do kasacji
Hej,
Jeżeli jest to jedyny CASH za który mogą Cie "ścigać"
To proponuje mieć ze sobą następujące dokumenty
- Dowód osobisty (wiadomo
ale awaryjnie napiszę )
- Potwierdzenie wygranej z kasyna (jeżeli nie masz, kontaktuj się drogą telefoniczną bądź email aby tak owe Ci wystawili bo bez tego może być problem)
- Potwierdzenie przelewu do US.
Chyba nic więcej nie powinno być potrzebne ale mimo wszystko zachęcam do kontaktu z osobą która podpowiedziała Ci aby wysłać im 10%
na 99% chodzi o kwit z kasyna, sprawdzaja czy czasem nie zanizyles sobie wygranej , albo czy nie wyprales sobie troche szmalcu
Samemu się tam stawić? Czy załatwić jakiegoś radce podatkowego, jako pełnomocnika?
Oczywiscie ze sam, odkladaj na adwokata
a tak powaznie, przy okienkach to nic "powaznego" nie zalatwiaja , wiec raczej bym sie nie przejmowal - najwyzej powiedza o co im chodzi i co masz doniesc
Mam pytanie z troche innej beczki.
Czy US w ogóle wiedział, że wygrałeś kase w irlandii? Czy gdybyś nie "zapłacił" tych 10%, to nie byłoby w ogóle żadnej sprawy z US, jak gdyby nigdy nic się nie zdarzyło?
Jak nie, to skąd i jak US miałby wiedzieć, że kase w irlandii wygrałeś?
Nie wiedział i gdyby nie płacił to nie miałby teraz tych "problemów".
To nie pierwszy przypadek że ktoś chce być uczciwy i płaci podatek US za zarobioną kasę o której US nie wiedział i przez to ma problemy lub papierkową robotę bo wścibski US ma dopiero pytania.
Prawdopodobnie chodziło o to żeby uniknąć pytań w przypadku jakiś większych zakupów, żeby mieć po prostu legalną kasę bez tłumaczenia się.
Jeśli się mylę to proszę autora wątku żeby mnie poprawił.
Jak się wygra milion jak Pańka, to trochę trudno to ukryć i trzeba jakoś to zalegalizować.
Ale przy mniejszych kwotach mniej problemu jest jak US o niczym nie wie.
Heinrich Himmler też wpadł w ręce aliantów, bo był nadgorliwy.
Cos jet na rzeczy z tym PiS nawet sie ostatnio zastanawialem czy to przypadek czy nie,ale prowadzac dzialalnosc przez ostatnie pol roku mialem wiecej wezwan do US niż przez 4 wczesniejsze lata.Miala byc zwiekszona kwota wolna od podatku,zmiany w zus itp. itd,zdrowa ustawa pokerowa .........to zaserwowaly nam skurw.ysyny
Napisane przez goodgameus
Poza tym.. odkąd jestem na działalności gospodarczej mam ciągłe wezwania do US, mimo, że ku rwa płacę regularnie i dochodowy i VATIM SIĘ WIECZNIE COŚ NIE ZGADZA!
No i wszystko jasne! jak masz na dochodowy i vat w terminie to znaczy ze cos jest nie tak
ja raZ na pol roku smigam na przesluchanie w zwiazku z uporczywym spoznianiem sie z vatem i zero kontroli przez 6latek
Mogą skoczyć ogólnie na pędzel! Standard jak ktoś jest bardzo skrupulatny to oni także się tym rewanżują i proszą teraz o dokumenty. Dasz to i po herbacie. Nie ma co sikać w majtolki
specjalistą nie jestem, ale te 10% podatku odnosi sie przecież chyba do loterii i konkursów, jeśli wygrałeś to w turnieju w kasynie w UE to chyba nie ma obowiązku płacenia zadnego podatku
Napisane przez filipescu88
Poza tym.. odkąd jestem na działalności gospodarczej mam ciągłe wezwania do US, mimo, że ku rwa płacę regularnie i dochodowy i VATIM SIĘ WIECZNIE COŚ NIE ZGADZA!
No i wszystko jasne! jak masz na dochodowy i vat w terminie to znaczy ze cos jest nie tak
ja raZ na pol roku smigam na przesluchanie w zwiazku z uporczywym spoznianiem sie z vatem i zero kontroli przez 6latek
![]()
Po jakim czasie upominaja sie o vat ?
Napisane przez Sebkrol
specjalistą nie jestem, ale te 10% podatku odnosi sie przecież chyba do loterii i konkursów, jeśli wygrałeś to w turnieju w kasynie w UE to chyba nie ma obowiązku płacenia zadnego podatku
Może wzywają żeby oddać
Napisane przez Sebkrol
Zwolnienie z podatku następuje w przypadku gdy kasyna prowadzone są przez uprawniony podmiot na podstawie przepisów o grach i zakładach wzajemnych obowiązujących w państwie Unii lub w innym państwie należącym do Europejskiego Obszaru Gospodarczego, dochody takie zwolnione są od podatku. Zwolnione od podatku dochodowego są też wygrane w grach i zakładach wzajemnych, jeżeli jednorazowa wartość tych wygranych nie przekracza 2280 zł, urządzanych i prowadzonych przez uprawniony podmiot na podstawie przepisów o grach hazardowych obowiązujących w państwie członkowskim Unii Europejskiej lub w innym państwie należącym do Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
Heinrich Himmler też wpadł w ręce aliantów, bo był nadgorliwy.
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
To jest ta dobra zmiana.
Napisane przez macaco2
Napisane przez filipescu88
![]()
Po jakim czasie upominaja sie o vat ?
Szybko , jak termin jest do 25tego to po paru dniach pismo przychodzi i masz wtedy 7dni na zapłacenie, potem EGZEKUCJA
a sa dosyc skuteczni w sciaganiu hajsu, po 10 dniach od pisemka mialem blokady we wszystkich bankach w ktorych trzymalem kase
My tu gadugadu a do zusu trzeba dzisiaj przelew puscic:fouet:
Tak btw., to ten wątek jakoś tak skojarzył mi się z odcinkiem miodowych lat "Kto PiT-a, nie błądzi"
Więc podobnie jak Karol - polecam zacząć panikować
wytłumaczenie jest jedno - ze strachu zapłaciłeś podatek, myśląć, że jest należny - a on nie był należny i dlatego teraz wsywają Cię , żeby oddaćci to co po głupocie wtedy wpłaciłeś.
Inspektorka (niezła laska btw)

coś takiego?
A poważnie - dzięki za solid posty