Przejdź do forum
Koniec Pokera? (PL)

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Koniec Pokera? (PL)

3,667 Posty
715 Użytkownicy
15624 Reakcje
893.3 K Wyświetlenia

Alternatywą dla google DNS są DSNy od Comodo. wystarczy zainstalowac darmowy pakiet zabezpieczajacy comodo internet seciurity i podczas instalacji zaznaczyc opcje zmiany dnsów na te od comodo. IMO dziesiec razy bardziej bezpieczna forma zmiany dns i wszystkie strony hazardowe smigaja.

Napisane przez micpok
Górnicy potrafią walczyć o swoje. Pielęgniarki, nauczyciele czy ostatnio ratownicy medyczni też. A pokerzyści? Zabierają im pieniądze, a ci siedzą przed laptopem zamiast kręcić dymy w Warszawie.

cos w tym jest wolny poker siedzi cicho, nawet na tym forum wszyscy topowi prosi siedza cicho, nie wiem moze wychodza z zalozenia ze na nic nie maja wplywu, nie wieze ze wszyscy wyjechali z kraju bo nie kazdy moze sobie pozwolic na wyjazd z roznych przyczyn. podobno milion ludzi gra w pokera w tym kraju a piec milionow mezczyzn w wieku 20-30 lat obstawia zaklady bukmacherskie, pomimo tych liczb nie spotkalem sie z zadnym przejawem oporu wobec wladzy poza komentarzami pod artykulami na znanych portalach. pomimo tych liczb poparcie dla pisu w sondazach nie slabnie. dla samej zasady ograniczania wolnosci rodem z korei polnocnej jakim jest blokowanie stron ludzie powinni jakos dobitniej pokazac swoje niezadowolenie z dyktatury kaczora. wychodzi na to ze ciemnymi masami latwo sterowac a populistyczne haselka o walce ze zlym zagranicznym hazardem zdją egzamin w tym kraju. chore IMO. cala zachodnia europa odchodzi od monopolu a u nas jak zwykle sredniowiecze i sto lat za murzynami

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz
Oldschool Grinder

Napisane przez thefoe
przeglądarki cache'ują dnsy, jesli wchodziło się na stronę na starcych ustawieniach nowe zaskoczą dopiero po tym jak przeglądarka znów zapyta serwer DNS.

https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/dns-flusher/

Działa :) Dla chrome wystarczy wejść tu chrome://net-internals/#dns i wcisnąć clear.

Odpowiedz
Cytat
fido82
PokerStrategist

Napisane przez micpok
Górnicy potrafią walczyć o swoje. Pielęgniarki, nauczyciele czy ostatnio ratownicy medyczni też. A pokerzyści? Zabierają im pieniądze, a ci siedzą przed laptopem zamiast kręcić dymy w Warszawie.

a o co tu walczyć?? o jakąś tam gierkę??
w życiu naprawdę można robić inne ciekawe i dochodowe rzeczy . często się pytacie czemu prosi się tu nie wypowiadają, ano właśnie dlatego. Ci co naprawdę chcieli grać już wyjechali (zwykle dość dawno) , natomiast reszta odpuściła i zajęła się czymś innym (przynajmniej na jakiś czas). a zostali jedynie micro hazardziści co to bez pokera sobie życia nie wyobrażają.

Odpowiedz
Cytat
1AnnaMaria1
Oldschool Grinder

A po co walczyć jak możemy to obejść, zresztą ustawa uderza w buki a nie w nas.Widać że rząd przymknął oko na pokera.:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
kapisevicius
Legacy Member

Też mi się wydaję, że póki nie ma polskiego operatora to do pokera nie będą się czepiać. Ta ustawa przede wszystkim jest po to żeby zrobić laskę polskim gównobukmacherom.

Odpowiedz
Cytat
Eshatonic
Legacy Member

ej czy na chwile obecną można czy nie można zasilić normalnie swojego konta Skrill i następnie przelać to na Starsy? Bo chodzi mi o jednorazowy depozyt, ale nie chce bez sensu wysyłać na skrilla, jeśli nie będę mógł wysłać kasy na starsy? Pomożecie :D?

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

Z konta bankowego?? Pewnie można ale będziesz musiał zaznaczyć checkboxa 'gambling' bo inaczej nie przelejesz na Starsy. Jak zaznaczysz to bank prawdopodobnie zablokuje ci transfer środków

Odpowiedz
Cytat
Eshatonic
Legacy Member

w sensie kiedy ten checkbox sie pojawia? Podczas przelewu z banku na skrilla czy ze skrilla na starsy? No i czy skrill zablokował też płatności na starsy, skoro na te chwile ich nie ma w rejestrze? :/ Bo nie wiem w jaki sposób teraz złożyc depozyt, żeby było ok. Nie mam paysafe card.

