Przejdź do forum
Hold'em a CR7 & Co.

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Hold'em a CR7 & Co.

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
501 Wyświetlenia
bartek3112
2 odpowiedzi
kisiellodz

Fajny artykuł - dobrze obrazuje absurd aktualnego prawa :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Kolejny artykuł typu "chcę żeby poker w Polsce był legalny ale mogę napisać tylko głupi artykuł który każdy ma wiadomo gdzie". Jakie w ogóle jest przesłanie tego artykułu ? ja widzę tu tylko użalanie się nad sobą i nad prawem którego i tak nikt nie przestrzega i jakie są tego efekty ? żadne bo pisać listy na facebooku do premiera czy pisać takie artykuły może każdy ale trzeba być też pewnym że nie zostanie to zauważone. Co do prawa to nie ma nad czym płakać skoro nikt nie został aresztowany za grę w pokera (ja nie słyszałem o takich przypadkach) bo nie tylko u nas prawo tępi pokera spójrzmy na graczy z USA którzy nie są mile widziani na większości roomów, mają kilka dostępnych krzaków na których mogą grać jak do tej pory polacy mogą grać na prawie wszystkich roomach (na niektórych usunięto promocje dla polaków itp. niby ze względu na sytuację prawną dotyczącą pokera w polsce). W pokera można grać nie trzeba płacić podatków czego więcej chcieć ? Oczywiste jest że jak ktoś organizuje nielegalny turniej od którego nie jest odprowadzany podatek to zostanie za to ukarany (chyba tylko w krajach trzeciego świata nie zostali byście ukarani) bo w każdym kraju patrzy się na $$$. Coś za coś Amerykanie mają WSOPy itp. eventy w Polsce mamy legalnego nieopodatkowanego pokera online, uważam że sytuacja jest nienajgorsza, o ile nie mamy jako takich turniejów Live to możemy zawsze pojechać do Czech na jakiś turniej LIVE.

A żeby faktycznie ktoś zwrócił uwagę na wasze apele, artykuły to trzeba to zorganizować nieco inaczej tak żeby faktycznie miało to coś co przyciągnie uwagę osób które mają na to realny wpływ. Co z tego że ponarzekacie, Tusk lubi przyjechać na miejsce powodzi, suszy itp ale to nic innego jak pimpowanie się w TV i kampania wyborcza a nie to że on chce pomóc czy coś.

Odpowiedz
Cytat