simoo napisał
LAG to najbardziej dochodowy styl w pokerze....
1. Większość graczy na niższych stawkach, to właśnie gracze loose (niekoniecznie aggressiv). Najbardziej dochodową strategią jest właśnie gra stylem TAG.
Pamiętaj proszę, że Super System to książka dla graczy zaawansowanych.
Reasumując:
Najpierw TAG, potem LAG!
Pozdrawiam
Chyba dawno nie grales na mikrolimitach
, na full ringach wiekszosc graczy gra tight, na 9 osob przy stoliku loose gram ja i jeszcze gora 2 osoby, znajduja sie ludzie ktorzy maja po ok 6% wejsc do gry!!!
Wszystko to straszne tight assy i latwo o ich blindy, ogolnie mozna duzo zarobic ale trzeba uwazac bo czlowiek szybko sie "meczy" gajac tym stylem a przy braku pelnej koncentracji latwo poplynac.
Ksiazke Doyla czytalem juz pare lat temu ale nie wiele skumalem z niej, dopiero po jakims czasie nauczylem sie grac naprade agresywnie ale tez i tight, potem mialem przerwe od pokera teraz po "powrocie" mialem ladne statsy gdy staralem sie grac tight (w poker trackerze jako Tight agresive / agresive) potem wrocilem do ksiazki Doyla i pomyslalem ze to naprawde super sysem moze byc
ale gra tight mi ewidentnie nie lezy, tluc na 6 stolach i czekac na AA to nie dla mnie, potem jak taki ktos zagra live to sie zanudzi na smierc hehe.
Mam pytanko poniewaz dopiero zaczynam powaie przestawiac sie na LAGa,
moze ktos ma jakies rady.
P.S. RACZEK co masz na mysli piszac: dopracowac?
Pozdrawiam