Przejdź do forum
legalność pokera we...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

legalność pokera we francjiu

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
328 Wyświetlenia

Mam pytanie. Jestem obecnie we Francji. Chcę wypłacić pieniądze i niby wszystko ok bo przecież we Francji jest legal poker right? Chodzi mi o podatek..w którym momencie i oczywiście jaki jest?

Boję sie z tego względu, że tutaj nie jest tak różowo z dziwnymi wplywani na konto jak w Polsce. Nie masz pracy wpłynie ci 2000 Euro i bank przy próbie wybrania pyta:

Skąd te pieniądze?proszę przedstawić skąd pan je ma..

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Edziorrr
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
oooigo
PokerStrategist

Bank cie o nic nie zapyta. Jedynie jest zoobowiazany w razie duzych transakcji lub wielu podejrzanych mniejszych zawiadomic organa skarbowe (to w Polsce, nie wiem jak ze zglaszaniem we Francji).

A powiedziec mozesz ze wygrales obie w pokera, jest to calkiem legalne we Francji i mozesz sobie wyplacac ile tylko dasz rade wygrac.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ale jestes pewien że to jest legalne? a gdzie jest podatek?

Odpowiedz
Cytat
oooigo
PokerStrategist

Podatek jes pobierany jako wyzszy rake. Wpisz w google: "legalność pokera we francji". Nie bede wrzucal tu linkow, bo pewnie bylyby wyedytowane.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Cantona778
Mam pytanie. Jestem obecnie we Francji. Chcę wypłacić pieniądze i niby wszystko ok bo przecież we Francji jest legal poker right? Chodzi mi o podatek..w którym momencie i oczywiście jaki jest?

Boję sie z tego względu, że tutaj nie jest tak różowo z dziwnymi wplywani na konto jak w Polsce. Nie masz pracy wpłynie ci 2000 Euro i bank przy próbie wybrania pyta:

Skąd te pieniądze?proszę przedstawić skąd pan je ma..

chyba ci się pomyliło z 200 000e

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no właśnie nie. To jest zupełnie inny kraj niż nasz, tu jest tyle imigrantów że co się dziwić takiej polityce? Przyjedzie taki polaczek, zarobi i Eura wyśle do Polski. I gospodarka francuska traci, a jak się go przyciśniie to chociaż podatek zapłaci Francji..

oooigo dzieki, poszukam poczytam..

Odpowiedz
Cytat