Witam, ostatnio nurtuje mnie pewna sprawa i nie mogłem na ten temat znaleźć informacji za bardzo - mianowicie ciekawi mnie ile z ogołu populacji pokerzystów jest dawców kapitału, którzy regularnie wpłacają i przegrywają swoje pieniądze, a ilu graczy wygrywa robiąc regularne wypłaty i generalnie wspinają się po limitach do góry. Wiadomo, że ciężko to czasem ustalić, jeśli dany gracz skacze po platformach i za długi na nich nie zabawia, ciężko też powiedzieć ile czasu trzeba, żeby gracza uznać wygrywającym - no ale przyjmując jakieś ogólniki fajnie by było poznać szacowane wyniki. Dla przykładu podam, że na forexie (giełda walutowa) traci aż 95% playerów, a zyskuje tylko 5% (o ile mi wiadomo jest to liczone w skali roku). GPW już nie jest taka nieprzyjemna, wygrywa 30%, a przegrywa 70%.
No więc jak to jest z tym pokerem? Na moje oko większość przegrywa, ale będzie to na ślepy strzał 60-70%, nie więcej.
Jeśli to nie tajemnica dla poker strategy to powiedzcie ile osób dostających darmowy kapitał bankrutuje, a ilu wychowaliście wygrywających graczy, którzy nabijają wam rake?