Przejdź do forum
Legalność a konsekw...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Legalność a konsekwencje

57 Posty
31 Użytkownicy
0 Reakcje
5,125 Wyświetlenia
kret1990
PokerStrategist

Mam nadzieje, że się nie powtórzę. Przejrzałem 2 strony i nigdzie nie widziałem tego typu pytania.

Czy ktokolwiek z Was poniósł już jakieś konsekwencje z powodu grania w pokera online ?

Jak "pierzecie" pieniążki ? Używam aktualnie MB do wypłaty z poker roomu i zastanawiam się nad wpłatą z MB na swoje konto. Pozwoli mi to przetrwać w ciężkich warunkach pokera online w Polsce, bez jakichkolwiek konsekwencji ?

Ciekawi mnie fakt jak realizujecie wypłaty. Prosiłbym o podanie kilku sensownych przykładów ;)

Z góry dziękuje za pomoc.

56 odpowiedzi

jak kupisz sobie nowe bmw i sasiad cie podkabluje do urzedu skarbowego to morzesz miec problem. bedziesz musial oddac 75% swojego bmw ;p
a kupowanie rzeczy do domu czy to jedzenia mebli czy czegokolwiek do domu jest OK.

Ale mysle ze problem z BMW jeszcze cie nie dotyczy :)

kret1990 Autor wątku
kret1990
PokerStrategist

Wiesz bo przeczytałem ostatnio artykuł bo mi kumpel Wprost podrzucił, że jakieś tam niby problemy mogą wystąpić z tym pokerem. Ja wyszedłem z założenia, że jeżeli przeleje sobie tak 1000 na miesiąc to nie powinno być problemów. Ale wole się upewnić ;)

A no i sam nie podałeś metody przelewów ;P

ripper92
BlackMember

Zamów sobie kartę MoneyBookers, kasę wyciągasz z bankomatu, nikt nic nie widział, nikt nic nie wie.

makusik
PokerStrategist

mysle ze przy kupowaniu mieszkania czy lepszego auta mozna by bylo sie stresowac, ale tak to nikt ci nie udowodni czy kupiles nowy tv z wyplaty z pokera czy dostales w prezencie od rodzicow, nie mowiac juz o jedzeniu czy innych rzecach ktore sie zuzywaja.

chyba by musieli cie zlapac na goracym uczynku np. wpada brygada antyterorystyczna na chate a ty nie zdazasz wylaczyc stolikow i jestes zlapany :P inaczej moim zdaniem nie moga ci grania na pieniadze udowodnic poniewaz polaczenia z roomami sa szyfrowane

jedynie jak kupisz cos naprawde drogiego to moga cie wezwac zebys im wytlumaczyl z kad masz chate za 200 k zł ze swojej malej pensji :) moim zdaniem wykrycie samego faktu grania w pokera jest nie do wykrycia, oczywiscie jezeli nie wyplacasz kasy na konto bezposrednio

Kubap007
PokerStrategist

Napisane przez makusik
mysle ze przy kupowaniu mieszkania czy lepszego auta mozna by bylo sie stresowac, ale tak to nikt ci nie udowodni czy kupiles nowy tv z wyplaty z pokera czy dostales w prezencie od rodzicow, nie mowiac juz o jedzeniu czy innych rzecach ktore sie zuzywaja.

chyba by musieli cie zlapac na goracym uczynku np. wpada brygada antyterorystyczna na chate a ty nie zdazasz wylaczyc stolikow i jestes zlapany :P inaczej moim zdaniem nie moga ci grania na pieniadze udowodnic poniewaz polaczenia z roomami sa szyfrowane

jedynie jak kupisz cos naprawde drogiego to moga cie wezwac zebys im wytlumaczyl z kad masz chate za 200 k zł ze swojej malej pensji :) moim zdaniem wykrycie samego faktu grania w pokera jest nie do wykrycia, oczywiscie jezeli nie wyplacasz kasy na konto bezposrednio

Jeżeli chodzi o mieszkanie i samochód, to nie możesz powiedzieć że dostałeś od rodziców, bo musisz udowodnić że dostałeś darowiznę (przelew + zgłoszone do US). Natomiast dochody ok 1000 zł można ukryć mając kartę bez problemu, oczywiście jeśli nie chwalisz się na lewo i prawo, bo najwięcej kontroli jest po prostu z donosu.

trebeter
PokerStrategist

jeżeli się mylę to prosiłbym kogoś o sprostowanie.
Można zająć się bukmacherką, przy wygranych dostaniesz papier, uzbierać tyle papieru, żeby wygrane pokrywały wygrane z pokera.
Przykład : wygrałeś 100.000zł, przegrałeś 100.000 zł, jesteś na 0, ale w papierach masz +100.000 :)

makusik
PokerStrategist

@Kubap007 - chodzilo mi raczej o telewizory czy inne takie, z samochodami czy domamy napisalem wlasnie ze raczej trzeba by bylo sie stresowac i modlic sie ze urzad skarbowy nie zauwazy naszego wzbogacenia :))

@jesli mowisz o bukmacherce naziemnej to moze jest to jakis sposob bo internetowa tez jest nielegalna, tylko niewiem czy od wiekszych wygranych nie pobieraja podatku, bo napewno podatek pobieraja przy zawieraniu zakladu

imgoingtomirage
PokerStrategist

Więcej takich tematów w ogólnodostępnym w internecie forum.

