Przejdź do forum
Hej pokerstrategy t...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Hej pokerstrategy to od was? o co biega?

70 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
6,688 Wyświetlenia
pawel9
Oldschool Grinder

100 EUR darmowej gotówki na trading z Varengold

50 $ darmowego kapitału od PokerStrategy.com zapoczątkowało wiele udanych pokerowych karier. Teraz organizujemy podobną akcję w tradingu i zapraszamy Cię do wzięcia w niej udziału:

Otrzymasz darmowe 100 EUR na trading.
Będziesz dokonywał transakcji za pośrednictwem Varengold (niemiecki bank inwestycyjny).
Zachowasz dla siebie każdego centa, którego zarobisz.

Oferta jest ograniczona do 5000 kapitałów startowych: Varengold rozda łącznie 500 000 EUR.

Jako użytkownik PokerStrategy.com jesteś zaproszony do udziału w tej promocji. Czy zdołasz zbudować bankroll na trading z naszego kapitału? Jesteś gotowy na podjęcie takiego wyzwania?
Krok 1: najpierw połącz swoje konto z tradimo

Odpowiedz
Cytat
69 odpowiedzi
hellYeahEnT
Elite Grinder
ryhukox
Poker Player

W jaki sposób oni na tym zarabiają?

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Handlując na rynku kapitałowym płacisz prowizję od zawartych transakcji.
Część z nich dostaje affiliate. Podobnie, jak rake w pokerze.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox
Poker Player

W sumie tak myślałem :) jak rozumiem, nie powoduje to żadnych dodatkowych opłat?

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Dodatkowych nie.
A dodatkowo masz statusy, dostęp do wiedzy.
Ciekawa sprawa dla kogoś, kto ma duży kapitał.
Tym to się różni od pokera, że tam aby zarobić, trzeba potężnych pieniędzy.
A w pokerze zarabia się praktycznie od zera.
No ale poker za to pożera ogromną ilość czasu.
A tam wystarczy poświęcić 5 minut dziennie i pieniądz sam się robi.

Odpowiedz
Cytat

no, pieniadze z nieba spadaja

Odpowiedz
Cytat
Escraku
Oldschool Grinder

Nie wysmiewaj madrzejszych od Ciebie ;). Tak jak napisal Panmorz, aby cos tam ugrac trzeba na start miec przynajmniej te 10 tysi, ale to i tak jest malo. Mozna zaczac tez od tysiaka i uczyc sie na micro lotach, ale kogo zadowoli 2zl dziennie? Ogolem to zazwyczaj wyglada tak (EUR/USD) ze wstajemy o 9, o 10-12 zaczyna cos sie tam dziac na tym kursie, wiec o 9 ustawiamy tak transkacje aby otworzy sie na danym etapie i zamknely i tu jest pies pogrzebany. Trzeba tak czytac wykresy by wiedziec do jakiego momentu kurs rosnie badz spada. Jest wiele czynnikow i z biegiem czasu idzie przewidziec jak kurs sie zachowa np za godzine. Oczywiscie sa tez inne czynniki wyplywajace na kurs, ale to nie temat by to wszystko opisywac, no i sam jestem lajkiem w tym, ztorbilem tysiaka na forex'ie ; ). To jak z pokerem, jakis procent wygrywa, reszta drepcze w miejscu ;p.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Ja mam w tym wieloletnie doświadczenie i wcale to nie żarty, że tam pieniądze same się robią.
Ale dokładnie tak, jak napisał mój przedmówca minimalna kwota to 10 tys. PLN. Od takiej kwoty da się zarobić ok 500 PLN miesięcznie, czyli 5% miesięcznie od kapitału.

Jeśli ktoś Wam powie o jakiś mega zyskach z tego, to nigdy nie dajcie się nabrać.
Najlepsi zawodowcy na świecie mają z tego ok. 100% rocznie.

Odpowiedz
Cytat

no leje :D

i jeszcze pojawia sie modny ostatnio forex ;)
lotka tez skreslasz?

Prosze Cie....

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz
PokerStrategist

Lotka za free to bym poskreślał.

