Przejdź do forum
FTP Rush Poker NEW!

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FTP Rush Poker NEW!

146 Posty
69 Użytkownicy
0 Reakcje
14.5 K Wyświetlenia
orys88

"Te nowy format gry w pokera powstał po to, aby maksymalnie skrócić czas oczekiwania pomiędzy rozdaniami i zapewnić graczom stały udział w rozgrywce. Będziesz rywalizować z dużą grupą przeciwników, a w każdym rozdaniu zmierzysz się z innymi graczami przy innym stole. Po spasowaniu zostaniesz natychmiast przeniesiony do innego stołu, gdzie weźmiesz udział w kolejnym rozdaniu."

No nic trzeba wypróbować i oceniać. :)
Piszcie czy wam podoba się nowy pomysł FTP czy też nie.

145 odpowiedzi

Krejzi! 300 rąk na godzine na jednym stole. Grałem na 2 na raz i non stop musialem klikać. W sumie fajny pomysł, ale nie widze sposobu na wygraną jak granie strasznie tight bo nie mamy pojecia z kim gramy (da sie PT skonfigurowac zeby wyswietlał statsy przed pierwsza ręka?)

BTW. Czekam aż znajdzie sie ktoś kto bedzie grał 10-20 na raz (nowy Boku!)

pawel9

Holy shit al jazda niezły hardkor :D

Bardzoo dobry pomysł, powiedziałbym nawet że rewolucyjny:)
Tylko chyba ciężko tak grać nie znając w ogóle przeciwników i z tego co widzę to są dostępne tylko limity nl10-nl50.

edit: ooo i jeszcze są stoły "shallow stack"
edit2: ooo2 przy stołach "regular" min buy in to teraz 35bb

Thorek

Temat zakładam tutaj, a nie w dziale FTP, bo jest to ciekawa innowacja, jeśli chodzi o rozgrywkę online'oweog pokera.

http://w.fulltiltpoker.com/pl/rush-poker/details?src=rushlobby

Co sądzicie o pomyśle FTP, jakie są wasze odczucia po pierwszych sesjach, czy myślicie, że ten pomysł się przyjmie i najważniejsze, czy gra w rush poker jest opłacalna? Zapraszam do dyskusji.

Sterwor

troche ogranicza jeden z glownych aspektow gry czyli obserwacje graczy

Nie gram na ftp, ale nie wyglada to jakos szczegolnie.. takie hit'n'run ;d

orys88 Autor wątku
orys88

Przyjemnie się gra. Fakt gra się tylko kartami programy "wspomagacze" raczej tutaj nie pomogą w ocenianiu przeciwnika :)
grałem na 2 stołach i jest niezły "zapierdal" z klikaniem fold x)
Po 30 min grania +80$.

dnochar

quick fold RULEZZZZZZ

SamRadziwill

Imho to nie jest poker...

pawel9

Jezu ale FTP będzie trzepać kasiore

Thorek

Pierwsze koty za płoty. Rozegrałem sobie 500 rozdań na dwóch stołach. Próbka całkowicie niemiarodajna, ale 1.5 BI do przodu było. Na pewno największą wadą jest fakt, że nie wiemy z kim gramy, bo każde rozdanie odbywa się w innym składzie, a co za tym idzie dość frustrujące jest, gdy 3 razy z rzędu dostajemy od różnych osób 3-bet na preflopie i nie wiadomo co z tym zrobić. Tutaj bardzo wychodzi brak statów. Z drugiej strony w rozmowie na skypie salyk słusznie stwierdził, że stoliki te mogą obfitować w sporą ilość słabych graczy, ponieważ ta grupa wybitnie nie ma cierpliwości, aby czekać na dobre karty i faktycznie podczas rozegranej sesji zauważyłem, że jest bardzo dużo słabych graczy, na których dość łatwo zarobić w grze postflop. Myślę, że będzie to ciekawy temat do dyskusji na kilka najbliższych dni.

Sterwor

dobra slabi gracze sa ale w zwiazku na brak statow nie wiemy czy stackowac sie z nimi z overpara np czy nie itp

Nie da się w to grać w pracy _ugly:

:) 20$ bonusu wyrobiłem w 1,5h :D

SamRadziwill

Kompletny debilizm... I jeszcze AA na TT zdążyłem przegrać po ai z overpairs na flopie :rolleyes:

salyk

Świetna maszynka do nabijania rake'u :f_thumbsup:
Słabych graczy będzie tam multum, ale jednak gra bez jakiejkolwiek wiedzy o przeciwniku to na pewno nie jest EV+ :P

SamRadziwill

Jaaa... 3 razy wrzucałem olki będąc huge favourite: wspomniane AA, set przegrany na backdoor drawa, para vs para preflop i przegrany jeszcze flip... Nigdy nie byłem zwolennikiem teorii spiskowych, ale może tu jeszcze podrasowali soft dla fishów? Nie wiem, czy jeszcze tam zagram, mimo, że powinno to być dochodowe...

shin0bi69

Moderatorzy: połaczcie tematy, bo sa dwa o tym samym

Mooris

połączyłem :)