Przejdź do forum
HM Elephant czy PT3

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] HM Elephant czy PT3

13 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,413 Wyświetlenia
plusEVqba
PokerStrategist

Tak jak w temacie - pytanie mam odnosnie progsow do statystyk.

Obecnie gram na BetFair i tam nie uzywam programow z tego wzgledu ze dziala tylko HM a mi sie skonczyl okres probny. Mam tez maly kapital na P* i tam testuje slonia. Docelowo bede chcial przejsc na FTP iP* na stale

Z tego co zauwazylem PT3 ma najbardziej czytelnego HUDa, podobaja mi sie takze mozliwosci jakie daje - glownie mi chodzi o analizy itp

Mysle nad zakupieniem licencji i teraz pojawia sie pytanie czy HM czy PT3

Prosze wymiencie plusy i minusy i jednego i drugiego

12 odpowiedzi

Witam Cie Klaudio!

Za HM na pewno przemawia większa kompatybilność z roomami. M.in współpracuje na roomach typu betfair , Bodog , na których podłączenie PT jest dość problemowe.

Każdy z tych programów ma swoich zwolenników , cena HEM'a jest minimalnei niższa bodajże 60$ przy 89$ za PT.

Co jeszcze , wydaje mi się , że HEM jest bardziej przejrzysty , posiada też ciekawą opcję EV , która pozwala Ci zobaczyć Ci soft Cię ,,oszukuje" czy też nie :)

za PT przemawia prosta obsługa , raczej prostsza niż HEM .

Wydaje mi się , że to wszystko:)

It's ur choice:)

pozdrawiam

Ja również miesiąc temu miałem podobny dylemat. Zdecydowalem sie na HM chociaz nie wiem czy prawidlowo :P Moje porownanie tych trackerow to:

HM:
+ od razu mamy wiekszosc statystyk pod kliknieciem, nie trzeba tego samemu ustawiac
+ wykresy EV
+ tanszy

- wykresy EV nie dzialaja dla SNG
- czasami drobne usterki

PT3
+ u mnie szybszy i stabilniejszy
+ dla mnie lepszy i ladniejszy interface
+ możliwość zrobienia osobnych HUDow dla cash / SNG

plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Dziekuje za odpowiedzi - ja prawdopodobnie wybiore PT3 ale mam jeszcze na to okolo 1-2 miesiace ;p zanim z BetFair sie wyprowadze ;p

bart87
Oldschool Grinder

najpierw skorzystaj z triali obydwu programów, a potem oceniaj co warto kupić - HM - 15 dni pełnego korzystania, PT3 - 60 dni w lekko okrojonej wersji.

Ja osobiście kupiłem HM, nie narzekam. Ostatnio został wprowadzony update dla SnG i MTT...

Pozdrawiam

plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

A jezeli ktos korzysta z poker office to jakby mogl cos w tym temacie napisac to tez bylbym wdzieczny :]

piotereczek
Oldschool Grinder

A ja robię free licencje na HM , na jakimś dziwnym poker roomie i już całe 4% wyrobiłem ;o

hellYeahEnT
Elite Grinder

Wez se pt bo ladniej wyglada : P (funkcjonalnosc praktycnzie identyczna)

RockyRaccoon
BlackMember

Jest w PT3 rozróżnienie wartości danej statystyki pod względem pozycji?
NP PFR EP MP itp?

hellYeahEnT napisał
...(funkcjonalnosc praktycnzie identyczna)

Ty żartujesz prawda? :)

howks
Oldschool Grinder

Jest dla każdej pozycji, VPIP,PFR,CCPF,Win%,W$WSF,W$SD,WTSD.

Dodatkowo masz bardzo szczegółowe dane gracza, ale już w formie niesortowalnej.

wafflecop napisał
PT3
+...
+...
+ możliwość zrobienia osobnych HUDow dla cash / SNG

W HM masz możliwość zrobienia osobnych Hudów do każdej platformy, każdej ilości graczy przy stoliku(HU, 6max, Full) i każdej odmiany(NL, FL, Tourney) ;). Wszystko się zmienia automatycznie. :)

slimy3
Oldschool Grinder

Nie wiem jak jest w PT, ale w najnowszym HM jest opcja Table scanner co się przydaje do wyszukiwania rybek w dużych akwariach :)