Przejdź do forum
dziwne tendencje

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] dziwne tendencje

35 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
2,542 Wyświetlenia
koval1990

Zauwazylem , ze zawsze ... w 90% Big stack w turniejach miazdy shorta z 97s lub innym gownem ... Nie mowie ze softy sa rigged ale irytuje mnie to ... Po co czekam na karte gdy topnieje mi stack skoro jak juz dostane AK czy AQ bedac shortem to sprawdzi mnie jakis biog stack z KJ , 79s, JTs.. I nie ma bata ze to mu dojdzie a nie mi ... No czy ten swiat o**** ? WLasnie rozdanie .. Kompletny fish .. AQ podbijam standart .. on push .. ja call patrze KJ ... flop J i pa z turnieju.
Pare minut predzej A9s kradne blindy .. sprawdza mnie tym z 97s. Juz na flopie mnia FD no i River jego... Jest to monotonne i takich rozdan jest mnostwo .. Wiec jak tu wygrac turniej skoro bija mnie jakies leszcze ;/

// pamiętamy o kulturze wypowiedzi - pyqpyk

34 odpowiedzi
eNPe

Pierwszy raz grasz w pokera? Jeszcze się napatrzysz na wiele ciekawych i mniej, lub bardziej, denerwujących zagrań. Taki już jest ten nasz piękny poker.

kNoq001

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 62,562% 62,368% 0,388% 37,244% AsQd
Gracz 2: 37,438% 37,244% 0,388% 62,368% KhJc

rozegraj odpowiednia probke, a nie zakladasz temat na tilcie

To też tak nie działa, im mniejszy stack tym mniejsze fold equity masz. Jeżeli twój stack jest już bardzo mały (powiedzmy że twoje M jest mniejsze niż 4) to koleś zawsze będzie ciebie luźno sprawdzać,bo nie potrzebuje dużo equity żeby call był +EV.

Jak narzekasz to podaj przynajmniej stacki, nikt się tu nie przejmuje zdarzeniami, które mają miejsce w ~40% przypadków.

Po co czekam na karte gdy topnieje mi stack

no właśnie nie wiem, szipuj nieco większym stackiem (fold equity!!) broadwaye czy sconnectory i gappery i módl się o foldy i ewentualnie suckouty :f_biggrin:

Mnie juz to zaczyna wkurwiać. Koval1990 ma rację, coś z tymi big stackami śmierdzi. Za kazdym razem gdy mam szansę się wybić i faktycznie się udaje mam najlepszy układ do turna :/
Grinduję od kilku dni te najtańsze turnieje gdzie poziom jest weak i faktycznie jest bardzo łatwo, ale bez przerwy przegrywam ze śmieciami przez marginalne sytuacje. Pisałem już w innym wątku że boję się stackować z AA - co w tym dziwnego skoro KAŻDY z tych tanich turniejów przegrywam po ok. godzinie gry na 40-60 miejscu ( do 36 miejsca są płatne) pokonany przez żałosne karty.
Chciałbym jeszcze dodać, że strategia z pokerstrategy nie sprawdza się za bardzo w turniejach SnG na P* z 1500 żetonów i ciemnymi na 1 poziomie 10/20, bo uczy ona bycia bardzo tight i pasywnej gry, czekania na same najmocniejsze układy, które i tak nierzadko dostają w dupę. Sens ma tylko wchodzenie do gry jak najmniejszym kosztem nie tylko z monsterami, trafianie dobrych układów chociażby ze śmieciami, budowanie własnego stacka od samego początku, co o dziwo sprawdza się dla mnie lepiej niż "czekanie". Gdy tak czekałem, często okazywało się że zostało mi w stacku kilka BB i nie pozostało nic tylko push/fold, w końcu push z i tak beznadziejnymi kartami które z reguły przegrają albo jakimś cudem wygrają. Tylko że wtedy wygrana bedzie ograniczona i na tyle niska, że i tak pozostaje push/fold i chyba liczenie na cuda. Tym bardziej, że tak jak franeczek napisał - big stacki bardzo często sprawdzają takie niewielkie dla nich inwestycje.

igotyouu

byl juz kiedys taki temat - jak to ktos slusznie zauwazyl im szybciej szorcik wyleci z turnieju tym szybciej sie wkupi do nowego i biznes sie kreci - nie gram duzo turniejow, ale czasem gram i czesto odpadam z AA/KK bo big stack mnie sprawdzil z jakims konektorkiem

Kaeresen

przegrywacie bo jestescie ciency

600+ postów i taki wątek :facepalm: :facepalm:
Co ty chlopie robiles przez te 600 postów

koval1990 Autor wątku
koval1990

gralem myslac Longurn wszystko wyprostuje .. a tu ni h**** ciagle to samo ...

zamknij ktos ten temat . przeciez wygralem 360 za 10 centow . Za kolejne pol roku moze bedzie to SM. ;f

#stickydood

Grinduję od kilku dni

Tu skończyłem czytać ten post :) Pograj parę lat - wtedy napisz coś ciekawego jakieś przemyślane wnioski :) Kilka dni to zadna próbka.

Mam ostatnio prawie 100 BI w plecy i tam nie narzekam :) A w sumie codziennie wtapiam jakieś 2 outery, 80% flipów w plecy itd. Jak mam 70% to już wiem że bedzie sick river :f_thumbsup:

thefoe
zahamowany

mi sie wydaje ze to shorty maja wiecej szczescia niz rozumu tak sie muruja ze by sie mieli czasem zesrac zeby dojsc do kasy o potem sie podwajaja na jakies gowniane karty.

koval1990 Autor wątku
koval1990

no tak ... jak ty wygrywac jak z turnieju wyrzuca cie big stack z 3 outami... Jak pushuje a sprawdza big stack to juz moge wychodzic z turnieju bo AK na AQ za h**** sie nie utrzyma

persii

widzisz, to pewnie bog patrzy jak grasz wrzuca ich outy i sie smieje z ciebie :ayfkm: :ayfkm:

koval1990 Autor wątku
koval1990

nie wierze w Boga .. wiec z mojej strony to pewnie nie on.

persii

:f_thumbsup:

koval1990 Autor wątku
koval1990

Napisane przez persii

:f_thumbsup:

+1 pewnie to jest to... z dzewucha tez sie dzis kloce . hujowy dzien .

Napisane przez kamael9
#stickydood

Grinduję od kilku dni

Tu skończyłem czytać ten post :) Pograj parę lat - wtedy napisz coś ciekawego jakieś przemyślane wnioski :) Kilka dni to zadna próbka.

Mam ostatnio prawie 100 BI w plecy i tam nie narzekam :) A w sumie codziennie wtapiam jakieś 2 outery, 80% flipów w plecy itd. Jak mam 70% to już wiem że bedzie sick river :f_thumbsup:

wybacz, że nie wszyscy grają w pokera kilka lat, ignorancie.

YasQ

Napisane przez stickydood

Napisane przez kamael9
#stickydood

Grinduję od kilku dni

wybacz, że nie wszyscy grają w pokera kilka lat, ignorancie.

To niech sie wypowiedza jak juz beda grac kilka lat :D