Cześć wszystkim postanowiłem podzielić się dzisiejszą sytuacją, możliwe, że kogoś również to spotkało. Mianowicie zadzwonił dzisiaj do mnie numer +48 604 *** 946, celowo nie podaje trzech środkowych cyfr. Po drugiej stronie słuchawki odezwał się Ukrainiec mówiący łamana polszczyzną, że został mi przyznany bonus z platformy GG poker w wysokości 0,3~ BTC. Próbowałem dopytać w ogóle skąd ma mój numer ale na GG jest on podany w danych konta (nie wiem, może mają jakiś wyciek). Fakt, że powoływał się na GG sprawił, że zainteresowałem się o czym on mówi. Wiadomo, na GG jest dużo różnych jackpotów losowych więc nie jest to niemożliwe, zebym coś tam dostał, wiadomo na węgiel będzie w razie czego. Gościu mówił żebym wpisał adres do przeglądarki na prywatny czat na co się nie zgodziłem i powiedziałem, ze nie bede niczego wpisywać ani odwiedzać strony, bo na 99% to jest scam. On, że nie i, że może mi maila wysłać oficjalnego z Binance, na co przystałem. Miał wysłać maila i oddzwonić o 14 ( dzwonił po 12 ). Zwrotnego telefonu nie otrzymałem, próbując dzwonić na jego numer telefon jest wyłączony. Numer telefonu sprawdziłem na stronie:
https://infonumer.pl/numer-telefonu/604576946
Ku przestrodze
Pozdrawiam