Gratuluje.

Teraz możecie opowiedzieć jak pierzecie pieniądze.

:facepalm:

Rinnok
Elite Grinder

w czym widzisz problem? wyplacasz karta i tak jak koledzy Ci pisza nikt nic nie widzial nikt nic nie wie ;) ja sam ostatnio kupowalem telewizor za 3k za kase z pokera i raczej sprzedawca nie pytal mi sie skad mam pieniadze na ten zakup :D jesli chodzi o samochod czy mieszkanie zawsze mozna pokombinowac z kims z rodziny

W ostatnim podcascie byla mowa na temat. Konkretnie FactorFiction bagatelizowal problem tlumaczac, ze jeszcze zadnemu pokerzyscie krzywda sie do tej pory nie stala w Polsce. Skoro on sie nie przejmuje specjalnie to ludzie ugrywajacy mniejsza kase tez raczej nie powinni. Drobne wydatki na karte, a zmartwienia mozna zostawic do momentu kupna mieszkania lub wozu. No i lepiej nie rozpowiadac na prawo i lewo skad sie ma kase, bo konfidentow nie brakuje. Mnie bardziej ciekawi mechnizm kontroli skarbowych, ale to juz trzeba by miec cynk od kogos kto pracuje w skarbowce.

imgoingtomirage
PokerStrategist

Zaraz przejdzie ustawa, że US będzie miał jeszcze większe prawa i będzie mógł realizować swoje działania nawet w oparciu a anonimowe zgłoszenia więc gl.

Napisane przez imgoingtomirage
Zaraz przejdzie ustawa, że US będzie miał jeszcze większe prawa i będzie mógł realizować swoje działania nawet w oparciu a anonimowe zgłoszenia więc gl.

Teraz tez moze :facepalm:

kret1990 Autor wątku
kret1990
PokerStrategist

Czyli jak mam konto na moneybookers w dolarach to w normalnym sklepie bede mogl placic ta karta w PLN ? Wiecie moze jakie bankomaty obsluguja ta karte ?

Rinnok
Elite Grinder

chyba kazdy a przynajmniej wiekszosc bo to mastercard, co do placenia w sklepie to nie wiem czy nie lepiej wyplacic te 250 euro czyli 1k PLN i placic gotowka i jednorazowa prowizje okolo 8zl, niz zapewne placenie prowizji przy kazdym zakupie w sklepie ;)

imgoingtomirage
PokerStrategist

Napisane przez ztn555

Napisane przez imgoingtomirage

Teraz tez moze :facepalm:

Nie może. Dzisiaj jak wyślesz anonim do US i napiszesz, że sąsiad nie płaci rachunków to nic nie zrobią bo takie zgłoszenie nie jest żadną podstawą do prowadzenia działań operacyjnych, a po wejściu ustawy która zwiększa właśnie prawa coś takiego będzie wystarczające.

Rinnok
Elite Grinder

najpierw musisz miec takiego "super" sasiada :D

BSCpl
Oldschool Grinder

Odpowiednie sluzby typu urzad celny, policja skarbowa, moze wystapic do sadu o przyjzenie sie Twoim tranzakcjom bankowym, zalozyc podsluch itp.... jezeli unikasz placenia podatkow :D Ale musza miec silne podstawy, aby sad sie zgodzil i nie zrobia tego wyrywkowo, na zasadzie dzisiaj przeswietlamy pana x. Wiec dopóki nie wyjdziesz na miasto wrzeszczac "Wygralem 100 baniek w pokera", to nic Ci niegrozi.... ;)

oooigo
PokerStrategist

Napisane przez Rinnok
chyba kazdy a przynajmniej wiekszosc bo to mastercard, co do placenia w sklepie to nie wiem czy nie lepiej wyplacic te 250 euro czyli 1k PLN i placic gotowka i jednorazowa prowizje okolo 8zl, niz zapewne placenie prowizji przy kazdym zakupie w sklepie ;)

Nie płacisz żadnej prowizji. Jedyna strata to za przewalutowanie. Ale czy przewalutujesz 10 razy po 25 $ czy na raz 250 to jest to samo. To przy wypłacie z bankomatu zapłacisz opłatę za wypłatę a nie przy transakcji kartą w sklepie.

Niby w Polsce poker online jest nie legalny. A gdybym wyjechał do Niemiec i tam zagrał to wtedy prawo polskie może mnie pocałować w tyłek tak?? Czy muszę udowodnij że mieszkam w Niemczech ??