Przejdź do forum
Jak szybko można pr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jak szybko można przejść limit

35 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
2,394 Wyświetlenia
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

Wow, wiele cennych rad.
Nie jest tak, że jestem nieogarniający, tylko z zasady grałem sng i mtt, a na cashe chce sie przerzucić ze względu na brak czasu. Podoba mi się to w nich, że można zrobić sesję kiedy się chce i właściwie zawsze jest traffic i można zakończyć grę w każdym momencie. Co do huda to nie widzi mi się wydawanie na niego 50-100$, bo sam już się nie orientuje jaka jest teraz cena takiego HM, a trial mi się już kończy ( jak ktoś ma jakas hackniętą wersje, to z chęcią skorzystam :f_cool: )
Pytanie o room zostało w końcu pominięte, wiec zadaje je ponownie :P PS vs FTP na cash NL2/5 jakie są różnice i czy wgl na FTP da radę grać 9-12 stołów, bo chyba tylko mix sh z fr tam wypali...

PZDR

edit : Wstawili tu niektórzy foty wykresów pokazujące ekspresowe przejście limitów, na ilu stołach wtedy mniej wiecej graliscie ?

Odpowiedz
Cytat

15-20

a co do room do grałem party ipokery ftp starsy i najwięcej fishy do nl25 jest na starsach według mnie. potem ftp i party ale party miało zajebisty pomysł podziału graczy także odpada. Według mnie ofc

A co to trackera to google it

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

o hmie byl temat ze trza cos z data pomieszac albo w rejestrach mozna cos zmienic ale nie pamietam a sam sie nie interesuje bo kupilem pro i spokoj

w najgorszym wypadku byli tacy ktorzy jak sie trial konczyl to robili reinstall windy albo poprostu pisali do supportu o przedluzenie bo sie jeszcze nie natestowali i support przedluzal

co do stolow to kazdy gra tyle ile ogarnia - jak zaczynalem to mialem 1 i zastanawialem sie jak mozna grac chociazby 6 (niby niemozliwe), po kilku miechach gralem 24, rozmawialem na skype, czytalem forum itp. a sa tacy co ogarniaja 8 stolow zooma :)

Odpowiedz
Cytat
diablik7
PokerStrategist

@Man

Ja dostałem PT3 parę lat temu w promocji. Nie mogę napisać co to za promocja, ale trzeba trochę w necie poszukać. Grałem chyba trochę ponad tydzień na NL25 albo NL50, żeby "wyrobić" PT3. Wymaga to "zdradzenia" PokerStrategy na jakiś czas, więc nie dam linka :)

Co do crackowanych wersji, kiedyś kumpel informatyk radził mi, żebym tego nie robił z programami do pokera. Takie cracki mogą być nafaszerowane trojanami. Możesz któregoś dnia obudzić się z wyzerowanym kontem w pokerroomie. To tak jak ściagać cracka na programy do gry na giełdzie. Grupą docelową są ludzie z kasą, więc łatwo przewidzieć co zostanie dorzucone do cracka.

Napisane przez ManForYou
Pytanie o room zostało w końcu pominięte, wiec zadaje je ponownie :P PS vs FTP na cash NL2/5 jakie są różnice i czy wgl na FTP da radę grać 9-12 stołów, bo chyba tylko mix sh z fr tam wypali...

Jakiegoś super trafficu nie ma na FTP. Właśnie testuje MSS na NL5 FTP. Grałem ostatnio 8 stołów o różnych porach. Mają całkiem fajną opcję. Ustawiasz filtr, w którym wybierasz stoły, które Cię interesują (stawki, ilu ludzi na stole i inne pierdoły + VPIP + sredni pot). Potem wciskasz 1 przycisk i automatycznie jesteś wpisywany na waiting list na wszystkich stołach spełniających warunki. Jak pojawi się nowy stół spełniający te warunki to też wrzuca Cię na WL.

Moje pytanie: Czy jest coś takiego na P*? Niedługo się tam przenoszę.

Odpowiedz
Cytat
xSniFF
Oldschool Grinder

Napisane przez diablik7

Napisane przez xSniFF
Weshero co Ci mamy napisac zebys sie uczyl zebys pracowal nad mindsetem I wklejal rozdania ? Jesli nl2 Nie potrafisz przjesc bez czyjejs pomocy do polecam zynge Na facebooku.

:facepalm:

Serio? Gość pisze, że ma problem, a ty jedziesz po nim jak po szmacie? A miesiąc temu pytałeś "Co to znaczy zdepolaryzowany range?" w dziale dla początkujących. Gdybym widział tego posta, pierwszy napisałbym "Google it, frajerze!" Jeśli nie potrafisz otworzyć Google i wpisać "depolarized range poker" to jak ty sobie radzisz z grą w pokera?

