Przejdź do forum
Gra na wirtualne pi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Gra na wirtualne pieniądze nie ma sensu -,-

25 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
2,076 Wyświetlenia

Witam! Z tej strony CJ Marx :)
Jestem początkującym graczem w Texas Hold`em, na etapie gry na wirtualne pieniądze. Doszedłem w końcu do wniosku, że gra na wirtualne pieniądze nie ma sensu. I nie chodzi mi o to, że nic nie wygram nawet jak będę miał 100,000 play moneys, tylko że ta gra uczy złych nawyków. Ludzie tam przed flopem przebijają ciągle mając w ręce dowolne karty. Blefy w ogóle nie mają sensu. Nie ma możliwości zwiększania swoich umiejętności. Ciężko jest zebrać informacje o danym graczu. Ech... szybciej zebrać kasę i zacząć grać na prawdziwe pieniądze na PokerStarsie... :)

Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
24 odpowiedzi
Greendam
Poker Player

Graj freerole. Procent szaleńców zawsze mniejszy , a i zarobić możesz

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No to prawda. Ale uważam, że lepszym rozwiązaniem będzie wpłacić na start te 10 dolców i grać na najniższych limitach.

Odpowiedz
Cytat
0kamel0
PokerStrategist

Jeśli ktoś chce z pokera wynieść coś więcej niż dobra zabawę to gra na playmoney powinna służyć jedynie do poznania układów/softu.
Gra na real money to już inne podejście :)

pozdro

Odpowiedz
Cytat
Greendam
Poker Player

Napisane przez cjmarx
No to prawda. Ale uważam, że lepszym rozwiązaniem będzie wpłacić na start te 10 dolców i grać na najniższych limitach.

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie jakiego typu graczem jesteś ? Co lubisz grać i w czym chcesz się szkolić.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jestem graczem bardzo początkującym, popełniam dużo błędów. Lubię grać NL Hold`em na stołach 9-osobowych. A szkolić chcę całą swoją grę, wykorzystywanie pozycji, żeby popełniać coraz mniej błędów, stawać się coraz lepszym graczem.

Odpowiedz
Cytat
babcia2333
Poker Player

cz.. na play money to jedynie headsupy mozna sobie ćwiczyć bo w miare beda przypominać te na real money..

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez babcia2333
cz.. na play money to jedynie headsupy mozna sobie ćwiczyć bo w miare beda przypominać te na real money..

No i ja je ćwiczę :)

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz
PokerStrategist

Nikt nie zauważył, że 10$ to trochę za mało?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dlaczego to za mało?

Odpowiedz
Cytat
Deemerus
Elite Grinder

Napisane przez cjmarx
Dlaczego to za mało?

Nawet grając poprawnie można je przegrać na najniższych limitach przez pecha.

Kolega żartuje, nie powinien tak pisać początkującemu :P.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To w takim razie od jakiej sumy zacząć? 20, 30 dolarów?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kolega żartuje, nie powinien tak pisać początkującemu :P.

Czyli HU na playmoney nie przypominają HU na realmoney? :)

Odpowiedz
Cytat
yoe853
Oldschool Grinder

tak z 50$ by było ok

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

Napisane przez cjmarx
To w takim razie od jakiej sumy zacząć? 20, 30 dolarów?

25 bi na NL2.

Odpowiedz
Cytat
dewast
Oldschool Grinder

Kolego jeśli zadajesz pytanie jaka kwotę powinienes wpłacic, to znaczy, że nie czytałes artykułów, ponieważ nie masz pojęcia o Bankroll Management. Zanim wpłacisz pierwsze pieniądze polecam najpierw zapoznac się z artykułami i filmami szkoleniowymi dla najnizszych stawek. I oczywiście jak wyżej zostało wspomniane najlepiej wpłacic 50$, czyli 25BI na NL2

Odpowiedz
Cytat
kustra
Elite Grinder

Fascynująca historia.

Odpowiedz
Cytat
Deemerus
Elite Grinder

Napisane przez dewast
Kolego jeśli zadajesz pytanie jaka kwotę powinienes wpłacic, to znaczy, że nie czytałes artykułów, ponieważ nie masz pojęcia o Bankroll Management. Zanim wpłacisz pierwsze pieniądze polecam najpierw zapoznac się z artykułami i filmami szkoleniowymi dla najnizszych stawek. I oczywiście jak wyżej zostało wspomniane najlepiej wpłacic 50$, czyli 25BI na NL2

Kurde nie przyszło mi do głowy że skoro pyta to nie wie.

Odpowiedz
Cytat
dewast
Oldschool Grinder

Deemerus wg logiki jaka się posługuje, a jest to powszechnie używana logika klasyczna, sens mojej wypowiedzi jest inny niż wskazywałaby Twoja ironia. Jeżeli posługujesz się inna logiką, to zaznacz przed wpisem, żebym wiedział jak się ustosunkować

Odpowiedz
Cytat
Deemerus
Elite Grinder

[Treść edytowana]

//Flame - imgoingtomirage

Odpowiedz
Cytat