mialem w 2011 roku

przestalem juz patrzec na ta linie

edit

na konkurencyjnym serwisie, znajdziesz blog dawarsawa z wykresami na wiekszym volume niz Ty i afair wiekszym gapem allev - green line

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez ra1syda1sy
regularne od -6 do -20 miesiecznie pod EV na probkach do 30k hands
miesiac NAD EV mialem w 2011 roku

przestalem juz patrzec na ta linie

edit

na konkurencyjnym serwisie, znajdziesz blog dawarsawa z wykresami na wiekszym volume niz Ty i afair wiekszym gapem allev - green line

edit2

gramgrubo mial tez cholernie duzy gap miedzy linia ALLinEV gdzies to pokazywal
...

a i mozna tez wejsc do sekcji angielskiej i popatrzec na diamentow blogi ktorzy graja SNG.. oni sa miesiecznie kolo 100-160bi w dol co niektorzy ;-)

Odpowiedz
Cytat
mik1984

...ale nie zapominajmy o najważniejszym: punkt startowy wykresu. W tym siedzi diabeł.

Odpowiedz
Cytat

to kto jest na plus ?

Odpowiedz
Cytat
mik1984

Napisane przez wicia123
to kto jest na plus ?

Nikt, bo każdy przy wybraniu odpowiedniego punktu startowego na wykresie jest poniżej EV.

PS, miałem na myśli prawie każdy, bo to kwestia próbki, ale wcześniej czy później zaliczymy duży szczycik EV vs winnings i od tego miejsca będziemy prawie zawsze poniżej EV jeśli w tym miejscu wbijemy początek wykresu. A jeśli wyjdziemy ponat ten szczycik kiedyś, to wystarczy, że przesadzimy wtedy punkt startowy na tenże nowy wyższy szczycik. I tak oto prawie zawsze jesteśmy poniżej EV.

Odpowiedz
Cytat
wqwlucky

Napisane przez wicia123
to kto jest na plus ?

A co ma linia EV do winnings?

Odpowiedz
Cytat
mik1984

Napisane przez wqwlucky

Napisane przez wicia123
to kto jest na plus ?

A co ma linia EV do winnings?

Linia EV jest bardzo pozytecznym narzedziem przy ocenianiu jakosci naszej gry, w szegolnosci pomaga rozjasnic pewne fluktuacje blue line. Na przyklad blue line nam nagle spada w dol, ale dzieki linii EV wiemy ze nawtapialismy troche flipow. Oczywiscie nie jest to wyrocznia i trzeba royumiec jej ograniczenia, ale niemniej jednak jest pozytecznym narzedziem.

Odpowiedz
Cytat