Ja już prawie przegamblowałem, ale póki co się trzymam ;)

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Ja nie zabawiam się w gry EV-, więc w lotka nie grywam

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT
Elite Grinder

Napisane przez Panmorz
Ja nie zabawiam się w gry EV-, więc w lotka nie grywam

Ile przez te wiele lat zarobiles nominalnie i %-owo ?

Jakbys zarabial 60% rocznie to juz dawno bylbys milionerem, bo nabralbys pozyczek z banku/od znajomych/gdziekolwiek - kazdy Ci pozyczy kase na 15-20% w skali roku wiec przestan sciemniac

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Nie kłamię. Stwierdzam jedynie fakty.
Ile zarobiłem? Całe jajco, bo nie mam kapitału, temu na pokera przeszedłem.
Ale w przyszłości z chęcią wrócę na rynki finansowe, jeśli z pokera się czegos dorobię.

Nie wiem, dlaczego Wy ludzie jesteście takimi niedowiarkami i nie wierzycie, że na rynkach finansowych się zarabia.

No ale być może najłatwiej powiedzieć : "nie da się" zamiast wziąć się do pracy, posiedzieć nad tym i się nauczyć.
Ja, zanim się nauczyłem to straciłem na tym majątek.
Brałem pożyczki, fakt. Bo jak kretyn zarobiłem w jakiś miesiąc 10% i się napaliłem. A potem chciałem więcej i więcej itd...pazerność mnie zgubiła.
W końcu nauczyłem się tego fachu...podstawa to dyscyplina i mindset, jak w pokerze.
Ale trzeba rozumieć, że zarabia się na tym kilkadziesiąt procent rocznie, a nie jak co niektórzy myślą, że 10% lub więcej w dzień :)

Odpowiedz
Cytat
czerstwyjan
PokerStrategist

Stąd chyba pytanie zadane przez hellYeahEnT. SKoro się da do kilkudziesięciu procent rocznie tak prosto, to przecież kredyty są dużo niżej oprocentowane Niech bank Cie zastackuje!

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Napisane przez czerstwyjan
Stąd chyba pytanie zadane przez hellYeahEnT. SKoro się da do kilkudziesięciu procent rocznie tak prosto, to przecież kredyty są dużo niżej oprocentowane Niech bank Cie zastackuje!

To tak nie działa.
Dla banków handel na agresywnych rynkach finansowych nie jest zabezpieczeniem.
Banki udzielają jedynie kredytów na zakup akcji.
Kiedyś takowy miałem i dobrze zarabiałem.
Ale zachciało się więcej, wtedy przeszedłem na rynki terminowe...i zbankrutowałem.
Potem szukałem czegoś, co da mi zarobek bez kapitału i tak znalazłem pokera.
Poker daje ponadprzeciętne zyski, ale zabiera mnóstwo godzin na grindowanie.
A rynki finansowe to właściwie 5 minut - decyzja na dany dzień i to wszystko.
Ale trzeba mięć kapitał jakieś 50k PLN, by zarabiać na tym godziwą pensję.
A ryzyko w krótkim terminie szalone. Nie da się mieć każdego miesiąca na plus.

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

Najpierw trzeba w hooy się uczyć, mieć mindset i duży kapitał startowy. A potem wyjdzie jakaś menda z FEDu czy innego banku/rządu, coś chlapnie w TV i łapiemy stoplossy.
Można zacząć z paroma $$ na koncie "centowym". Fajna zabawa.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

A Ty Yoovan dlaczego to rzuciłeś? Pewnie brak kapitału tak, jak u mnie.
A co do tego, ile trzeba się uczyć...mi to zajęło w sumie kilka lat.
A teraz na rachunku demo się bawię :-)

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

Nie mogłem osiągnąć równowagi pomiędzy strachem i chciwością. A to zawsze kończy się torbą.

Pragnę dodać, że wartałoby wiedzieć kiedy jaki kraj wykupuje obligacje, gdzie i o co będzie jutro następna wojna/trzęsienie ziemi/wybuch wulkanu, kiedy jakiś rząd ukradnie ludziom kasę (Cypr) i milion innych rzeczy.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Napisane przez yoovan
Nie mogłem osiągnąć równowagi pomiędzy strachem i chciwością. A to zawsze kończy się torbą.

To fakt. Żelazny mindset to podstawa.

Odpowiedz
Cytat