witam mam takie pytanie czy zdarza sie wam foldowac seta na flopie ? np otwieram z 88 dostaje call i flop 89 J (2 piki) gram cb i dostaje re resie ,foldowanie jest chyba zbyt weak ,call tez chyba odpada bo drawuje za darmo wiec albo 3bet/push.Gram na gracza np vpip15/12pr.
Jest wogole opcja spasowania tego na flopie ,mowie oczywiscie o limitach nl 10 do nl 50
hmm odpowiadając na Twoje pytanie nigdy chyba mi nie zdarzyło zrzucic seta na flopie, nawet choćby były i 3 piki, jeśli grasz hu to prawdopodobieństwo że koleś dobiera do koloru jest tak małe, że możesz zaryzykować nawet slow play, co innego gdzie masz wiecej graczy w partii. Jeśli koleś robi Ci reraise wciskasz all in i jazda
pzdr
Ja również tak jak kolega wyżej, wrzucam stacka nawet jakby na flopie był 3 piki. Prawdopodobieństwo, że przeciwnik trafił kolor od flopa jest naprawdę małe, strita tak samo. Na pewno kiedyś tam sobie trafi, ale w dłuższej próbce będziesz z przodu.
nie dodaliście jeszcze, że nawet jak trafi bardzo rzadko tego flusha z flopa to masz jeszcze na samym flopie 6 outów do fulla (3x 9 3x J) i 1 out do quada wiec też nie jesteś całkiem w dupie
Nie folduj setów praktycznie nigdy, nawet jeśli ktoś trafi flusha masz po turnie 10 outów.
ja stackuje się z setem nawet jak są 4piki na flopie
Nawet jak się nadziejesz na wyższego seta, a zdarza się to bardzo rzadko, to masz jeszcze outy na quady. Jeśli chodzi o flushe to ekstremalnie rzadko villain będzie miał gotowy układ. Najczęściej będzie to tp+fd
No i czasem przegrywasz sety
ale Asy też, ale czy to argument, że by je foldować pf
nie wiem jak wam ale mi pt3 pokazuje jakieś niebotyczne sumy wygrane na 3of kind. Jakies 85 % tego to są sety właśnie. dodatkowo z setów czasem robią się fullhausy i tam też jakieś chore pieniądze są zarobione. Seta ja traktuje jako ultimate nuts, przegram - bit beat, reload jedziem dalej.
powiem wam tak
4 raz już z niskim flopem 22-55 miałem tak, że rozważałem zrzucenie, ponieważ nie widziałem opcji żeby taki gracz na flopie tak łatwo na MNIE wielkiego zajebistego TAGa
wrzucał stacka na flop i 4 razy jednak wrzucałem stacka ponieważ kiedyś powiedziałem sobie, że do NL50 albo nawet do NL100 nigdy tego seta na flop nie zrzucę. Nie trzeba dodawać, że za każdym razem zostałem pokonany przez wyższy set.
Wydaje mi się że to tego NL50 i tak nigdy nie zrzucę, ale postaram się notować akcję w których chciałem zrzucić i po AI byłem z tyłu. kto wie może jestem jakiś zajebisty set catcher (albo coś :facepalm:)
raz zrzucilem seta na flopie (matematycznie to byl blad, ale typ sie pochwalil stritem ;x), drugi raz wczoraj zrzucilem na turnie ;oo
jesli mam zrzucac to tylko na river ; d
i to z pianą na ustach, rzucając przekleństwami i wyzywając oponenta od jeb... fishow i donków
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($29.46)
BB ($12.79)
Hero ($10)
CO ($10.07)
BTN ($8.69)
Dealt to Hero K♦ K♥
Hero raises to $0.35, CO calls $0.35, BTN calls $0.35, fold, fold
FLOP ($1.20) A♠ J♠ K♠
Hero bets $0.90, CO calls $0.90, BTN raises to $8.34 (AI), Hero raises to $9.65 (AI), CO folds
TURN ($18.78) A♠ J♠ K♠ T♣
RIVER ($18.78) A♠ J♠ K♠ T♣ 2♦
Hero shows K♦ K♥
(Pre 82%, Flop 0.0%, Turn 0.0%)
BTN shows T♠ Q♠
(Pre 18%, Flop 100.0%, Turn 100.0%)
BTN wins $17.85
Napisane przez PMplast
ja stackuje się z setem nawet jak są 4piki na flopieNawet jak się nadziejesz na wyższego seta, a zdarza się to bardzo rzadko, to masz jeszcze outy na quady. Jeśli chodzi o flushe to ekstremalnie rzadko villain będzie miał gotowy układ. Najczęściej będzie to tp+fd
Przy 4 pikach to chyba już nie tak rzadko.
Napisane przez kortirion
Napisane przez PMplast
ja stackuje się z setem nawet jak są 4piki na flopieNawet jak się nadziejesz na wyższego seta, a zdarza się to bardzo rzadko, to masz jeszcze outy na quady. Jeśli chodzi o flushe to ekstremalnie rzadko villain będzie miał gotowy układ. Najczęściej będzie to tp+fd
Przy 4 pikach to chyba już nie tak rzadko.
Weź trzy głębokie oddechy i przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem
ps Jak już pisałem z niższym setem, masz jeszcze outy na quady.
Moje rozdanie z wczoraj, bezpieczny flop pozwoliłem sobie na slowplay
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)
Known players:
[tg]UTG1$79.13:///////;UTG2$31.40:///////;MP1$24.30:///////;MP2$54.21:///////;MP3 (Hero)$26.84:///////;CO$52.97:///////;BU$25.13:///////;SB$23.06:///////;BB$42.60:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP3 with 8:s, 8:c.
4 folds, Hero raises to $1.00, 3 folds, BB calls $0.75.
Flop: ($2.1) 8:d, 7:h, Q:s (2 players)
BB checks, Hero bets $1.50, BB raises to $4.25, Hero calls $2.75.
Turn: ($10.6) 7:c (2 players)
BB bets $5.00, Hero calls $5.00.
River: ($20.6) 9:s (2 players)
BB bets $32.35(All-In), Hero calls $16.59(All-In).
Final Pot: $69.54.
Results follow:
BB shows four of a kind, sevens(7:d 7:s).
Hero shows a full-house, eights full of sevens(8:s 8:c).
BB wins with four of a kind, sevens(7:d 7:s).
Ja dzisiaj zrzuciłem seta pierwszy raz na party od ok. 35k rąk. Na nl2 nie zrzuciłem ani razu, tak samo na nl5, ale dzisiaj na flopie 765 trzymając 55 fish grał agresywnie i na niego bym tego nie zrzucił (pokazał 22), ale wiedziałem, że przebicie AI gościa o statach 12/10/1 po ok. 300 rękach nie oznacza nic gorszego i faktycznie pokazał 66.
Podsumowując, aby spasować seta należy mieć ku temu mocne powody oraz trzeba to traktować w kategoriach absolutnego wyjątku.
Oczywiście mam na myśli pasowanie seta na flopie, bo na river sprawa czasami różnie wygląda, ale i tak nie przypominam sobie pasowania setów poza tym jednym razem w moim wykonaniu.
bez problemow zrzuce seta asow na turnie przy 4 kartach tego samego koloru nawet na gracza 100/99
dawno temu przegralem tak z dwojka bo nie zrzucilem i od tego czasu mam traume