Przejdź do forum
jak grać MTT super ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] jak grać MTT super stack

12 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
867 Wyświetlenia

Witam,

o godzinie 19 na FTP codziennie odbywa się turniej z wpisowym 11 $. Struktura to start z 5000 żetonów na blindach 10/20, ktore zmieniaja sie co 12 minut.
Piszę aby zapytać się doświadczonych graczy jak te turnieje najlepiej grać lub jakie macie wrażenia co do tego turnieju.

pozdro...

11 odpowiedzi
piotereczek

[treść edytowana]

Na pewno gdybyś to Ty założył temat nie chciałbyś otrzymać takiej odpowiedzi/Avril

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_
sojowyjarz

Nie wiem czemu się napinacie.

Ja sam też zawsze się trochę gubię przy deep stackach.l

avril1991

Witam!

Nikt się nie napina, wymedytowałem tylko głupią wypowiedź ("Graj abc"). Niektórzy nie potrafią dyskutować na forum, sądzą że trolling jest świetny i potrzebny. Reprezentujcie jakiś poziom panowie.

Pozdrawiam

SnikerS89

Kilka dni temu ten turniej wygrał chyba Chester, znajdziesz jego bloga w superblogach ;) Tam też możesz podpytać, może coś doradzi. Sam nieraz gram ten turniej, no ale bez sukcesów oczywiście :f_biggrin:

piotereczek

:f_cry: nie wiem czemu edytowali mój post , może w tym na ftp się gra inaczej , ale jak ja parę razy grałem deep staka na starsach (11$ , 30 min blajndy 5k stack początkowy) to gra ABC całkowicie wystarczała , na początku tigh is right , później zależy od staka jaki nam się uda zrobić , jak już wejdzie ante to można się poluźnić , jak to trenerzy polecają , mi się tam parę razy deepa udało zrobić w późniejszej fazie grą ABC , nawet jeden był FT _cool: , więc według mnie nie ma co kombinować przy tych turniejach
Pozdrawiam

FedericoRivero

Kilka razy byłem w setce i raz na FT. Jak grałem? Standardowo - na początku czekanie na dobre karty i eksploatacja donków. Przez pierwsze 2 godziny można sobie pozwolić na calle pod sety trochę bardziej niż w turniejach z mniejszym stackiem ze względu na implied oddsy. Słabych graczy jest naprawdę wielu więc często wypłacają nasze sety. W późniejszej fazie też standard - rozluźnienie gry, kradzieże blindów, luźniejsze 3 bety itd.

No i trzeba nie być mocno zmęczonym zaczynając, bo jeżeli startuje ok. 2000 graczy to turniej kończy się przed 5 rano ;)

Ja od siebie dodam, że trzeba uważać na magiczne układy donków grających any2, a takich z początku można spotkać i kilku na jednym stole. Dlatego należy grać tight w pierwszej fazie.

Dante872

czyli imo wyszło że trzeba grać ABC :P

FedericoRivero

Napisane przez Figlarz
Ja od siebie dodam, że trzeba uważać na magiczne układy donków grających any2, a takich z początku można spotkać i kilku na jednym stole. Dlatego należy grać tight w pierwszej fazie.

Ja bym powiedział, że z początku to ze czterech, a dwóch to na FT ;)

szczegolnie w poczatkowej fazie poziom jest bardzo niski, wiec polecam grac wlasnie nieco luzniej - szczegolnie z pozycja. Kazdy pocketpair, suited connectory/gappery na bu/co. I jak cos trafimy to jestesmy w stanie wyciagnac caly stack slabego przeciwnika.