Na koniec zacytuję cię:

Napisane przez xSniFF
Ja Nie wiem .. Pomalu zaczyna mnie to forum [treść edytowana] . Wszyscy ziona hejtami w tej [treść edytowana] . Jak Nie znasz odpowiedzi na pytanie to sie nie wypowiadaj . Co probujesz byc smieszny fajny ? Az mi sie odechciewa siedziec na tym forum ktos zadaje normalne pytanie a wszyscy tylko czekaja zeby komus pojechac.

//swoje niezadowolenie można wyrazić w bardziej kulturalny sposób, mamy taki bogaty język...-smoku

Naucz się traktować ludzi przez internet tak jakbyś rozmawiał z nimi twarzą w twarz. Chyba, że na co dzień też jesteś burakiem.

@Weshero

Upewnij się czy w Twojej grze nic się nie zmieniło. Poczytaj trochę artykułów z działu "Psychologia i dydaktyka". Jeśli wszystko w Twojej grze jest OK, to graj dalej, takie rzeczy się zdarzają. To jest poker - mimo wszystko gra losowa.

Początkujący gracz myśli "Donk pushuje za 100 bb 85s, sprawdzam go z asami - powinienem wygrać". Nie... Powinienem wygrać w 80% przypadków, nawet jeśli wydaje się, że asy MIAŻDŻĄ 85s. Jak się przyzwyczaisz to nauczysz się zlewać takie sytuacje mimo to, że czekasz od godziny na te asy.

@blelol

Sick. 107$ na NL5 w 6000 rąk - ok, normalka. Ale 81,30$ EV jest CHORE :D

Widze ze mamy Na forum sherlocka holmesa I matke Terese w jednym . Czlowieku jak bys niezauwazyl Nie jestem zbyt dlugo Na tym forum natomiast staram sie z tego forum jak najwiecej wyniesc majac jasno okreslony cel pokerowy I sprecyzowane pytania ktore bombarduje to forum . Poprostu denerwuje mnie pytania jak kolegi w stylu "jak wygrywac" to tak wejsc Na forum biznesowe I Zadac pytanie jak zarobic pierwszy million . No wtf ?! Duzo osob na tym forum ( duzo nie wszyscy wiec bez ataku) gowno robia I oczekuje jakies magicznych odpowiedzi Na Swoje pytania . Maja aspiracje Na bycia drugim isildurem a Nie potrafia zdobyc informacji ktore pozwola I'm Na przejscie podstawowych limitow . Czy to takie trudne ? A co do Twojego ataku mojej osoby . Czlowieku Mój offence jest uzasadniony I Nie jest to zwykle trolling tylko agresywna odpowiedz majac Na celu zmusic taka osobe do ogarniecia sie I zaczecia pracy nad soba a Nie szukania is magicznych odpowiedzi Na pytania "jak grac" .

Btw + dla blebola za trafna odpowiedz na temat microlimitow.

Odpowiedz
Cytat
ixinumber1
PokerStrategist

ja grałem 24 stoły.

Staty jakoś 11/9/3 :). naprawde nie trzeba kombinować, bo na kombinowaniu tylko się traci. To nie te limity na takie wybryki

Odpowiedz
Cytat
diablik7
PokerStrategist

Napisane przez xSniFF
Czlowieku Mój offence jest uzasadniony I Nie jest to zwykle trolling tylko agresywna odpowiedz majac Na celu zmusic taka osobe do ogarniecia sie I zaczecia pracy nad soba a Nie szukania is magicznych odpowiedzi Na pytania "jak grac" .

Przepraszam, rzeczywiście źle Cię oceniłem, zwracam honor. Teraz rozumiem, że po prostu chciałeś go zmobilizować.

Napisane przez diablik7
A miesiąc temu pytałeś "Co to znaczy zdepolaryzowany range?" w dziale dla początkujących. Gdybym widział tego posta, pierwszy napisałbym "Google it, frajerze!" Jeśli nie potrafisz otworzyć Google i wpisać "depolarized range poker" to jak ty sobie radzisz z grą w pokera?

To co napisałem miało na celu zachęcenie Cię do używania Google i poszukiwaniu odpowiedzi na własną rękę - to bardzo rozszerza horyzonty. Nie rozumiem czemu uznałeś to za "offence" :)

Odpowiedz
Cytat

Kurcze czemu każdy kto gra na micro zawsze ma EV+, ja zawsze mam na minusie.