Odpowiedz
Cytat
mrozzu
Poker Player

U mnie nie pyta o przeznaczenie środków przy wpłacie przez Przelewy24 (BZWBK), zapytanie pojawia się zawsze przy wpłacie kartą debetową/kredytową.

Napisane przez Eshatonic
w sensie kiedy ten checkbox sie pojawia? Podczas przelewu z banku na skrilla czy ze skrilla na starsy? No i czy skrill zablokował też płatności na starsy, skoro na te chwile ich nie ma w rejestrze? :/ Bo nie wiem w jaki sposób teraz złożyc depozyt, żeby było ok. Nie mam paysafe card.

bank -> skrill, jeśli zaznaczysz, że środki nie idą na hazard to potem nie wpłacisz na starsy. Skrill jeszcze nic nie zablokował...

Odpowiedz
Cytat
Eshatonic
Legacy Member

Ktoś potwierdzi? Przy zwykłym przelewie bankowym na Skrilla, nie za pomocą karty, nie pytają o to na co idą środki? (PKOBP w moim przypadku)

Odpowiedz
Cytat
mosel123321
PokerStrategist

Czy wszystkim wpłaty na Unibet przez Skrill działają normalnie?

Odpowiedz
Cytat
mrozzu
Poker Player

Napisane przez Eshatonic
Ktoś potwierdzi? Przy zwykłym przelewie bankowym na Skrilla, nie za pomocą karty, nie pytają o to na co idą środki? (PKOBP w moim przypadku)

Skrill nie pyta. Spokojnie możesz spróbować wpłacić. Wybierasz "Natychmiastowy przelew bankowy" -> "PKO BP (PKO Inteligio)". Potem przekieruje Cię na stronę banku, jeśli bank zapyta o przeznaczenie wpłaty to najwyżej anuluj (jeśli nie chcesz podawać, że na hazard) i tyle.

Odpowiedz
Cytat
kapisevicius
Legacy Member

Ja mam w Millennium i tylko pojawia mi się jakiś regulamin Przelewy24 do zaakceptowania, o to czy na gambling mnie nie pyta.

Może jeśli chcemy ze Skrilla na konto przelać to się o to pyta? Wie ktoś? Bo jutro mam plan tak jednorazowo wypłacić właśnie z portfela do banku.

Odpowiedz
Cytat
Hardchorusss
PokerStrategist

ależ będzie odkręcania jak juz wejdą w życie te poprawki które obiecał Gowin:f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
Artok
Poker Player

A to Gowin obiecał ostatnio jakieś poprawki? Czy w dalszym ciągu zajmuje się kłamaniem i mydleniem nam oczu?

Edit. Co sądzicie o EntroPay? Z tego co widzę Party obsługuje i wpłaty i wypłaty.

Odpowiedz
Cytat
HatchetHarry75
Legacy Member

Napisane przez szustak
Natomiast mnie dziwi fakt, że już jest 1 lipca a na lotto.pl żadnej zakładki z pokerem, żadnych aplikacji itd. Czyli po prostu lotto-poker nie wszedł tak miękko w ten rynek z momentem uruchomienia części przepisów antyhazardowych, dziwi mnie ta ich opieszałość. Na totalizator.pl też patrzyłem i nie ma tam roomu.

Średnio co 5 stron jakiś baran wyskakuje z lotto - pokerem. Nie ma czegoś takiego w ustawie, nie ma, znajdź podstawę prawną do tworzenia lotto pokera?

Odpowiedz
Cytat
DirtyBasementKid
PokerStrategist

Napisane przez HatchetHarry75

Napisane przez szustak
Natomiast mnie dziwi fakt, że już jest 1 lipca a na lotto.pl żadnej zakładki z pokerem, żadnych aplikacji itd. Czyli po prostu lotto-poker nie wszedł tak miękko w ten rynek z momentem uruchomienia części przepisów antyhazardowych, dziwi mnie ta ich opieszałość. Na totalizator.pl też patrzyłem i nie ma tam roomu.

Średnio co 5 stron jakiś baran wyskakuje z lotto - pokerem. Nie ma czegoś takiego w ustawie, nie ma, znajdź podstawę prawną do tworzenia lotto pokera?

