Przejdź do forum
Gra FL na Titan Pok...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Gra FL na Titan Poker

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
603 Wyświetlenia
kawe
PokerStrategist

Witam.

Mam dylemat... gram FL na Titanie na stołach 0,10/0,20 i nie wiem czy to tylko moje odczucie czy trudno (w sensie mało rąk rozegranych i trudno o zysk) jest tam grać na FL a może na tych limitach, chociaż podejrzewam że może to też być przyczyna że gram wg. SHC i zaczynam dopiero grać na outs i odds a przy graniu ściśle według SHC jest mało sytuacji gdzie mogę poćwiczyć outs odds.

Może tak to powiem. Grałem wcześniej na FL na Titanie i z 50 $ sukcesywnie zrobiłem 90 $ jednak musiałem na dłuższy czas odstawić gre w pokera i teraz znowu zaczynam i pomimo przeczytania ponownie artykułów basic jakoś ta gra jest "inna". Z tematów na poziomie brąz przeczytałem "Gra przed flopem: podstawowe koncepcje", "Gra po flopie: pokerowa matematyka - outy i oddy" i "Gra przed flopem: więcej informacji" ale po tym ostatnim uważam że muszę potrenować oddsy zanim przejdę dalej.

Proszę was o naprowadzenie mnie na dobrą ścieżkę :P ponieważ czuje że stoję w miejscu.

Z góry dziękuję bardzo.

Pozdrawiam Kawe

i jeszcze jedno...

Z której tabelki outs/odds korzystać ?

chyba najbardziej precyzyjna ->

7 odpowiedzi

Cześć!

Graj wg SHC jeśli nie czujesz się zbyt pewnie na postflopie

Skup się na grze postflop - wróć do artykułów Basic dotyczących rozgrywania gotowych rąk i draw'ów, może coś jeszcze nie jest w 100% jasne dla Ciebie. Analizuj po sesji własne rozdania i wstawiaj problematyczne na forum ale też przeglądaj rozdania innych.

Jeśli chodzi o tabelkę Outs i Odds - myślę, że ta z artykułu w dziale Strategia jest chyba bardziej czytelna i łatwiej wpada w pamięć a przecież o to chodzi

Mi osobiście bardzo pomogły treningi Masterjari'ego i Panadola - polecam

P.S. Wiem, że to co napisałem brzmi banalnie ale nie ma lepszej drogi - artykuły, filmiki, treningi, analiza własnej gry, praktyka, i tak w kółko ;)

kawe Autor wątku
kawe
PokerStrategist

"Mi osobiście bardzo pomogły treningi Masterjari'ego i Panadola - polecam"

jeśli można wiedzieć to które treningi ? :P

1. co do gry po flopie to czy trzymać się sztywno tego co w basic czy może bardziej "przestawiać" się na liczenie outs odds ?

2. co do gry pre-flop to czy tabelka SHC w dalszym rozwijaniu się czasem nie odchodzi na bok ?

slimy3
Oldschool Grinder

Mój brat grał na Titanie i szło mu okropnie, praktycznie cały czas na zero. Jak mógł już wypłacić kasę od PokerStrategy to namówiłem go na PokerStars i idzie mu duuużo lepiej. Nie chce mówić, że na Titanie nie ma fishy i że może zmiana platformy to nie rozwiązanie, ale wydaje mi się, że pomóc może, więc warto się zastanowić jak jest możliwość ;)

Co do filmików to jak najbardziej też! I coachingi obowiązkowo! ;)

1. co do gry po flopie to czy trzymać się sztywno tego co w basic czy może bardziej "przestawiać" się na liczenie outs odds ?

na FR grałem sztywno to co w artach - nawet pot odds nie trzeba liczyc na początku, bo jest "jak masz gutshota to możesz sprawdzić jak podbicię przeciwnika jest mniejsze niż 1/10 puli" :) Ale liczyc outsów trzeba się uczyć, a jeszcze ważniejsze to by dobrze odliczać outy.

2. co do gry pre-flop to czy tabelka SHC w dalszym rozwijaniu się czasem nie odchodzi na bok ?

zalezy jaki masz cel - ja chcialem jak najszybciej wejsc na SH, wiec grałem FR do 0.5$1 ze standardowa SHC, a po przjesciu na SH już gra się ORC. SHC na mikrostawki jest wystarczająca, jak jest wyżej to nie wiem bo nie grałem. A na SH idzie mi tragicznie, więc też się nie wypowiadam ;)

kawe Autor wątku
kawe
PokerStrategist

tzn. jak wypłacić kasę od pokerstrategy ? jaki jest warunek ? bo szczerze mówiąc myślałem o zmianie platformy już wcześniej ponieważ słyszałem że Titan jest trudną platformą.

P.S. FR ? ORC ? :P przepraszam za mój "poziom" wiedzy ale nie znam tych skrótów

slimy3
Oldschool Grinder

spróbuj wypłacić pieniądze z Titana na moneybookers albo na Netka jak sie uda to super ;) Jak nie to dostaniesz mailem info co jeszcze musisz zrobic.

FR - full ring (9-10 graczy przy stole)
SH - short handed (3-6 graczy przy stole)
ORC - Open Raising Chart (takie SHC dla stołów SH)

LeonidasPL
Oldschool Grinder

slimy3 napisał
Nie chce mówić, że na Titanie nie ma fishy i że może zmiana platformy to nie rozwiązanie, ale wydaje mi się, że pomóc może, więc warto się zastanowić jak jest możliwość ;)

Na 1/2 FL SH są tacy goście, którzy dają mi kasę szybciej niż bankomat. :) Więc myślę, że to nie w tym problem. 0.1/0.2 da się z podstawową wiedzą MIAŻDŻYĆ. Zatem zapraszam Cię kawe do ponownego zapoznania się z artami i obejrzenia kilku filmików.

@ JZF83, ostanio Cię na stolikach 0.5/1 na iPoker widywałem. Nie wiedziałem nawet, że jesteś z PS. Niestety często byłem na tilcie, więc jeżeli w szale rzucałem jakieś obelrzywe słowa pod Twoim adresem, to przepraszam. Peace man. :)

kawe napisał
"Mi osobiście bardzo pomogły treningi Masterjari'ego i Panadola - polecam"

jeśli można wiedzieć to które treningi ?

W zasadzie to uczęszczałem na każdy trening FL jaki był w harmonogramie :P

Teraz regularnie bywam na Teorii Pokera, Teorii Fixed Limit, Fixed limit - Short Handed - 2$/4$, Fixed Limit - Short Handed - 0.5$/1$. Treningi Full Ring też odwiedzam w miarę możliwości, nauki nigdy za wiele :P

Dlaczego coachingi mi pomogły? Myślę że na mikro stawkach grałem za mało agresywnie, takie scared money trochę, dlatego traciłem mnóstwo value i wynik nie był zadowalający.

Polecam też blog kolegi Pazurrr'a: Dlatego nie miażdżycie gierki mikrolimitowe...

@Leonidas
He, he. Jak bym wiedział, że na tilcie grasz to bym zmienił table selection :P
Żadnego bluzgania nie uświadczyłem, no hard feelings. :)