Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Dolar!

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
833 Wyświetlenia
diablik7
PokerStrategist

Widzieliscie jak sie zlotowka umocnila w ostatnim tygodniu? Dolar chyba poszedl 6% w dol? Co robicie z rollem?

Moze jest ktos kto zna sie na ekonomii i moze cos doradzic? Czy np. sprzedawac teraz czy czekac na jakas korekte (spadek byl konkretny) i wtedy sprzedac dolary? Kolejny dylemat jaki mam: czy czekac 3 tygodnie do cashoutu i zgarnac bonus (wart zaledwie 10-15% kasy jaka mam w tym roomie) czy olac bonus i wyplacac kase od razu i zostawic sobie tylko na rolla na moj level?

8 odpowiedzi

Na koniec marca warto będzie kupic troche dolarów bo potem znów pojdzie w góre. Radze nie panikować i przeczekać rollem w dolarach tak po połowy kwietnia, powinien wrócic na swoj aktualny kurs.

pokermaster, mogę zapytać na jakiej podstawie tak doradzasz? Nie kwestionuję tego bo sie nie znam ale po prostu z ciekawosci chciałbym wiedzieć więcej na ten temat

Moja matka pracuje w banku i czasem tam z nią pogadam o takich sprawach , co jak, dlaczego itp. Wczoraj z nią własnie rozmawiałem na temat kursu dolara - oczywiscie nie jest wyrocznia równie dobrze może spaśc do 2zł i tam pozostać :D , ale najprawdopodobniej jeszcze przez jakiś tydzien - dwa troche spadnie żeby na kwiecien wrócic do stopnia z przed tygodnia i ustabilizuje sie na około 3,80 przynajmniej do wakacji.

"Analityk finansowy, to ktoś, kto bardzo dokładnie i profesjonalnie wytłumaczy Ci, dlaczego wczoraj straciłeś pieniądze" - taki cytacik a propos tematu mi się nasunął ;)

Goldman Sachs znów uderza; prognozuje 4,90 zł za euro

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Goldman-Sachs-znow-uderza-prognozuje-4-90-zl-za-euro-1923213.html

pomimo że jest to artykuł o ojro to napewno wzrost ojro powoduje wzrost $$

diablik7 Autor wątku
diablik7
PokerStrategist

Ktos ma jakies inne newsy, bo ja slyszalem, ze zlotowka ma sie umacniac... Jak tylko przyjdzie jakas drobna korekta to wyplacam wszystko z Moneybookers, ale w roomie w ktorym gram sobie jednak zostawie.

A1varo
Poker Player

Słyszałem ze jakiś fundusz hedżingowy wycenił dolara na 4,93 w najblizszym czasie

yyy - to chyba to co powyżej jest napisane :)

kNoq001
PokerStrategist

uwazam ze zlotowka jeszcze dlugo nie bedzie tak mocna jak w wakacje - dla mnie bylo to sztuczne pompowanie waluty a teraz widac jej prawdziwa wartosc, dolar wroci zapewne niedlugo to poziomu 3.7-8 i zostanie tak jakis czas