Przejdź do forum
Koniec Pokera? (PL)

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Koniec Pokera? (PL)

3,667 Posty
715 Użytkownicy
15624 Reakcje
893.3 K Wyświetlenia
szustak
Poker Player

Na starsach się już nie powinno grać, bo skoro to nielegalne to jeszcze na zasadach z kodeksu karnego skarbowego zabiorą całe wygrane pieniądze jako pochodzące z przestępstwa, to przesądzone.

Natomiast mnie dziwi fakt, że już jest 1 lipca a na lotto.pl żadnej zakładki z pokerem, żadnych aplikacji itd. Czyli po prostu lotto-poker nie wszedł tak miękko w ten rynek z momentem uruchomienia części przepisów antyhazardowych, dziwi mnie ta ich opieszałość. Na totalizator.pl też patrzyłem i nie ma tam roomu.

Odpowiedz
Cytat
rivelino21
Legacy Member

Taki Betclic znalazł sposob na blokadę.Zmienił domenę i nie ma go w rejestrze.

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz
Oldschool Grinder

Oni nie wystepuja w zadnej obronie moralnosci tylko o zaprzestanie okradania polski

Na czym to okradanie polegało?

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

OnlyNutzz no przecież ani gracze ani pokerroomy\bukmacherzy nie płacili żadnego podatku od zarabianych pieniedzy

Odpowiedz
Cytat
mchzstyle
PokerStrategist

Napisane przez OnlyNutzz

Oni nie wystepuja w zadnej obronie moralnosci tylko o zaprzestanie okradania polski

naprawdę :D ?

Odpowiedz
Cytat

IMO okradanie to dopiero teraz ma miejce. Ide o zaklad ze model dunski przyniósł by budrzetowi o wiele wiecej pieniedzy.

BTW nie rozumiem do czego zmierza ta dyskusja. czy nie powinnismy skupic sie na tym jaka forma wplat i wyplat moze zastapic skrilla. bo to jednak nie blokady a wlasnie decyzja skrilla okazala sie najdotkliwsza.

Odpowiedz
Cytat
bori009988
Poker Player

Napisane przez OnlyNutzz

tzn. moze nie okradalao a nie dawalo zarabiac panstwu a to w socjalizmie jest kradziez

Odpowiedz
Cytat
babcia2333
Poker Player

....buki już zaczeły kombinować jak koń pod górke i zmnieniają domeny na inne adresy..he he.....

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz
Oldschool Grinder

Napisane przez mchzstyle

Napisane przez OnlyNutzz

kradzież
1. «potajemne zabranie cudzej własności»

Sugerujesz, że np. PokerStars zabrało własność państwa polskiego? :P

Odpowiedz
Cytat

Zabawa w kotka i myszkę właśnie się zaczęła. Nie da się skutecznie blokować domen hazardowych, przykładem były Węgry, wniosków nie wyciągnięto żadnych ale skoro tym krajem rządzi banda idiotów, to nie ma się czemu dziwić ;) Ewentualnymi niedogodnościami z wpłatami/wypłatami również bym się nie przejmował, w interesie buków leży, żeby pieniążki do nich spływały, a rake był mielony, dlatego spodziewam się alternatyw dla skrill, jeśli oczywiście ten pokaże nam fu*ka w co wątpię.

Odpowiedz
Cytat
Eshatonic
Legacy Member

Wpłacał ktoś dzisiaj jakieś pieniądze na starsy? Bo planuję jutro utworzyć sobie bankroll, ale nie wiem z którego sposobu wpłaty skorzystać. Eh no i ciekawe czy rzeczywiście nie zaczną blokować gry lub karać graczy... No ale chyba jest to trochę nierealne żeby ścigali z urzędu tysiące ludzi. Tym bardziej, że dla władzy zajmowanie się pokerem nie jest na 1, 2 czy nawet top100 rzeczy którymi chcą się zajmować. Machneli ustawę dla Grażyn co by były zadowolone, że nie ma hazardu i elo. Nikt nie ma siły, chęci ani czasu żeby walczyć z wiatrakami wg mnie. Ps. Jak można teraz w ogóle wpłacić na starsy z konta bankowego? Trustly nie ufać, skrill (?) nie działa? To jak Wy robicie?