Powiem tak to co pisał bielol jest super trafnie. Poker to nie gra tabelkami i moim zdaniem to najgorsze co możesz sobie zrobić. Poker to gra przeciwnikami i im wcześniej się tego nauczysz tym lepiej. Bo myślenie w tej grze jest kluczem do sukcesu.

Co do huda moim skromnym zdaniem nie używanie go jeśli masz taką możliwość to strata value.

Najlepiej jak masz możliwość zrób z kimś sweata lub session rewiew to ci pomoże najbardziej i wskoczysz na wyższy poziom 100-200% szybciej niż czytają forum, oglądając filmiki itd.

Odpowiedz
Cytat
xSniFF
Oldschool Grinder

Napisane przez diablik7

Napisane przez xSniFF
Czlowieku Mój offence jest uzasadniony I Nie jest to zwykle trolling tylko agresywna odpowiedz majac Na celu zmusic taka osobe do ogarniecia sie I zaczecia pracy nad soba a Nie szukania is magicznych odpowiedzi Na pytania "jak grac" .

Przepraszam, rzeczywiście źle Cię oceniłem, zwracam honor. Teraz rozumiem, że po prostu chciałeś go zmobilizować.

Napisane przez diablik7
A miesiąc temu pytałeś "Co to znaczy zdepolaryzowany range?" w dziale dla początkujących. Gdybym widział tego posta, pierwszy napisałbym "Google it, frajerze!" Jeśli nie potrafisz otworzyć Google i wpisać "depolarized range poker" to jak ty sobie radzisz z grą w pokera?

To co napisałem miało na celu zachęcenie Cię do używania Google i poszukiwaniu odpowiedzi na własną rękę - to bardzo rozszerza horyzonty. Nie rozumiem czemu uznałeś to za "offence" :)

Còż Za zalosny sarkazm.

Odpowiedz
Cytat
Weshero
PokerStrategist

OK dzięki bardzo za komentarze, które bardzo mnie zmotywowały. Znalazłem powody mojego downswingu, wyeliminowałem je i w 5h 20$+:D.

Odpowiedz
Cytat
diablik7
PokerStrategist

Napisane przez xSniFF
Còż Za zalosny sarkazm.

:(

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Napisane przez Weshero
OK dzięki bardzo za komentarze, które bardzo mnie zmotywowały. Znalazłem powody mojego downswingu, wyeliminowałem je i w 5h 20$+:D.

Nasza społeczność zawsze zwarta i gotowa, by nieść pomoc potrzebującym! :D

Gratuluję wyników i oby tak dalej!

Proszę mi tu już więcej nie spamować, ani "sarkazmować", bo to koledze nie pomaga.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
puszak
Elite Grinder

Mi zajęło ponad miesiąc zanim zacząłem wygrywać.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

jak milo jest spytac sie na forum o cokolwiek zeby zaraz nie bylo ataku w stylu: i po h.. sie pytasz :facepalm:
argument typu - bo chcialem ta odpowiedzia zmobilizowac kogos do pracy nad soba - tez swietny, pewnie bardzo przekonal osobe pytajaca do wytezonej pracy nad soba, w koncu to takie mobilizujace...

Napisane przez Weshero

jedna sesja jeszcze nic nie potwierdza, ucz sie jak najwiecej na poczatku bo uczac sie nie tracisz kasy, a wchodzac na stoly bez nauki mozesz tracic i to bardzo szybko, artykuly nawet dla brazu i testy bardzo pomagaja i juz wystarcza zeby ogarnac nl2, a nie jest ich wcale duzo

powodzenia

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

Napisane przez diablik7
Jakiegoś super trafficu nie ma na FTP. Właśnie testuje MSS na NL5 FTP. Grałem ostatnio 8 stołów o różnych porach. Mają całkiem fajną opcję. Ustawiasz filtr, w którym wybierasz stoły, które Cię interesują (stawki, ilu ludzi na stole i inne pierdoły + VPIP + sredni pot). Potem wciskasz 1 przycisk i automatycznie jesteś wpisywany na waiting list na wszystkich stołach spełniających warunki. Jak pojawi się nowy stół spełniający te warunki to też wrzuca Cię na WL.

Moje pytanie: Czy jest coś takiego na P*? Niedługo się tam przenoszę.

na starsach jest cos takiego ale nie dolacza do wait listy tylko otwiera stolik i sadza do niego od razu, gdy jest wolne miejsce lub gdy sie zwolni, trzeba tylko ustawic ile stolow ma otworzyc i filtry zeby ograniczyc gorsze stoliki
nie slyszalem zeby byla mozliwosc automatycznego dolaczenia do wait listy bez dodatkowych programow typu TST

Odpowiedz
Cytat