Dziś znowu przegrałem przez złą ocenę beta którego dostałem na flopie. Miałem 99 i callnałem jakiś bet mniej niż 4BB. 28Q flop, typ robi large bet za 100% puli, ja mialem 4k żetonów bet był za 3k. Zrobiłem shove i okazało się że ma AQ, czy ja tu czegoś nie rozumiem? Dlaczego typy value betują tak wysoko od 100% puli do all inów nawet za 4k w chwili gdy pula to 500 żetonów. Wszystkie takie sytuacje miały miejsce na William Hill stolicy limperów w mtt od 50c do 2$ wpisowe w tym rebuye, freezouty, turbo i regularne. Zawsze wydaje mi się że taki large bet jest debilny i ma jedynie na celu wykurzenie graczy z puli, ew. gdy jest dużo osób to rozumiem że wtedy jest to po to żeby chronić swoją rękę jeśli na stole jest potencjał na wyższy układ niż nasz np. drawy. Ale jak jestem sam z typem i on wali 100-200% puli to co ja mam zrobić ze średnim układem?
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
Poker
5
Użytkownicy
2
Reakcje
919
Wyświetlenia
4 odpowiedzi
Ale jak jestem sam z typem i on wali 100-200% puli to co ja mam zrobić ze średnim układem?
Jak nie wiesz co robić - folduj
Liczyłem na coś więcej, ale to uniwersalna rada więc zapamiętam. Czekam na opinie innych.
Jak nie wiesz co robić to ucz się i pytaj innych graczy z DOKŁADNYM opisem sytuacji.
Wtedy dowiesz się dokładnie dlaczego foldować