Przejdź do forum
edukacja pokerzysty

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] edukacja pokerzysty

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
623 Wyświetlenia
wujekedek
PokerStrategist

Przy okazji sukcesu Simona1989 w Barcelonie (wielkie gratulacje!!! :f_thumbsup: ) zajrzałem na jego profil i znalazłem następujący opis
"Simon1989 ..... swoją pokerową karierę rozpoczął od gry no-limit Hold'em SSS. Kilka miesięcy później przerzucił się on na NL BSS short handed .... W 2008 roku ponownie zmienił on odmianę gry, tym razem na turnieju wielostolikowe."

Zastanawiam się nad tym schematem działania i przechodzenia kolejnych szczebli edukacji pokerowej. Wygląda sensownie. Na pewno łatwiej ogarnąc SSS niż MTT.
Czy taki schemat jest przez graczy często stosowany?
Wpierw SSS/MSS -> BSS jednocześnie SnG jedno stolikowe -> i finalnie MTT

Czy uważacie ze doświadczenie z SSS/MSS i BSS jest bardzo przydatne w dużych MTT? Czy jest to może jednak kompletnie inny typ gry i stosowanych strategi.

Pozdrawiam

4 odpowiedzi

Hej,

w czasach, gdy on zaczynał swoją edukację pokerową można było bez problemu znaleźć stoliki do gry SSS. Obecnie większość poker roomów wprowadziło ograniczenia na minimalne wpisowe i nie można tam już grać SSS.
Co do MSS, to już prędzej coś znajdziesz.

Wydaje mi się, że wszystko zależy od celów, które sobie stawiasz oraz od Ciebie i Twojej gotowości do przyswajania sobie nowych sposobów gry.
Jedni wolą dojść do perfekcji w danym rodzaju gry i poznają coraz to nowe aspekty.

Doświadczenie z różnych gier na pewno Ci się przyda, gdyż podczas turnieju zmienia się wielkość stacka w stosunku do blindów. Dlatego możesz grać zarówno SSS, jak i BSS. Jeżeli któraś z tych strategii jest Ci całkiem obca, to grasz po omacku.

Czekam na wypowiedzi innych użytkowników.

salyk
Oldschool Grinder

Witam,

wielu graczy MTT zaczynało wpierw od cash games.
Rozumiem, że Twoim celem jest granie turniejów?

Polecam Ci moją audycję w podcaście nr. 14 - jest tam mowa o tym, jaką ścieżkę nauki gry w pokera wybrać, aby zostać graczem turniejowym:
Podcast - wyraź swoją opinię

Pozdrawiam

wujekedek Autor wątku
wujekedek
PokerStrategist

Super podcast!
Bardzo podoba mi się takie podejście - od BSS na grach cashowych do MTT
Ja jak na razie edukuję sie na MSS i jeszcze jakiś czas przy tym zostanę,
ale dzięki twojej audycji mam "jasną wizję świetlanej przyszłości" :D

Pozdrawiam

salyk
Oldschool Grinder