Przejdź do forum
Dziwne equty

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Dziwne equty

19 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,148 Wyświetlenia

Zagrałem dziś rękę, której equity dało mi do myślenia. Jeden na jednego dla AKo vs TT to 43% vs 57%. W moim rozdaniu na moje TT trafiło się natomiast dwóch kolesi z AKo i wszyscy zestackowaliśmy się pf. Jakież było moje zdziwienie, gdy licząc equity okazało się, że mam 65,5%, a moi koledzy po 17,25%... Coś tu jest jednak nie tak, bo licząc equiry dla skrajnego przypadku TT i 4xAK wychodzi, że TT ma 93,2% puli. O co tu chodzi? Jak na mój gust dla przypadku 3 graczy owe 43% z 1 vs 1 powinno się po prostu podzielić na pół między 2 graczy posiadających AK, czyli każdy z nich miałby 21,5%. Potrafi mi to ktoś wyjaśnić?

18 odpowiedzi
evog

W tym przypadku equity dla AK zmniejsza się, ponieważ szansa złapania pary przez AK jest mniejsza (w tali zostają dwa Asy i 2 Króle).

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hehehe, ale wstyd że na to nie wpadłem :D Późno już, pewnie daltego;P Dzięki:)

persii

:facepalm:

A1varo

Napisane przez persii

:facepalm:+ :facepalm:

KudlatyPL

dodatkowo twoje TT ściąga promilowe outy na strita

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_
stachu789

Jak można się wystakować PF z TT w 3 way pot.... no chyba ze to jakies fishe albo była jakśhistoria. Zazwyczaj zobaczysz tam KK+ lub skarjnie QQ+

Thorek

Pomijając fakt, że stackowanie się z TT na 2 przeciwników jest nieco loose, to w equity nie ma nic dziwnego, bo po prostu twoim przeciwnikom maleje liczba outów. Gdy grasz na 4x AK to przeciwnicy mogą już tylko liczyć na strita ewentualnie flusha, a więc twoje equity jeszcze bardziej rośnie. Matematyka nie robi psikusów :).

Napisane przez A1varo

Napisane przez persii

:facepalm:+ :facepalm:

:facepalm:+ :facepalm:+ :facepalm:

ripper92

Proponuję zamknąć temat póki nie ma tu 5 stron facepalmów, pozatym sprawa się wyjaśniła i jest troche żenująca.

A1varo

Napisane przez ripper92
Proponuję zamknąć temat póki nie ma tu 5 stron facepalmów, pozatym sprawa się wyjaśniła i jest troche żenująca.

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zgadzami się w 100% z Ripperem92 :D Co do historii zagrania to grałem SSS, koleś dał open rise x4 z CO, a miał sporego steala, więc dałem All-in, a resztę już sami możecie sobie dopisać:)

Olorion

TehSimo

Nomedes

nie zamykac! zenade nalezy napietnowac i upublicznic! :rage:

dawac do przegladu tygodnia :f_biggrin:

pozatym ten temat broni sie sam jest unikalny jak kwitnace nasiona equty :rage:

:facepalm: :facepalm:

A1varo

Napisane przez MatiKosa