Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

do kasacji

22 Posty
15 Użytkownicy
33 Reakcje
4,034 Wyświetlenia

do kasacji

Odpowiedz
Cytat
21 odpowiedzi
MWaler

Hej,
Jeżeli jest to jedyny CASH za który mogą Cie "ścigać"

To proponuje mieć ze sobą następujące dokumenty
- Dowód osobisty (wiadomo :f_cool: ale awaryjnie napiszę )
- Potwierdzenie wygranej z kasyna (jeżeli nie masz, kontaktuj się drogą telefoniczną bądź email aby tak owe Ci wystawili bo bez tego może być problem)
- Potwierdzenie przelewu do US.

Chyba nic więcej nie powinno być potrzebne ale mimo wszystko zachęcam do kontaktu z osobą która podpowiedziała Ci aby wysłać im 10% :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
filipescu88

na 99% chodzi o kwit z kasyna, sprawdzaja czy czasem nie zanizyles sobie wygranej , albo czy nie wyprales sobie troche szmalcu :D

Samemu się tam stawić? Czy załatwić jakiegoś radce podatkowego, jako pełnomocnika?

Oczywiscie ze sam, odkladaj na adwokata :P a tak powaznie, przy okienkach to nic "powaznego" nie zalatwiaja , wiec raczej bym sie nie przejmowal - najwyzej powiedza o co im chodzi i co masz doniesc

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

Mam pytanie z troche innej beczki.
Czy US w ogóle wiedział, że wygrałeś kase w irlandii? Czy gdybyś nie "zapłacił" tych 10%, to nie byłoby w ogóle żadnej sprawy z US, jak gdyby nigdy nic się nie zdarzyło?
Jak nie, to skąd i jak US miałby wiedzieć, że kase w irlandii wygrałeś?

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Nie wiedział i gdyby nie płacił to nie miałby teraz tych "problemów".
To nie pierwszy przypadek że ktoś chce być uczciwy i płaci podatek US za zarobioną kasę o której US nie wiedział i przez to ma problemy lub papierkową robotę bo wścibski US ma dopiero pytania.
Prawdopodobnie chodziło o to żeby uniknąć pytań w przypadku jakiś większych zakupów, żeby mieć po prostu legalną kasę bez tłumaczenia się.
Jeśli się mylę to proszę autora wątku żeby mnie poprawił.

Jak się wygra milion jak Pańka, to trochę trudno to ukryć i trzeba jakoś to zalegalizować.
Ale przy mniejszych kwotach mniej problemu jest jak US o niczym nie wie.
Heinrich Himmler też wpadł w ręce aliantów, bo był nadgorliwy.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

do kasacji

Odpowiedz
Cytat
BRIGANTOS

Cos jet na rzeczy z tym PiS nawet sie ostatnio zastanawialem czy to przypadek czy nie,ale prowadzac dzialalnosc przez ostatnie pol roku mialem wiecej wezwan do US niż przez 4 wczesniejsze lata.Miala byc zwiekszona kwota wolna od podatku,zmiany w zus itp. itd,zdrowa ustawa pokerowa .........to zaserwowaly nam skurw.ysyny

Odpowiedz
Cytat
filipescu88

Napisane przez goodgameus
Poza tym.. odkąd jestem na działalności gospodarczej mam ciągłe wezwania do US, mimo, że ku rwa płacę regularnie i dochodowy i VAT :D IM SIĘ WIECZNIE COŚ NIE ZGADZA!

No i wszystko jasne! jak masz na dochodowy i vat w terminie to znaczy ze cos jest nie tak :D ja raZ na pol roku smigam na przesluchanie w zwiazku z uporczywym spoznianiem sie z vatem i zero kontroli przez 6latek :D

Odpowiedz
Cytat
leeloo80

Mogą skoczyć ogólnie na pędzel! Standard jak ktoś jest bardzo skrupulatny to oni także się tym rewanżują i proszą teraz o dokumenty. Dasz to i po herbacie. Nie ma co sikać w majtolki :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol

specjalistą nie jestem, ale te 10% podatku odnosi sie przecież chyba do loterii i konkursów, jeśli wygrałeś to w turnieju w kasynie w UE to chyba nie ma obowiązku płacenia zadnego podatku

Odpowiedz
Cytat
macaco2

Napisane przez filipescu88

Poza tym.. odkąd jestem na działalności gospodarczej mam ciągłe wezwania do US, mimo, że ku rwa płacę regularnie i dochodowy i VAT :D IM SIĘ WIECZNIE COŚ NIE ZGADZA!

No i wszystko jasne! jak masz na dochodowy i vat w terminie to znaczy ze cos jest nie tak :D ja raZ na pol roku smigam na przesluchanie w zwiazku z uporczywym spoznianiem sie z vatem i zero kontroli przez 6latek :D

Po jakim czasie upominaja sie o vat ?

Odpowiedz
Cytat
illithid

Napisane przez Sebkrol
specjalistą nie jestem, ale te 10% podatku odnosi sie przecież chyba do loterii i konkursów, jeśli wygrałeś to w turnieju w kasynie w UE to chyba nie ma obowiązku płacenia zadnego podatku

Może wzywają żeby oddać :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
majkos99

Napisane przez Sebkrol

Zwolnienie z podatku następuje w przypadku gdy kasyna prowadzone są przez uprawniony podmiot na podstawie przepisów o grach i zakładach wzajemnych obowiązujących w państwie Unii lub w innym państwie należącym do Europejskiego Obszaru Gospodarczego, dochody takie zwolnione są od podatku. Zwolnione od podatku dochodowego są też wygrane w grach i zakładach wzajemnych, jeżeli jednorazowa wartość tych wygranych nie przekracza 2280 zł, urządzanych i prowadzonych przez uprawniony podmiot na podstawie przepisów o grach hazardowych obowiązujących w państwie członkowskim Unii Europejskiej lub w innym państwie należącym do Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Odpowiedz
Cytat
silk11

Heinrich Himmler też wpadł w ręce aliantów, bo był nadgorliwy.

Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.

Odpowiedz
Cytat
silk11

To jest ta dobra zmiana. :D

Odpowiedz
Cytat
filipescu88

Napisane przez macaco2

Napisane przez filipescu88

Po jakim czasie upominaja sie o vat ?

Szybko , jak termin jest do 25tego to po paru dniach pismo przychodzi i masz wtedy 7dni na zapłacenie, potem EGZEKUCJA :P a sa dosyc skuteczni w sciaganiu hajsu, po 10 dniach od pisemka mialem blokady we wszystkich bankach w ktorych trzymalem kase

My tu gadugadu a do zusu trzeba dzisiaj przelew puscic:fouet:

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

Tak btw., to ten wątek jakoś tak skojarzył mi się z odcinkiem miodowych lat "Kto PiT-a, nie błądzi" xD
Więc podobnie jak Karol - polecam zacząć panikować :)

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

wytłumaczenie jest jedno - ze strachu zapłaciłeś podatek, myśląć, że jest należny - a on nie był należny i dlatego teraz wsywają Cię , żeby oddaćci to co po głupocie wtedy wpłaciłeś.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

do kasacji

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Inspektorka (niezła laska btw)

coś takiego?

A poważnie - dzięki za solid posty :f_drink: