A moze cash to nie twoja gra? sit go hu ???
Twoja gra ssie. Nie raz wklejałeś rozdania w których grasz na preflopie do dupy i tłumaczysz to: "muszę się chronić", "ważne dla metagame", "bo zacznie mnie 59405940betować dla blefu" itd. Pewnie się znajdzie kilkanaście rozdań na sesję gdzie mogłeś spasować preflop, albo zagrać lepiej.
Podobnie postflop, czasami sizing nie taki, czasem argumenty które są nieistotne w danym rozdaniu: "bo to jest exploitable", "bo nigdy nie gram tak z blefem", "bo...".
Jak chcesz, to wrzuć HH z NL100 i przejrzę z kilkoma filtrami i wyłapie te które według mnie są "WTF?". A co do samej gry, po prostu ustal sobie że wchodzisz na Nl100 z 30 BInami schodzisz jak będziesz miał 20 BI, jeżeli w trakcie odrabiania BR na NL50 stwierdzisz że coś nie tak z Twoja grą / winrate, to się wstrzymaj na tych stawkach.
Naprawdę wrzuć HH z chęcią pogrzebie w Twoich rozdaniach, bo patrząc z zewnątrz można coś dostrzec + poznać tok rozumowania innych co się przyda przy stolikach.
Ajjj tam, ja po świetnym miesiacu na NL50 spróbowałem Nl100, nie poszło, znowu NL50 i po raz koejny NL100, znowu nie poszło, miałem też na początku zjazd na NL50, ale już po mału idzie do przodu, ale cóż życie, wiem że na NL50 miałem swinga mocnego do przodu, kiedys musiało się cofnąć. Głowa do góry, grunt, żeby trzmac się BR jak spadasz, zejdź niżej, bo jak zlecisz za dużo na NL100, to ciężko będzie na przykład Ci spaść na NL25..., bo to już duuzy skok. Mi tez przez jeden dzień było ciężko, jak mialem sesje -10bi na NL100, ale mówie sobie, były sesje w których miałem ponad 10bi na plus, kiedys musiało mnie dopaść i to, że trace duzo... Sam wiem, bo przeanalizowałem swoje rece, że źle zakombinowałem, albo blef przeciwko fishkowi, który sprawdza z poket 4 do końca... Wiekszość u mnie to też FH na FH, set na Set no i AA vs A8 i takie tam, ale zdaża się, w końcu Ci ludzie i tak sie kiedyś wypłacą ;].
Generalnie wstawiam ręce do których mam wątpliwości, jednak może wstawię historię, najchętniej publicznie do wglądu każdego, komu się zechce. Czy jednak nie naruszę zasad forum, bo gram na FTP?
Napisane przez perfectto
Odezwij się na gg: 734848. Jeśli chodzi o mindset to mam coś co może ci pomóc![]()
Wolę skypa. Mój kontakt to mik_1984
Z bumpuję to. Jeśli chodzi o moją grę na nl100, to strona 3 i 4 sekcji złotej dla SH jest w większości zapełniona moimi rozdaniami. Ja wstawiam rozdania bardzo ekstensywnie, prawie zawsze wykorzystuję limit 10 rozdań, więc raczej poza tym co wstawiłem, to w mojej historii raczej nie ma dużo wątpliwych sytuacji.
Wszystkie te rozdania zostały już ocenione i były wyczerpująco przedyskutowane, jeśli jednak rzucają się w oczy jakieś ogólne wady w grze, to można o tym podyskutować.
Ja na twoim miejscu zmieniłbym pokerroom, może nie ma na to czysto naukowych dowodów , ale jakoś taka zmiana dodaje wigoru, świeżości i nowego zapału (a FTP może w twoim mózgu powodować jakieś złe działanie) ponadto FTP NL100 jest agresywne i jeśli ma się jakieś leak'i to bardziej się na nich traci, ja przeszedłem z NL100 FTP na NL100 P* i imo jest znacznie łatwiej
oczywiście table selection to tez kluczowa sprawa, może pare osób się ze mną nie zgodzi ale moje ulubione stoły to te na których gracze mają 50-80 bb , wtedy od razu wiem że są easy do ogrania
Moje tak samo, jak znajdę stół na którym co najmniej 3 takich klientów siedzi, to ich obsłużę. Zmieniłem skin, może na razie to pomoże, ale na FTP mam najwyższy status i duże bonusy lojanościowe z których trudno mi zrezygnować. Mam bardzo dobry mnożnik medali z racji na miesiące w promocji.
" Niezmiernie istotny jest odpowiedni wybór stołów. Przed sesją uruchamiam program, który wyszukuje mi stoliki z największą ilością słabszych graczy, a potem sam je pod tym względem selekcjonuję i robię to non-stop"-Warsaw, myślisz ze regi nie szukają takich jak Ty?:) jak myślisz ze jesteś łowca pamiętaj ze tak naprawdę możesz być ofiara:P
Może i dobry mam moment dla zmiany pokerroom'u, zawsze chciałem zmienić bankroll z $ na E, bo $ to niepewna waluta. A teraz padł mi system i byc może straciłem wszystkie notki na graczy z FTP oraz większość hand history.