Przejdź do forum
Jak grac dochodowo?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jak grac dochodowo?

15 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
1,537 Wyświetlenia

Witam

Zastanawiam się bo hmm cos chyba nie tak jest :D. Gram NL2 FRna FTP i przez ostatni tydzien wtopiłem okkolo 30 dolarów 5-6 razy złapałem bad beata KK vs 9To,set vs. wyższy set, ale reszta kasy to poprostu pfr cbet no i jakies raise od zawodnika 10/4 więc pasowałem TPTK, któras taka akcja z rzedu,mowie nie no dojde do showdownu no i rzeczywiscie albo set albo dwe pary. Sporo kart dobrze wygladajacych przed flopem, 3bety z AQ sprzedawałem, natomiast flop 47T i typ donk w pule. A z kolei jak podejdzie flop to zaden nie podejmie akcji, nawet juz wymyslne metody jak slow playe małe podbicia no nic nie idzie.Stoły wyglądaja luzno , 35% ludzi na flopie pula po okolo 60 70 centow.... Nie wiem bez kitu jak tu grac zeby chociaz na zero wychodzic. Ma ktoś jakies propozycje?

W takim tempie downswingu za 3 tygodnie zakoncze kariere, albo i szybciej jak ze zlosci zaczne grac dziwne układy :D .

14 odpowiedzi
kfas

Wiecej cierpliwosci i wiecej edukacji, tyle moge napisac ;)

emomaniac

przerzutka na FL - trochę edukacji...a potem za jakieś dwa miesiące NL

kfas

Napisane przez emomaniac
przerzutka na FL - trochę edukacji...a potem za jakieś dwa miesiące NL

?(
szkoda czasu na fl

Kaeresen

Odstawka pokera na parę dni i nauka.

Sanczezzo

a ja bym powiedzial ze przydalo by sie odwiedzenie treningu ;) same dobre rady ;p

sibuls

Nawet, słuchanie treningu omahy podczas grania w NL pomaga, czyż nie Sanczezzo? :) . Tak jak przedmówca napisał, treningów, filmików z sesji, wklejania rozdań itp nigdy za dużo. Przeżywam podobną frustrację, sam się zdegradowałem na mikro stawki przez nieczytanie artykułów, omijając treningi i filmiki, tylko uważając, że skoro jakoś szło to pewnie dalej będzie. Życzę powodzenia i głowa do góry.

Żeby moja rada nie była tylko kolejnym stwierdzeniem faktu o treningach to dodatkowa rada. Ludzie na mikro są faktycznie jak to się mówi "fishowaci" ale też dużo bardzo dużo jest bojaźliwych. Zauważ, że na nl 2 czy nl 5 lekko podbijesz i większość folduje a Ci co zostaną mogą mieć lepsze karty od Ciebie (pozycjaaaaa ) gdy np już na nl 10 niekoniecznie. Na mikro mało kto wie że robi się c-beta czasami tylko po to żeby kogoś wyrzucić z rozdania a nie dlatego że ma się monstera. Ciężko tam wyrobić sobie reada jakie ktoś może mieć karty. Pozdro

Sanczezzo

Dokladnie, jestem ostatnio niemal na kazdym treningu i zawsze cos ciekawego/przydatnego wylapie, przy tym moge pogadac i popytac ludzi ktorzy w koncu mnie ucza grac ;) a do treningu omahy (choc samej gry nie lubie) mam sentyment, poza tym jest tak kozacko prowadzony ze az sie milo slucha :D

KudlatyPL

Może powiem wprost
Graj ABC

Qba119

Ocz sie Ocz bo naoka to potengi klocz;)

Toluvel

PS otwiera sekcję brydża, proponuję tam się przenieść :f_thumbsup:

Napisane przez dzidenss
nawet juz wymyslne metody jak slow playe małe podbicia no nic nie idzie. .

moze własnie tutaj tkwi Twój problem

Wyrzuć komputer przez okno, zanim przegrasz życie w pokera i idz do pracy.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Heh włosów z głowy sobie nie wyrywam, bankroll jeszcze mam więc kryzysu nie ma. Tylko 5 tys rak i moich dobrych układów nie spłacaja, a ja sie nadziewam na 5Jo z pocket AA. kilka allinow preflop plus do tego z gry i tilt gotowy. Ogladam filmow sporo a i notatki sporzadzam co lepszych komentarzy i wyjasnien.

Po częsci swoj Bankroll zbudowałem na FixedLimit więc odmiana nie jest mi obca i chyba to odpowiada mi najlepiej. A gracze to juz totalny maja tam luz, potrafia z bottom pair do CAP dojsc. A i bonus sie szybciej wyrabia. Bo w sumie ten bonus i chec pogrania na nowym sofcie przyciagnal mnie z Everesta na FTP.

SeBiX7

ale 5k rąk to żadna próbka, ja miałem ostatnio swing w dół przez ponad 13k rąk gdzie nic kompletnie nie wchodziło,
cierpliwości i nie odchodź od a-game, a będzie dobrze :f_thumbsup: