Przejdź do forum
kierowac sie schema...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] kierowac sie schematem SHC??

15 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
966 Wyświetlenia

witam mam pytanie jak podchodzicie do schematów które sa podane SHC odnoszące sie do zachowania w licytacji przed flopem?
Ja wydrukowałem to i grałem na wirtualna kase na PS i zaobserwowałem ze jednak czesto teoretycznie słaba ręka na flopie robi sie dosc silnym układem czyli 2 pary lub czasem 3.

Jak do tego podchodzicie czy kierowac sie tym szablonem czy raczej ufac swojej intuicji??
pzdr

14 odpowiedzi
Masqb

Jeśli twoja intuicja mówi ci co będzie na flopie to oczywiście możesz olać SHC. Ja niestety takiej nie mam :(

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

hehe nie no wiadomo o co chodzi intuicja jest bardzo wątpliwa chodzi mi bardziej o sytuacje kiedy mam np. reke Q4s i pasuje przed flopem.
Generalnie chodzi mi o to czy schematyczne kierowanie sie SHC jest dobrym rozwiązaniem...

murkins

skasuj shc co ci mądrale co ją tworzyli mogą wiedzieć twoja intuicja jest lepsza

bubel

konanprv napisał
czesto teoretycznie słaba ręka na flopie robi sie dosc silnym układem czyli 2 pary lub czasem 3.

pzdr

rzeczywiście, trzy pary to prawdziwy monster :D

play money + 3 pary = ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

sorka myślałem o trójce:)

Masqb

Skoro nie wiesz jaki przyjdzie flop to raczej stosuj się do SHC. Jak rozegrasz z 200k rozdań to wtedy myśl nad modyfikacjami. Ale one ogólnie nie mają sensu. Gra się kartami + przeciwnikiem więc nigdy nikt nie stowrzy idealnego SHC. Ale NL100 i pewnie NL200 możesz bić suchym SHC.

yuntian

Graj według SHC. Jednak szczerze mówiąc, na nic ona się nie zda na play money. Tam ludzie wchodzą ze wszystkim, bo tracą jedynie wirtualne pieniądze nie prawdziwe. Kiedy w końcu dostaniesz startowe 50$, wtedy trzymaj się koniecznie SHC, a sam zobaczysz, że warto.

hermenegilda

Play money zostało stworzone przez pokerroomy,by pokazać potencjalnym klientom jak łatwo i przyjemnie wygrywa się duże pieniądze.Rzeczywistość niestety odstaje/i to niekiedy dość znacznie/od tej wirtualnej,i okazuje się,że aby wygrać pieniądze ktoś je musi wylożyć.I tak jakoś dziwnie się składa,że sponsorem jesteś TY.Tak że odpuść sobie virtual play,zacznij czytać i to dość intensywnie ,i niech flop będzie z Tobą.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dzieki wielkie tez tak myslalem jezeli chodzi o wirtulana kase ,zaczne czytac duzo poczekam na kase i wtedy zobaczymy jak bedzie szlo:)

Marg0z

Poker bez gry na prawdziwą kase to poprostu nie poker ... i nic na to nie poradzisz:D

Wielokrotnie znajdziesz sie w sytuacji gdy zrzucisz swoją rękę a na flopie okaże się, że gdybyś został w grze to miałbyś monstera np.

Zrzuciłeś 72o a tu flop 772
albo
Zrzuciłeś 6h2h a tu flop 5h4h3h

W takiej sytuacji NIGDY nie rób sobie wyrzutów "cholera powinienem wejść w to rozdanie" !!!

Takie sytuację będa zdażały się stosunkowo żadko ale za to będą ci się rzucać w oczy. Lepiej zacznij liczyć ile razy spasowałeś z kiepska ręką, która na flopie pozostała równie beznadziejna :).

SHC jest stworzone dla graczy, ktorzy chca wyciagac zyski na tzw. "long run".

mcmoe

SHC na pewno nie jest nieomylny, ale daje swietna podstawe dla solidnej gry na preflopie.

od chartow startowych mozna odbiegac, ale dopiero jak sie ma doswiadczenie i pojecie o teori. jak bedziesz mial taka wiedze ze bedziesz w stanie wytlumaczyc teorie za kazdym wpisem w SHC mozesz zaczac odbiegac od niego.
przeknoasz sie ale majac ta wiedze ze zaawansowana gra na preflopie bedzie w wiekszosci przypadkow bardzo zblizona do SHC. grajac elastycznie odbiegasz max o 6-7% od SHC.