" Urządzanie gier hazardowych przez sieć Internet, z wyjątkiem zakładów wzajemnych i loterii promocyjnych,
jest objęte monopolem państwa. " http://dziennikustaw.gov.pl/DU/2017/0088

Odpowiedz
Cytat
HatchetHarry75
Legacy Member

Art. 6a. 1. Gra w pokera może być organizowana w kasynach gry lub poza kasynem gry przez podmioty urządzające
gry hazardowe na podstawie udzielonej koncesji na prowadzenie kasyna gry w następujący sposób:
1) w kasynie gry, jeżeli regulamin gry w pokera został uprzednio zaakceptowany przez ministra właściwego do
spraw finansów publicznych oraz:
a) gra jest prowadzona przez uprawnionego pracownika, a gracze grają przeciwko kasynu albo
b) w formie turnieju gry w pokera, jeżeli uczestnicy grają między sobą, a liczba uczestników wynosi co najmniej
10 osób oraz dokonano zgłoszenia organizacji takiego turnieju dyrektorowi izby administracji skarbowej
właściwemu ze względu na miejsce urządzania turnieju gry w pokera;
2) poza kasynem gry w formie turnieju gry w pokera, jeżeli:
a) uczestnicy turnieju gry w pokera grają między sobą, a liczba uczestników turnieju wynosi co najmniej
10 osób,
b) dokonano zgłoszenia takiego turnieju gry w pokera dyrektorowi izby administracji skarbowej właściwemu
ze względu na miejsce urządzania turnieju gry w pokera,
c) regulamin turnieju gry w pokera został uprzednio zaakceptowany przez ministra właściwego do spraw finansów
publicznych,
2. Gra w pokera może być urządzana w formie turnieju gry w pokera poza kasynami gry przez podmiot nieposiadający
koncesji na prowadzenie kasyna gry, jeżeli:
1) wygraną są nagrody rzeczowe, a wartość nagród rzeczowych nie przekracza 50% kwoty bazowej, o której mowa
w art. 70;
2) dokonano zgłoszenia organizacji takiego turnieju dyrektorowi izby administracji skarbowej właściwemu ze
względu na miejsce urządzania turnieju gry w pokera;
3) regulamin turnieju gry w pokera poza kasynem gry został zatwierdzony przez ministra właściwego do spraw finansów
publicznych;
4) gra w pokera odbywa się w wydzielonym miejscu dostępnym wyłącznie dla pełnoletnich osób zaproszonych
przez organizatora.
3. Zgłoszenie, o którym mowa w ust. 2 pkt 2, obejmuje:
1) imię, nazwisko i adres zamieszkania osoby zgłaszającej albo nazwę, adres siedziby podmiotu zgłaszającego;
2) nazwę turnieju gry w pokera;
3) określenie czasu, w którym planuje się urządzenie turnieju gry w pokera, oraz miejsca jego urządzenia;
4) przewidywaną liczbę uczestników;
5) środki przedsięwzięte w celu uniemożliwienia dostępu niepełnoletnim uczestnikom.
4. Gra w pokera w formie turnieju gry w pokera poza kasynami gry, o której mowa w ust. 2, może być urządzana
przez osoby fizyczne, osoby prawne lub jednostki organizacyjne niemające osobowości prawnej.
5. Organizujący turniej gry w pokera poza kasynem gry, o którym mowa w ust. 2, będący osobami fizycznymi
lub członkami władz osób prawnych lub jednostek organizacyjnych niemających osobowości prawnej nie mogą być
skazani prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo skarbowe.
6. Podmiot urządzający turniej gry w pokera na podstawie udzielonej koncesji na prowadzenie kasyna gry jest
obowiązany przedstawić dyrektorowi izby administracji skarbowej, właściwemu ze względu na miejsce urządzania
tego turnieju, któremu dokonano zgłoszenia organizacji takiego turnieju, w terminie do 25. dnia miesiąca następującego
po miesiącu, w którym nastąpiło zakończenie tego turnieju, szczegółową pisemną informację o osobach, które
uzyskały wygrane w turnieju, oraz o rozliczeniu podatku od gier.”;
d) podmiot urządzający turniej gry w pokera jest obowiązany zainstalować w miejscu organizacji gry system
audiowizyjny, o którym mowa w art. 15b ust. 1.

To wyczerpująca regulacja. Można w kasynie lub poza nim, wyłącznie turnieje. Nie ma słowa o pokerze on line.

Odpowiedz
Cytat
erasmusPL
PokerStrategist

Napisane przez kapisevicius
Ja mam w Millennium i tylko pojawia mi się jakiś regulamin Przelewy24 do zaakceptowania, o to czy na gambling mnie nie pyta.

Może jeśli chcemy ze Skrilla na konto przelać to się o to pyta? Wie ktoś? Bo jutro mam plan tak jednorazowo wypłacić właśnie z portfela do banku.

Nie wiem czy ktoś wpadł na ten pomysł, żeby rozwinąć ten regulamin na Przelewy24.pl - jeżeli nie, to od razu mówię, że właśnie tam deklarujesz się, że NIE PRZELEWASZ KASY HAZARD.

Odpowiedz
Cytat
profek20
Poker Player

Nie dziala mi skrill od godziny a mam DNS ustawione. Nie dziala zarowno na kompie jak i telefonie na normalnych przegladarkach. Dziala na tel na puffin . WTF? ORANGE.

Reset kompa pomogl wiec chyba nic zlego sie nie dzieje.

Odpowiedz
Cytat