Witam
czy warto kupic sobie tą pozycję. Jest ona obowiązkowa dla każdego gracza NL cashowego??
Bo wiem ze Harrington in holdem vol 1,2 i 3 są bardziej pod turnieje.
Proszę o wypowiedź
Witam
czy warto kupic sobie tą pozycję. Jest ona obowiązkowa dla każdego gracza NL cashowego??
Bo wiem ze Harrington in holdem vol 1,2 i 3 są bardziej pod turnieje.
Proszę o wypowiedź
No właśnie Harrington on holdem jest pod turnieje, do cashówek harrington on cashgames.
Sam chętnie bym wysłuchał jakiś dobrych propozycji do cashówek.
Edit:Coś mi się pokręciło
Obowiazkowa to nie, w obecnych czasach lepsze sa video+coaching, no ale wiaze sie to z wyzszymi kosztami. Ksiazka przyjemna, ale raczej na full ringi. Warto.
Harringron o holdem vol 1 2 sa tylk oi wylacznie o MTT. Polecam oczywiscie ta pozycje mimo iz styl prezentopwany przez autora jest dosyc tight i wydaje mi sie ze odbiega nieco od gry w dzisiejszych czasach. Mimo to ksiazka warta uwagi
Jestem cieka opinii o Harringtonie, bo 1 na cashe mam, ale jeszcze nie czytalem - slyszlaem opinie od dosc dobrych graczy, ze "Harrington skomplikowal zycie" ♠_wink: Wiec jak to jest?
Czytał ktoś NL holdem theory and practice????
Na jakie limity się przyda, na NL25 coś z tego zastosuję??
Przeczytałem kilkanaście stron i jak na razie dobre wrażenia, ale chyba na wyższe limity się nada, tak czy siak chyba przeczytam do końca, nie namiesza mi w głowie za badzo na mój lmit???
Napisane przez ripper92
Czytał ktoś NL holdem theory and practice????
Na jakie limity się przyda, na NL25 coś z tego zastosuję??
Przeczytałem kilkanaście stron i jak na razie dobre wrażenia, ale chyba na wyższe limity się nada, tak czy siak chyba przeczytam do końca, nie namiesza mi w głowie za badzo na mój lmit???
Weź się ogarnij.
HoCG
Jestem w trakcie vol.1. Dobrze sie czyta, fajnie wszysto wytlumaczone na dobrych przykladach. Mimo ze niektorych rozwiazan polecanych przez Harringtona raczej sie nie zastosuje w dzisejszych cash'ach ( limp okresonych ukladow dany % czasu) to i tak polecam. Ciekawe uzupelnie do filmikow video ze stron istruktarzowych.
jak już powiedziałem, warto przeczytać, dużo dobrych, ciekawych przykładów rozgrywanych rąk, można się dowiedzieć wiele ciekawych rzeczy, które np pomogą w przygotowaniu się na wyższe limity, no ale książki generalnie dla ludzi którzy chcą się rozwijać
Napisane przez Montana76
HoCGMimo ze niektorych rozwiazan polecanych przez Harringtona raczej sie nie zastosuje w dzisejszych cash'ach ( limp okresonych ukladow dany % czasu) to i tak polecam. Ciekawe uzupelnie do filmikow video ze stron istruktarzowych.
balansowanie gry. kiedys o to pytalem na forum ale nie znalazlo to uznania. ponoc na wyzszych stawkach mozna kombinowac. ale to chyba nie kwestia dzisiejszosci casha
Napisane przez ripper92
No właśnie Harrington on holdem jest pod turnieje, do cashówek harrington on cashgames.
Sam chętnie bym wysłuchał jakiś dobrych propozycji do cashówek.
Do 6max - e-book Ryana Fee. Darmowy, trzeba poszukać na google'u, bo nie pamiętam już adresu strony. Spokojnie wystarczy na pokonanie NL50, a może i wyższych stawek.
Dwa tomy Harrington on cashgames łyknąłem z przyjemnością
i gorąco polecam ♠_thumbsup:, aczkolwiek bardzo się zgadzam z SamRadziwill, że darmowy 6max - e-book Ryana Fee jest świetnym i soczystym rodzajem streszczenia do cashówek. Wszystko bardzo jasno i konkretnie. Najbardziej podoba mi się na końcu e-booka, opinia Ryana o Multitablingu. Sprowadza się do tego, że tak naprawdę chcąc zarabiać kasę nie graj więcej niż maksymalnie cztery stoły. Grając 6-8 możesz jeszcze nawet podejmować w miarę dobre decyzje praktycznie jak robot, oczywiście jeżeli należysz do wygrywających graczy. Grając więcej niż 8 jeszcze bardziej zmieniasz się w robota, a decyzje coraz bardziej "beznadziejne i rozregulowane". Jeżeli w długim okresie czasu naprawdę chcecie zarobić przyzwoitą kasę grajcie maksymalnie cztery stoły, lub mniej. Ja na początku też szalałem, dochodziłem nawet do 12, a dzisiaj gram maksymalnie dwa stoły i uwielbiam obserwować przeciwnikow, czuję że cały czas się uczę i najważniejsze jestem człowiekiem, a nie robotem ♠_thumbsup:
Z tymi 4 stolami to jest swieta prawda
Mozna spokojnie obserwowac przeciwnikow i skupic sie na ich imagu jak i swoim co naprawde prowadzi do zwiekszenia winrate nawet w mniejszych spotach kiedy te roznice sa niezauwazalne
Do 6max - e-book Ryana Fee. Darmowy, trzeba poszukać na google'u, bo nie pamiętam już adresu strony. Spokojnie wystarczy na pokonanie NL50, a może i wyższych stawek.
http://www.raise.ch/files/Ryan_Fees_6maxNL_Guide.pdf
Napisane przez yaqbpl
Napisane przez Montana76
HoCGMimo ze niektorych rozwiazan polecanych przez Harringtona raczej sie nie zastosuje w dzisejszych cash'ach ( limp okresonych ukladow dany % czasu) to i tak polecam. Ciekawe uzupelnie do filmikow video ze stron istruktarzowych.
balansowanie gry. kiedys o to pytalem na forum ale nie znalazlo to uznania. ponoc na wyzszych stawkach mozna kombinowac. ale to chyba nie kwestia dzisiejszosci casha
Poprostu limpy raczej nie maja sensu w cashow online, tak wiec takie balansowanie gry w ten sposob raczej odpada.
Co to CotW, ze lepsze do online micro-small pewnie tak, ale Harrington przedstawia bardzej ogolne podejscie. Jak ktos lubi poczytac ksiazke to nie ma przeciwskazan. Zreszta jedno nie wyklucza drugiego. Analizy rak by Harrington rox
Limpy nie maja sensu bo na wstepie jest rake ktory juz daje kilka % equity mniej + przy dzisiejszej agresji ciezko grac oop rozne srednie rece.
Ten e-book Ryana Fee nada się do FR????
Może powiem tak, co najlepiej przeczytać(oprócz artów oczywiście) do cashówek NL FR 25-50.
Woland podal Ci link do CotW z 2+2 wyzej. Jak nie czytales jeszcze to napewno warto.