Przejdź do forum
Granice legalności ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Granice legalności pokera

5 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
1,007 Wyświetlenia
Trey9191
PokerStrategist

Witam, zaczynam od tego, że szukałem na forum i za bardzo nic nie znalazłem na ten temat. Do rzeczy... Jak jest z legalnością pokera? Wiem o tym, że na pewno gra w pokera na pieniądze odpada, ale czy mogę grać ze znajomymi w pokera na żetony nie mając przy sobie gotówki? Ciekawi mnie kwestia również gry 4fun w miejscach publicznych typu park itp.?
Jeżeli ktoś więcej wie na ten temat, najlepiej proszę o popieranie swojej wypowiedzi konkretnymi ustawami czy paragrafami prawnymi.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
queristo
PokerStrategist

Wystarczy przestudiować ustawę o grach hazardowych.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

heh no to pomogles :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
Trey9191 Autor wątku
Trey9191
PokerStrategist

Podbijam, ktoś pomoże?

Odpowiedz
Cytat
leeloo80
PokerStrategist

Zbyt wielka skrupulatność powoduje czasami, że częściej się jest kopanym w zadek. Pokerowa ustawa zgodnie z wyrokiem UE jest nieprawidłowa a jaka jest ustawa w PL to podobno wszyscy mówią, że nieprawidłowa; co także potwierdzają różne wyroki. Nie wiedza czasami jest lepsza niż skrupulatna wiedza i jej obnażanie.
BTW Przykład: Proszę Pana czy mogę się wysikać pod drzewkiem w parku jak mnie się bardzo chce i nikogo nie ma w około. Nie mogę już wytrzymać i nie ma toalety w pobliżu. Mogęęęęęę?
NIE nie wolno bo to zakazane. Aha dziękuje i przepraszam no trudno zrobię w majtki.
Czasami mam wrażenie, że właśnie o takie rzeczy na siłę pytamy więc nie ma się co dziwić, że nie chcą odpisać!
Mam nadzieję, że rozumiesz mnie w dobrej wierze. Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat