Przejdź do forum
Harrington in Cash ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Harrington in Cash Game vol I i II

20 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,520 Wyświetlenia
18071987
Oldschool Grinder

Witam

czy warto kupic sobie tą pozycję. Jest ona obowiązkowa dla każdego gracza NL cashowego??

Bo wiem ze Harrington in holdem vol 1,2 i 3 są bardziej pod turnieje.

Proszę o wypowiedź

19 odpowiedzi
autic
Elite Grinder

dobre książki, warto kupić

ripper92
BlackMember

No właśnie Harrington on holdem jest pod turnieje, do cashówek harrington on cashgames.
Sam chętnie bym wysłuchał jakiś dobrych propozycji do cashówek.

Edit:Coś mi się pokręciło :D

kfas
Elite Grinder

Obowiazkowa to nie, w obecnych czasach lepsze sa video+coaching, no ale wiaze sie to z wyzszymi kosztami. Ksiazka przyjemna, ale raczej na full ringi. Warto.

HandOnFire
BlackMember

Harringron o holdem vol 1 2 sa tylk oi wylacznie o MTT. Polecam oczywiscie ta pozycje mimo iz styl prezentopwany przez autora jest dosyc tight i wydaje mi sie ze odbiega nieco od gry w dzisiejszych czasach. Mimo to ksiazka warta uwagi

slimy3
Oldschool Grinder

Jestem cieka opinii o Harringtonie, bo 1 na cashe mam, ale jeszcze nie czytalem - slyszlaem opinie od dosc dobrych graczy, ze "Harrington skomplikowal zycie" _wink: Wiec jak to jest?

ripper92
BlackMember

Czytał ktoś NL holdem theory and practice????
Na jakie limity się przyda, na NL25 coś z tego zastosuję??
Przeczytałem kilkanaście stron i jak na razie dobre wrażenia, ale chyba na wyższe limity się nada, tak czy siak chyba przeczytam do końca, nie namiesza mi w głowie za badzo na mój lmit???

arturh
PokerStrategist

Napisane przez ripper92
Czytał ktoś NL holdem theory and practice????
Na jakie limity się przyda, na NL25 coś z tego zastosuję??
Przeczytałem kilkanaście stron i jak na razie dobre wrażenia, ale chyba na wyższe limity się nada, tak czy siak chyba przeczytam do końca, nie namiesza mi w głowie za badzo na mój lmit???

Weź się ogarnij.

Montana76
Oldschool Grinder

HoCG

Jestem w trakcie vol.1. Dobrze sie czyta, fajnie wszysto wytlumaczone na dobrych przykladach. Mimo ze niektorych rozwiazan polecanych przez Harringtona raczej sie nie zastosuje w dzisejszych cash'ach ( limp okresonych ukladow dany % czasu) to i tak polecam. Ciekawe uzupelnie do filmikow video ze stron istruktarzowych.

autic
Elite Grinder

jak już powiedziałem, warto przeczytać, dużo dobrych, ciekawych przykładów rozgrywanych rąk, można się dowiedzieć wiele ciekawych rzeczy, które np pomogą w przygotowaniu się na wyższe limity, no ale książki generalnie dla ludzi którzy chcą się rozwijać

yaqbpl
Oldschool Grinder

Napisane przez Montana76
HoCG

Mimo ze niektorych rozwiazan polecanych przez Harringtona raczej sie nie zastosuje w dzisejszych cash'ach ( limp okresonych ukladow dany % czasu) to i tak polecam. Ciekawe uzupelnie do filmikow video ze stron istruktarzowych.

balansowanie gry. kiedys o to pytalem na forum ale nie znalazlo to uznania. ponoc na wyzszych stawkach mozna kombinowac. ale to chyba nie kwestia dzisiejszosci casha

SamRadziwill
Elite Grinder

Napisane przez ripper92
No właśnie Harrington on holdem jest pod turnieje, do cashówek harrington on cashgames.
Sam chętnie bym wysłuchał jakiś dobrych propozycji do cashówek.

