Przejdź do forum
czerwona linia a mi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

czerwona linia a micro

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,031 Wyświetlenia
engelandrzej

Mam pytanie jaki jest Wasz stosunek do pracowania nad czerwoną linią (zwłaszcza jeśli chodzi o mikrostawki)?
Czy jest sens nad nią pracować na mikro?

Czy to przypadkiem nie jest tak że na mikro fishe i tak callną?

I jak ewentualnie nad nią pracować jakieś produkcje po polsku? materiały?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
engelandrzej Autor wątku
engelandrzej

lepszy img

Odpowiedz
Cytat
saja13

Czerwona na mikro zazwyczaj bedzie wygladac gorzej z prostego powodu, że winrejt tam bierze się głównie z tego, że gracze zbyt dużo callują, więc blefowanie ich i walczenie o redline jest nielogiczne. Skupiaj się po prostu na polepszaniu swojej gry i czerwona, a przede wszystkim zielona, bo to o nią chodzi, poprawi się.

Walczenie o redline ogólnie nie ma sensu, ona daje ci jakąś tam informację o twojej grze. Trzeba walczyć o zieloną, czerwona jest tylko wypadkową twojej gry, ale tym się póki co nie zamartwiaj ;)

pozdro

Odpowiedz
Cytat
McBurak

Walczenie o redline ogólnie nie ma sensu

this, nacisk na redline to relikt sprzed jakichs 6-7 lat, gdzie ogolnie wszyscy grali zbyt pasywnie, wiec uniwersalna rada dla kazdego bylo "graj bardziej agresywnie". W dzisiejszych czasach to nieprawda i to jak idzie czerwona nie ma absolutnie zadnego znaczenia.

Odpowiedz
Cytat
kamilecek001

Zależy też na jakim roomie grasz jeżeli to jeden z mniejszych roomów łatwiej jest utrzymać non-showdown na plusie albo będzie spadał znaczniej powoli niż na P*.

Odpowiedz
Cytat
enjoy7

Głupoty gadacie. Czerwona ma duże znaczenie i jeśli ktoś potrafi ją utrzymać w okolicach 0 to będzie dobrym wygrywającym regiem i szybko pokona stawki. A pisanie o "walczeniu" o red line i graniu bardzo agresywnie jest według mnie w ogóle nie trafione. Jeszcze argument o roomie, to już w ogóle przegięcie.
Warto się uczyć i rozwijać -> wyłapywać leaki postflop tak swoje jak i przeciwników (playerpoola). Jeśli to robisz, to będziesz utrzymywał czerwoną na dobrym poziomie i swingi, przegrane coinflipy czy suckouty nie będą miały dla Ciebie tak dużego znaczenia.

Odpowiedz
Cytat