Odpowiedz
Cytat
mchzstyle
PokerStrategist

Napisane przez OnlyNutzz

Napisane przez mchzstyle

Napisane przez OnlyNutzz

kradzież
1. «potajemne zabranie cudzej własności»

Sugerujesz, że np. PokerStars zabrało własność państwa polskiego? :P

Nie płacąc podatków a jednocześnie oferując usługi (ble ble wiadomo prawo UE > prawo PL - zaraz bedzie taki argument) i pobierająć opłaty od polskich graczy w postaci rake'u poniekąd to poczyniła to o co pytasz. Czymże jest taka sytuacja jak nie transferowaniem 100% zysku do innego kraju / "okradaniem"

Może inaczej, P* działało ponieważ nie respektowało polskiego prawa mówiącego, że nie można oferować takiego produktu/usługi - mimo tego oferowało i dzięki temu wyprowadzało xxx PLN poza granice kraju - w prawnej kategorii nie bedzie sie to miescic w definicji kradzieży? - przeciez dziala niezgodnie z prawem :>

Dodam tylko, że w moim mniemaniu każdy podatek to jakaś forma kradzieży - a wcale nam potajemnie nie zabierają :D

Odpowiedz
Cytat
hermenegilda
PokerStrategist

paypal

Odpowiedz
Cytat
hermenegilda
PokerStrategist

Napisane przez Eshatonic
Wpłacał ktoś dzisiaj jakieś pieniądze na starsy? Bo planuję jutro utworzyć sobie bankroll, ale nie wiem z którego sposobu wpłaty skorzystać. Eh no i ciekawe czy rzeczywiście nie zaczną blokować gry lub karać graczy... No ale chyba jest to trochę nierealne żeby ścigali z urzędu tysiące ludzi. Tym bardziej, że dla władzy zajmowanie się pokerem nie jest na 1, 2 czy nawet top100 rzeczy którymi chcą się zajmować. Machneli ustawę dla Grażyn co by były zadowolone, że nie ma hazardu i elo. Nikt nie ma siły, chęci ani czasu żeby walczyć z wiatrakami wg mnie. Ps. Jak można teraz w ogóle wpłacić na starsy z konta bankowego? Trustly nie ufać, skrill (?) nie działa? To jak Wy robicie?

paypal

Odpowiedz
Cytat
Rekkin
PokerStrategist

@esthatonic
Uzywaj paysafe card, zerowy przypal

Odpowiedz
Cytat
mampokera
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
green861
Legacy Member

Tym co bardzo interesują się dlaczego Starsów i Party nie ma w tym śmiesznym rejestrze domen zakazanych (czy jak to oni nazwali) proponuję napisać do MF z prośbą o wyjaśnienie, a odpowiedź wkleić na forum :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091
Elite Grinder

Napisane przez mampokera
czyli jak to wygląda na dziś?

Jak z WYPŁATĄ pieniędzy z ps/party na skrila/nettelera?

Póki nie są wpisani na rejestr stron hazardowych możesz wypłacać.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Napisane przez vandervelde12
Nie powinniśmy dostać od Skrill jakiegoś maila, że będą blokować? Albo od samych podmiotów? Bo na razie info jest ze strony e-play.eu, która to strona jest finansowana przez Fortunę. Może konfabulują, albo się pośpieszyli

Ja dostałem takie info od bukmachera Marathonbet.

Odpowiedz
Cytat
mosel123321
PokerStrategist

Na ten moment zarówno wpłaty jak i wypłaty z Unibet działają bez zarzutów, a jak wiadomo strona ta znajduje się w rejestrze.

Odpowiedz
Cytat