Do 6max - e-book Ryana Fee. Darmowy, trzeba poszukać na google'u, bo nie pamiętam już adresu strony. Spokojnie wystarczy na pokonanie NL50, a może i wyższych stawek.

Wolandooo
Oldschool Grinder

Dwa tomy Harrington on cashgames łyknąłem z przyjemnością :f_cool: i gorąco polecam _thumbsup:, aczkolwiek bardzo się zgadzam z SamRadziwill, że darmowy 6max - e-book Ryana Fee jest świetnym i soczystym rodzajem streszczenia do cashówek. Wszystko bardzo jasno i konkretnie. Najbardziej podoba mi się na końcu e-booka, opinia Ryana o Multitablingu. Sprowadza się do tego, że tak naprawdę chcąc zarabiać kasę nie graj więcej niż maksymalnie cztery stoły. Grając 6-8 możesz jeszcze nawet podejmować w miarę dobre decyzje praktycznie jak robot, oczywiście jeżeli należysz do wygrywających graczy. Grając więcej niż 8 jeszcze bardziej zmieniasz się w robota, a decyzje coraz bardziej "beznadziejne i rozregulowane". Jeżeli w długim okresie czasu naprawdę chcecie zarobić przyzwoitą kasę grajcie maksymalnie cztery stoły, lub mniej. Ja na początku też szalałem, dochodziłem nawet do 12, a dzisiaj gram maksymalnie dwa stoły i uwielbiam obserwować przeciwnikow, czuję że cały czas się uczę i najważniejsze jestem człowiekiem, a nie robotem _thumbsup:

Sterwor
Oldschool Grinder

Z tymi 4 stolami to jest swieta prawda :) Mozna spokojnie obserwowac przeciwnikow i skupic sie na ich imagu jak i swoim co naprawde prowadzi do zwiekszenia winrate nawet w mniejszych spotach kiedy te roznice sa niezauwazalne :f_thumbsup:

Do 6max - e-book Ryana Fee. Darmowy, trzeba poszukać na google'u, bo nie pamiętam już adresu strony. Spokojnie wystarczy na pokonanie NL50, a może i wyższych stawek.

http://www.raise.ch/files/Ryan_Fees_6maxNL_Guide.pdf

Montana76
Oldschool Grinder

Napisane przez yaqbpl

Napisane przez Montana76
HoCG

Mimo ze niektorych rozwiazan polecanych przez Harringtona raczej sie nie zastosuje w dzisejszych cash'ach ( limp okresonych ukladow dany % czasu) to i tak polecam. Ciekawe uzupelnie do filmikow video ze stron istruktarzowych.

balansowanie gry. kiedys o to pytalem na forum ale nie znalazlo to uznania. ponoc na wyzszych stawkach mozna kombinowac. ale to chyba nie kwestia dzisiejszosci casha

Poprostu limpy raczej nie maja sensu w cashow online, tak wiec takie balansowanie gry w ten sposob raczej odpada.

Co to CotW, ze lepsze do online micro-small pewnie tak, ale Harrington przedstawia bardzej ogolne podejscie. Jak ktos lubi poczytac ksiazke to nie ma przeciwskazan. Zreszta jedno nie wyklucza drugiego. Analizy rak by Harrington rox :D

Sterwor
Oldschool Grinder

Limpy nie maja sensu bo na wstepie jest rake ktory juz daje kilka % equity mniej + przy dzisiejszej agresji ciezko grac oop rozne srednie rece.

ripper92
BlackMember

Ten e-book Ryana Fee nada się do FR????

Może powiem tak, co najlepiej przeczytać(oprócz artów oczywiście) do cashówek NL FR 25-50.

Montana76
Oldschool Grinder

Woland podal Ci link do CotW z 2+2 wyzej. Jak nie czytales jeszcze to napewno warto.