Przejdź do forum
High Stakes Poker S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] High Stakes Poker Season 6

375 Posty
116 Użytkownicy
0 Reakcje
39.3 K Wyświetlenia
Aimboy
PokerStrategist

Napisane przez wujekryba
A i w tym HSP to oni mają chyba zasięg AI pf spolaryzowany do AA albo bluf (AQ lexa na AQ Barrego uznaję jako bluf lexa bo wątpię aby chciał sprawdzenia od takiego nita). Ale jak się gra takimi deepami to może tak trzeba.

A czego się spodziewasz nad takim deepie? Trudno, żeby się stackowali z jakimiś śmiesznymi rękami.

toMOKASYN
Elite Grinder

"That's playable". Wg. mnie to mówi Doyle. A nie tam żadne good play. :P

Edit: O jaa.. Sory, jednak nie. :D

Urbi23
Oldschool Grinder

Nice play Doyle, przecież Elezra powtarza zaraz po nim to samo ;)

Napisane przez toony122
ja już się nie moge doczekac na nowy odcinek po tym jak pokazali ze wchodzi Galfond, mam nadzieje ze cos tam wygra ;)

Ktoz to taki? ;d

Napisane przez Danny917

Napisane przez toony122
ja już się nie moge doczekac na nowy odcinek po tym jak pokazali ze wchodzi Galfond, mam nadzieje ze cos tam wygra ;)

Ktoz to taki? ;d

omgclayaiken ;)

Negranu chyba z odcinka na odcinek coraz gorzej gra. Ja się tam nie znam ale ten fold flusha to mega słaby mi sie wydaje :)

Jeszcze isildura brakuje tylko i bedziemy mieli cala gore z ftp ;d

też mnie dziwi forma Negreanu. Jego challenge również się sypie przez fatalną grę. Może obserwujemy zmierzch gwiazdy? :D

k4m1l0z
PokerStrategist

haha a mnie się najbardziej podoba początek każdego odcinka HSP, zauważcie, że Barry G robi facepalm!! :facepalm:

lechrumski
BlackMember

Fold tego flusha to jeszcze nic, ale w nastepnym rozdania Negreanu sie dal jak dziecko wyfloatowac Durrowi.
To jest wlasnie to o czym wiedza swietni gracze live typu Durrr czy Ivey ze po takiej akcji tak podatny na Tilt gracz jak na Negreanu bedzie probowal jakiegos bluffa zeby sie odkuc z zszerokim rangem (nie ma sie co oszukiwac jego reakcja na karty Benjamina to brak profesjonalizmu i totalny Tilt, poza tym jestem na 100% pewien ze Durr czy Ivey nie zdradziliby po sobie ze sfoldowali najlepsza reke). Jak dla mnie to blad czysto amatorski - pokazal emocje, pokazal tilt, pokazal ze nie panuje nad soba i moze popelniac zle decyzje a dodatkowo powiedzial jakie ma karty bez sprawdzania zdradzajac informacje o tym jak je rozegral pozostalym graczom.

Jednoczesnie po nieudanym Cbecie z A-high dla tak kumatego gracza jak Durrr jest oczywiste ze Negreanu odpusci na turnie wszystkie slabe i srednie rece zeby sie nie pograzac przed samym soba, reszta i telewidzami a poza tym po przegraniu pota nie ma poczucia freerollowania kasy wiec bedzie mniej sklonny robic hero calle niz jesliby wygral poprzednieho pota.

Az mi glupio to pisac o tak swietnym (przynajmniej w przeszlosci i w turniejach) graczu ale zachowal sie jak totalny amator, pokazal slabosc kawiarnianego amatora i taki shark jak Dwan to momentalnie wykorzystal. Mam nadzieje ze szybko sie wezmie w garsc i wroci chociaz do swojej B game.

AceBestini
PokerStrategist

Napisane przez lechrumski
To jest wlasnie to o czym wiedza swietni gracze live typu Durrr

chyba powinno być : cash

Fafarafa
Elite Grinder

Daniel sucks at cash games podobnie jak Hellmuth, gra w HSP chyba tylko dlatego że jest niesamowicie popularny, a GSN porobił badania opinii i wciaż im sie opłaca go tam trzymać.

AceBestini
PokerStrategist

racja, chyba tylko Ivey jest zarówno dobrym graczem cash jak i turniejowym

lechrumski
BlackMember

Napisane przez AceBestini

Napisane przez lechrumski
To jest wlasnie to o czym wiedza swietni gracze live typu Durrr

chyba powinno być : cash

Chodzi mi o to ze oprocz umiejetnosci czysto pokerowych Durrr posiada ogromne umiejetnosci gry live (zgadza sie chodzi o cashe), rozumie dynamike stolu i zdaje sobie sprawe z tego jak tilt i przegrane pule wplynely na Negreanu i jak to wykorzystac. Prawdziwy shark. Jednoczesnie latwo zauwazyc ze przeciwko Elzerze Durrr gra juz calkiem inaczej.

kupis
PokerStrategist

Średni odcinek, ale przynajmniej episode 10 zapowiada się ciekawie ;)

irobson
Oldschool Grinder

Napisane przez gr0su
Tom Dwan: Phil Hellmuth is... tall

Padłem :D

haha ja tez padlem :D

Ivey !! FTW

mi sie przed wszystkim podoba to jak gra elezra vs durrr i to jak gra durrr vs daniel, odrazu widac rowniece daniel na sile szuka bluffow i jakis dziwnych zagran vs durrr, a elezra po prostu gra c/c nawet ze średnimi rękoma i tyle. Co by tu nie gadać Elzezra tez jest wymiatacz.

lechrumski
BlackMember

Napisane przez Rekin109
mi sie przed wszystkim podoba to jak gra elezra vs durrr i to jak gra durrr vs daniel, odrazu widac rowniece daniel na sile szuka bluffow i jakis dziwnych zagran vs durrr, a elezra po prostu gra c/c nawet ze średnimi rękoma i tyle. Co by tu nie gadać Elzezra tez jest wymiatacz.

Zgadzam sie, poczatkowo sprawial wrazenie nieco pasywnego calling station, ale praktycznie w kazdym seasonie wychodzi na plus, swietnie czyta graczy (raise AI Durrra w 5 seasonie z FD) czy tez call Hansena w 6 seasonie, dodatkowo widac ze ma ogromne doswiadczenie w grze live, oraz potrafi robic dobre hero calle ze srednimi rekami co w tej grupie graczy nagminnie blefujacych jest duzym atutem. Im wiecej go obserwuje tymbardziej rosnie w moich oczach i tez uwazam ze jest jednym z najlepszych live cash games players.

Elezra ma b. dobre pojęcie o grze, ale wg mnie przedewszystkim jego przewaga polega na tym że on w ogóle nie ma scare money, jak wiadomo jest bogatym biznesmanem z zawodu i raczej kasa dla niego nie jest bardzo oszałamiająca :) dlatego jeśli coś czuje to zdecydowanie odważy się zagrać tak jak mu podpowiada umysł :D

Antekkon
PokerStrategist

Dziesiatka na yt

Napisane przez Urbi23
Nice play Doyle, przecież Elezra powtarza zaraz po nim to samo ;)

Dziarski dziadek z tego Doyla, rozwalil mnie ten text:D :f_biggrin: