Mam pytanie odnośnie gry sng heads-up 1.50$turbo na pokerstarsach uważacie że to dobry pomysł na początek mając 10$ . Przyznam że całkiem odpowiada mi taka rozgrywka bo jest dynamiczna i szybka ale nie wiem jak z opłacalnością niestety mało tutaj artów które mogły by mi pomóc jeśli ktoś gra/grał prosiłbym o jakiekolwiek sensowne rady:)
Oj stary, nie byłbym pewien, czy na rozgrywki heads up z takim wpisowym wystarczyłoby Ci nawet 100$.
W celach relaksacyjnych jak cię to bawi to czemu nie, ale te 10$ uznaj za wydane z góry, bo szanse raczej małe na to że coś z tego będzie.
Jeśli nie to to czego mógłbym spróbować z takim kapitałem lub ile bym musiał wpłacić żeby móc grać tego rodzaju heads-upy ?
Do grania HU 50 BI na limit powinno wystarczyć, czyli dla ciebie 75$. Jest jeszcze kwestia skilla, czy go masz?
Hu za 1.5$ moim zdaniem spokojnie 30 buinow wystarczy, jeśli nie to po prostu jesteś słaby w Hu(trzeba być bardzo wszechstronnym i szybko wyłapywać błędy przeciwnika samemu ich unikająć, trzeba rozgrywać masę rąk, którymi w innych sng normalnie nie grasz) . 50 buinów to można od 7/15$(z nastawieniem na to drugie) stosować i kolejno wyżej, na początku nie ma co kisić rolla zbierająć na sitkach za 1.5$ z wysokim rake do 150 $ zbierać żeby wejść na 3.5$ gdzie poziom się nieznacznie różni.
Na początku polecałbym zacząć od nonturbo, żeby w pełni zaznajomić się ze strukturą oraz tendencjami na danych poziomach blindów jak również dopracować rozpoznawanie przeciwników oraz swoją strategię gry do konkretnych oponentów. W turbo błędy kosztują znacznie więcej.
co do artów to jest w dziale mtt&sng-->Heads up temat z linkiem do 2+2 i dobrego ~500 stronicowego pdf'a, w którym znajdziesz sporo przydatnych informacji, porad oraz przykładów rozdań.
rozegralem dzisiaj te sity, zagralem ich 20 i skonczylem na -10$, co drugi gracz to 100/80. Pokerem tego nazzwac nie można niestety
Napisane przez wc3razor
hmm analizując to co piszecie ... co mogę grać z takim bankrollem 10$ ?
ruletke
hmm analizując to co piszecie ... co mogę grać z takim bankrollem 10$ ?
z tym bankrollem powinieneś grać sitki360 osobowe z wpisowym 10centów,
ale to niestety też ruletka przynajmniej w początkowej fazie