Przejdź do forum
Jaki procent stanow...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jaki procent stanowią gracze wygrywający?

21 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
3,394 Wyświetlenia
yac
Coach
yac
BlackMember

Witam, ostatnio nurtuje mnie pewna sprawa i nie mogłem na ten temat znaleźć informacji za bardzo - mianowicie ciekawi mnie ile z ogołu populacji pokerzystów jest dawców kapitału, którzy regularnie wpłacają i przegrywają swoje pieniądze, a ilu graczy wygrywa robiąc regularne wypłaty i generalnie wspinają się po limitach do góry. Wiadomo, że ciężko to czasem ustalić, jeśli dany gracz skacze po platformach i za długi na nich nie zabawia, ciężko też powiedzieć ile czasu trzeba, żeby gracza uznać wygrywającym - no ale przyjmując jakieś ogólniki fajnie by było poznać szacowane wyniki. Dla przykładu podam, że na forexie (giełda walutowa) traci aż 95% playerów, a zyskuje tylko 5% (o ile mi wiadomo jest to liczone w skali roku). GPW już nie jest taka nieprzyjemna, wygrywa 30%, a przegrywa 70%.
No więc jak to jest z tym pokerem? Na moje oko większość przegrywa, ale będzie to na ślepy strzał 60-70%, nie więcej.

Jeśli to nie tajemnica dla poker strategy to powiedzcie ile osób dostających darmowy kapitał bankrutuje, a ilu wychowaliście wygrywających graczy, którzy nabijają wam rake? :]

20 odpowiedzi
Kmedi1979
PokerStrategist

z tego co wiem to okolo 9% gdzies kiedys czytałem

shin0bi69
PokerStrategist

poruszyles bardzo ciekawy temat:) niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale mnie rowniez ono nurtuje, dlatego chetnie zobaczylbym jak wypowiada sie osoba, ktora ma jakies pojecie w tym temacie:)

marcinos
BlackMember

zależy jeszcze od odmiany i stawek

hehe ciekawe, ale takich danych pewnie nikt nie udostępnia, roomy się nie będą przecie chwalić ;)

Cos z tym forexem to przesada gdyby przegrywalo 95% ludzi to myslisz ze ludzie nadal by tam inwestowali i generowali najwiekszy obroty na wszystkich gieldach.

Z pokerem jest inaczej dla wielu z nich jest to czysta zabawa i frajda skakac po limitach i rozdawac pieniazki,ale siedzenie przed monitorem,sledzenie wiadomosci ekonomicznych i analizowanie wykresow tylko po to zeby przegrywac kase to ja w tym nie widze niczego fajnego.

Czytałem ostatnio że około 85% to gracze przegrywający a 15% to ludzie wychodzący na 0 i wygrywający.

mi gdzies kiedys mignela liczba 10%, ale nie wiem ile w tym prawdy... w kazdym razie mysle ze nie mniej niz 5% i nie wiecej niz 20%

piachu01
BlackMember

Kmedi1979 napisał
z tego co wiem to okolo 9% gdzies kiedys czytałem

Również coś koło tego przeczytałem;p

natraj
Oldschool Grinder

ja jeszcze w pokerze wyodrębnił bym trzecią grupe. Są wygrywający, przegrywajacy i stojacy w miejscu tak jak ja. Osoby takie utrzymuja sie z bonusow i promocji. W sumie mozna nas zaliczyc do wygrywajacych bo kase wyplacam ale z gry niestety jestem na zero i musze sie duzo uczyc.
Dla przykladu po 3 miesiacach na Titan poker stojac w miejscu zarobilem 1400 $ a na Party Poker po 2 miesiacach wyplacilem 600$

Dokładnie, z gry można wychodzić na +/- zero, ale rakeback i bonusy mogą podciągnąć BR do góry i to jest ich cały zysk. Poza tym wielu po prostu najzwyczajniej w świecie z wszystkimi bonusami, etc. wychodzi na zero. Potem można wyróżnić grupę, która tylko nieznacznie traci, która traci więcej, aż wreszcie dochodzimy do prawdziwych dawców-gamblerów.

Te granice pomiędzy poszczególnymi grupami się trochę zacierają, także ciężko podać dokładne wyniki. Na pewno graczy, którzy wyciągają z tego pokaźne zyski jest niewielu.

kabulek
Oldschool Grinder

Rake back whore rox !!! :f_cool:

Fenomenio
Oldschool Grinder

czytałem kiedyś artykuło tym. Wygrywajacych jest ponad 30% przegrywajacych reszta.

kaczuba
Oldschool Grinder

Każdy mówi inaczej. :P Jeśli brać pod uwagę wszystkich, którzy kiedykolwiek grali nawet chwilę i jedyne przykładowe 10 $ wpłacone na pokera w życiu przegrali od razu w pierwszym rozdaniu to rzeczywiście odsetek wygrywających musi być bardzo mały.

rumbacz
PokerStrategist

a z tym forexem to podobno prawda, tam to jest dopiero rzeźnia, jakies podatki, prowizje itp.

kaczuba napisał
odsetek wygrywających musi być bardzo mały.

dla nich to lepiej. Więcej do wydojenia i mniej do podziału =)

VictorM
Oldschool Grinder

Card Player pewien czas temu napisał, że sprawdza się zasada Pareto, czyli 20/80. Było to jednak 1,5 roku temu, teraz podejrzewam bardziej 85/15.

elmuerto73
Oldschool Grinder

Graczy naprawdę wygrywających jest 7% nie ma w tym wychodzących na zero.

VictorM
Oldschool Grinder

elmuerto73 napisał
Graczy naprawdę wygrywających jest 7% nie ma w tym wychodzących na zero.

A źródło tej informacji?

Niestety (a może dla wygrywających graczy „Stety”) 70% graczy przegrywa w długim terminie,

Żródło: http://www.pokertexas.pl/pokerowa-strategia/pokerowe-zagrozenia