Przejdź do forum
Gra ruskich

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Gra ruskich

14 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,487 Wyświetlenia
chandlerr12

..

aha fajnie nie zapisało mi ręki...
jak znajdę to wkleję...
ale rzecz w tym, że jeden rusek (1) ma 60k, drugi (2) 25k...
na flopie AAx, 1-check, 2-raise 7k, 1 call
potem dochodzi x, 1 check, 2 raise 8k, 1 call
river x - 1 raise 1k, 2 reraise 2k, 1 allin, 2 call

i 1 ma AAAxx, dwójka nie ma nic! NIE MA KURWA NIC... i na riverze z niczym sprawdza (miał Q6)..jak znajdę tą rękę to wrzucę...

nie pierwszy raz widzę takie zagrania rusków...

hehe niech mi ktoś wytłumaczy jak to możliwe, że nie mam tej ręki? Mam jedną, gdzie grałem na jednym stole, potem mnie przeniesiono na inny, ta akcja ruskich i tej ręki nie ma w historii, jest dopiero następna...

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
wsngwo6

ruscy grają innego pokera

Odpowiedz
Cytat
Wojaq

ruscy nawet mogą raisować po checku :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
eLKomendante

Napisane przez Wojaq
ruscy nawet mogą raisować po checku :f_cool:

:) dobre (nie wiem jak sie robi lapke w góre)

Odpowiedz
Cytat
mbary92

To jest wyższy poker. My tego nie rozumiemy. proste

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

może grali w hi/ low

Odpowiedz
Cytat
PiriPara

Rosja to nie kraj, to stan umyslu

Odpowiedz
Cytat

Tam chleb kroi Ciebie :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
jacknintyfour

Napisane przez OMGEricCartman89
Tam chleb kroi Ciebie :ayfkm:

HAHHAHAHHA, aż wyplułem harbatkę _thumbsup: :f_thumbsup: :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
thefoe

i wlasnie m.in. dlatego sie dziwie polskiej pokerowej frazeologii typu "nie chcemy grac w jednej grupie z Rosjanami " (w sensie: daleko od zachodnich fiszy). Na pewno nie sa to epickie fisze jak Francuzji, czy Kanadyjczycy ale nie jest to tak, ze granie z nimi jest -EV. Raczej prezentuja co najwyzej styl tight-weak, okupuja niskie stawki i graja perdylion stolow. Nie zdziwilbym sie gdyby mieli najwiekszy volume per capita z wszytkich pokerowych nacji. Juz z tego powodu jest niemozliwe zeby nie byli do skutecznej eksploatacji. Ja osobiscie nie lubie grac przecziwko Brytjczykom: poker jest tam tak malo popularnny, ze jak ktos juz gra to tylko dlatego, ze jest wygrywajacy. Polaków tez unikam jak sie da. Rosjan i Ukraincow wiram z otwartymi rekami. No, ale ja gram na nano wiec moze nie wiem o czym pisze :D

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Mnie Rosjanie w pokerze wkurzają, bo tam maniaków najwięcej chyba. Staram się patrzeć na kraj, bo jak widzę Niemca, który dziwnie raise'uje i nie wiem nic o nim, to wolę spasować, ale wschodnia Europa rządzi się swoimi prawami.

Odpowiedz
Cytat

IN SOVIET RUSSIA POKER PLAYS YOU.

Włożyłem więc do walizeczki sześć butelek absolutu, ale Leszek Drewniak uświadomił mi, że z samą wódką nie wypada jechać. Za składkowe pieniądze kupiliśmy magnetowid na stadionie X-lecia. I w drogę. Wszedłem na teren jednostki. Przed budynkiem dowództwa, obok przeszklonej budki, na kamiennym postumencie stał wartownik z kałachem, nieruchomo jak posąg. Dziwny widok. Ale prawdziwe zdziwienie ogarnęło mnie po opróżnieniu drugiej butelki. Mój gospodarz traktował wódkę z zachłanną radością, sympatią, szacunkiem, bezgranicznie. Bezgranicznie! – to najwłaściwsze określenie. Jak mu dotrzymać kroku? Co prawda, przewidując ostre picie, zjadłem przedtem dwa węgorze, ale czy przy takim tempie uda mi się zachować przytomność? Pierwsza część rozmowy toczyła się w gabinecie. Na prośbę gospodarza przenieśliśmy się do sauny. Może chciał sprawdzić, czy nie mam przy sobie mikrofonu? Może lubił pić w wysokiej temperaturze? Pewnie i jedno, i drugie. Wygrzewamy się, pijemy. Pułkownik podsuwa mi zakąski, suszone rybki o zapachu dojrzałego sera pleśniowego. Odpowiadam – trawestując słowa Siergieja Bondarczuka z Losu człowieka – że twardy polski żołnierz po drugim litrze nie zakąsza. Nagle pułkownik mówi: „Daję ci tę antenę! – No to zdrowie!... – Wypiliśmy. – A może chcesz szklarnię?... – Chcę – odpowiadam. – Masz szklarnię!... – Pijemy. Patrzy na mnie, uśmiecha się i mówi: – Mam też budynek mieszkalny…”.

Większość ściągniętych z całej polski żołnierzy GROM-u mieszkało w internacie Akademii Obrony Narodowej – dzięki życzliwości rektora AON gen. Tadeusza Jemioło. Ale jak długo można mieszkać w internacie, z dala od rodziny? To źle wpływa na kondycję psychiczną komandosów. Pocieszałem ich, mówiąc, że dostają pieniądze za to, za co inni muszą słono płacić: skaczą ze spadochronem, chodzą po górach, jeżdżą na nartach, nurkują… pociecha mało skuteczna. Ludziom o tak wysokich kwalifikacjach należą się szczególnie dobre warunki, a tymczasem jacyś urzędnicy wymyślili sobie, że skoro GROM jest małą jednostką, to będzie dostawał rocznie jedno mieszkanie. W internacie było dość tłoczno, ale zwykły student pewnie by nie narzekał. Rzecz w tym, że żołnierze GROM-u, zapaleńcy, przeznaczali czas wolny, czas odpoczynku, na ćwiczenie procedur zajmowania pomieszczeń. Jedynym miejscem, w którym to mogli robić, był właśnie internat. Dochodziło do scysji ze sprzątaczkami… więc słysząc słowa rosyjskiego pułkownika, zaniemówiłem z wrażenia. „Mam budynek. Siedemdziesiąt cztery mieszkania. Chcesz?... – Kiwnąłem głową. – To ja wydam zakaz demontażu instalacji…” – powiedział mój dobroczyńca ze Specnazu i uniósł szklankę. Wypiliśmy.

Następnego ranka nadal byłem pijany. Trudno, trzeba iść i załatwić ważne sprawy mojej jednostki. Gdy wychodziłem z domu, żona znacząco popukała się w czoło: „Jak cię szlag trafi, to będziesz z Diabłem (moim zastępcą, Leszkiem Drewniakiem) te ważne sprawy załatwiał”. Poszedłem do lekarza. Stwierdził, że mam we krwi śmiertelną dawkę alkoholu. Śmiertelną! Nie żartował.

- Sławomir Petelicki, Michał Komar
GROM. Siła i honor

Odpowiedz
Cytat
sz3sz

in soviet russia river hits you

Odpowiedz
Cytat
roommate1000

Pograjcie Omahe H/L na dwa flopy w Ukraińskim kasynie gdzie dają alko za free, wtedy wszystko stanie sie jasne ;)

Odpowiedz
Cytat