Nurtuje mnie od dość dawna jedna kwestia i nie mam zielonego pojęcia jak to sobie wytłumaczyć. Może wy pomożecie.
Dlaczego platformy takie jak partypoker czy 888poker mają tak za przeproszeniem spierdolone oprogramowania? Przecież to są spółki obracające dziesiątkami czy nawet setkami milionów.
Dlaczego FullTiltPoker czy PokerStars miały już przed 2010 bardzo dobrze działające, wyglądające i przede wszystkim ułatwiające grę oprogramowania a wyżej wymienione (zresztą nie tylko one) nie doczekały się tego do dziś? Jestem na 100% przekonany, że część graczy przebywa na PokerStars ze względu właśnie na to, że mają najlepszy soft - prawdę mówiąc żadna inna sieć nie ma nawet w 20% tak dobrego jak oni.
Czy to naprawdę tak trudno stworzyć oprogramowanie, które będzie przyjazne dla graczy? Wydaje mi się, że nie i że średnio rozgarnięty programista byłby to w stanie zrobić. Dlaczego więc tak się nie dzieje? Myślę, że zainwestowanie nawet kilkuset tysięcy w dobrych programistów zwróciło by się im w bardzo krótkim czasie.