Przejdź do forum
GG Poker / Binance ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

GG Poker / Binance SCAM? - wpis ku przestrodze dla innych!

13 Posty
12 Użytkownicy
87 Reakcje
3,972 Wyświetlenia
WhizKid
Legacy Member

Cześć wszystkim postanowiłem podzielić się dzisiejszą sytuacją, możliwe, że kogoś również to spotkało. Mianowicie zadzwonił dzisiaj do mnie numer +48 604 *** 946, celowo nie podaje trzech środkowych cyfr. Po drugiej stronie słuchawki odezwał się Ukrainiec mówiący łamana polszczyzną, że został mi przyznany bonus z platformy GG poker w wysokości 0,3~ BTC. Próbowałem dopytać w ogóle skąd ma mój numer ale na GG jest on podany w danych konta (nie wiem, może mają jakiś wyciek). Fakt, że powoływał się na GG sprawił, że zainteresowałem się o czym on mówi. Wiadomo, na GG jest dużo różnych jackpotów losowych więc nie jest to niemożliwe, zebym coś tam dostał, wiadomo na węgiel będzie w razie czego. Gościu mówił żebym wpisał adres do przeglądarki na prywatny czat na co się nie zgodziłem i powiedziałem, ze nie bede niczego wpisywać ani odwiedzać strony, bo na 99% to jest scam. On, że nie i, że może mi maila wysłać oficjalnego z Binance, na co przystałem. Miał wysłać maila i oddzwonić o 14 ( dzwonił po 12 ). Zwrotnego telefonu nie otrzymałem, próbując dzwonić na jego numer telefon jest wyłączony. Numer telefonu sprawdziłem na stronie:

https://infonumer.pl/numer-telefonu/604576946

Ku przestrodze

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
KKingOfCards
PokerStrategist

potwierdzam miałem ten sam telefon

Odpowiedz
Cytat
yellowsock
Oldschool Grinder

Wyjaśnialiście z GG, że ludzie mają od nich wasz numer tel?

Odpowiedz
Cytat
Gomez224
PokerStrategist

ale w linku już podałeś pełny numer :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
luczyk10
PokerStrategist

Miałem podobną sytuacje jakieś 2 tygodnie temu tyle że nie GG a jakiś portfel kryptowalut, ponieważ się nie logowałem obracał moimi aktywami i wypracował mi 0,3 btc zysku. Też miałem się logować przez jakąś ich stronę aby wypłacić zysk bo to niby wymogi KNF... Pani miała oddzwonić wieczorem o i tak czekam dalej na moje 30 koła 😂

Odpowiedz
Cytat
Rinnok
Elite Grinder

nie odbierac gowien i blokowac numery :P

Odpowiedz
Cytat
Wojtalenko
Oldschool Grinder

Do mnie dzisiaj dzwonił jakiś numer 605...800 też sie Ukrainiec odezwał i też coś z krypto. Był ogólnie niemiły jak go zacząłęm bardziej dopytywać więc szybko sie rozłączyłem i zablokowałem numer, ale ciekawy jestem czy to ta sama akcja.

Odpowiedz
Cytat
nivero
Poker Player

Napisane przez WhizKid
Cześć wszystkim postanowiłem podzielić się dzisiejszą sytuacją, możliwe, że kogoś również to spotkało. Mianowicie zadzwonił dzisiaj do mnie numer +48 604 *** 946, celowo nie podaje trzech środkowych cyfr. Po drugiej stronie słuchawki odezwał się Ukrainiec mówiący łamana polszczyzną, że został mi przyznany bonus z platformy GG poker w wysokości 0,3~ BTC. Próbowałem dopytać w ogóle skąd ma mój numer ale na GG jest on podany w danych konta (nie wiem, może mają jakiś wyciek). Fakt, że powoływał się na GG sprawił, że zainteresowałem się o czym on mówi. Wiadomo, na GG jest dużo różnych jackpotów losowych więc nie jest to niemożliwe, zebym coś tam dostał, wiadomo na węgiel będzie w razie czego. Gościu mówił żebym wpisał adres do przeglądarki na prywatny czat na co się nie zgodziłem i powiedziałem, ze nie bede niczego wpisywać ani odwiedzać strony, bo na 99% to jest scam. On, że nie i, że może mi maila wysłać oficjalnego z Binance, na co przystałem. Miał wysłać maila i oddzwonić o 14 ( dzwonił po 12 ). Zwrotnego telefonu nie otrzymałem, próbując dzwonić na jego numer telefon jest wyłączony. Numer telefonu sprawdziłem na stronie:

https://infonumer.pl/numer-telefonu/604576946

Ku przestrodze

Pozdrawiam

a maila wysłał? może wyciek był z binance a nie gg?

Odpowiedz
Cytat
Mareckiy
PokerStrategist

ja jak nie znam numeru to nie odbieram, polecam ten styl życia :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
JanyWins
BlackMember

Ja to nawet jak kogoś znam to nie odbieram

Odpowiedz
Cytat
nivero
Poker Player

Napisane przez JanyWins
Ja to nawet jak kogoś znam to nie odbieram

znajomy wierzyciel? hehe zawsze warto sprawdzić w google nieznany numer i wtedy ewentualnie oddzwonić jak to nie scam.

Odpowiedz
Cytat
grackhack2
Oldschool Grinder

hhehe tak jest.... do mnie pedalaki tez dzwonily....niestety to nie Ukraince tylko smiecie z matuszki rossiji....podszywaja sie....od razu robcie blokade hakerom.....
:f_drink: :f_drink: :f_cry: :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
nivero
Poker Player

na uj w ogóle tam nr dawać.

Odpowiedz
Cytat